dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2459.5
  • BIST
    9896.75
  • BTC
    64460.56$

'Başarısızlığımızı isteyen kötü zihniyetle savaşıyoruz'


'Başarısızlığımızı isteyen kötü zihniyetle savaşıyoruz'
Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek röportajına kaldığımız yerden devam ediyoruz. İşte başarılı isimden yansıyanlar:
Narin

İKİNCİ BÖLÜM…

MALATYA'DA UNUTULAN FUTBOLU, BAŞKAN AHMET ÇAKIR HATIRLATTI

Malatya'da çok değerli iş adamları, bürokrat ve siyasetçiler var. Onları ve halkı bu güzel tablonun içine çekebiliyor musunuz? Bu bağlamda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile koordinasyonunuz nasıl?

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu takımın üzerinde çok katkısı var. Bunu özellikle söylemek istiyorum. Malatyaspor 2006'da Süper Lig'den düştüğünde ve borç batağına saplanıldığında, amatör kümeye kadar düşüldüğünde futbol adeta unutulmuştu. Malatyasporlu bütün taraftarların bunu bilmesinde fayda var.

Futbolun ve Yeni Malatyaspor'un olmasında en büyük pay sahiplerinden biri de Sayın Ahmet Çakır'dır. Malatya'da futbol bitmişken ve unutulmuşken yeni bir takım kuruldu, futbol yeniden Malatya gündemine getirildi. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'na ve ekibine, emeği geçenlere bir futbolsever, Yeni Malatyaspor kulüp başkanı olarak teşekkür ediyorum. Yeni Malatyaspor, 2. lige kadar büyükşehir belediyesinin desteğindeydi. Bizimle birlikte ilk kez sivil bir yönetim geldi. Devraldığımızda, “Bu kulüp tüm Malatya'nın ortak paydası.” görüşünde fikir birliğine vardık ki bu doğru bir düşünceydi.

Sayın Çakır, futbol takımının sadece belediye bünyesinde kalmaması gerektiğini ifade etti. Sağolsun, o günün şartlarında bizlere güvendi. Biz de, “Malatyaspor herkesin değeri. Her düşünceye ve görüşlere sahip olanların maçlarını izleyeceği, sahip çıkacağı bir takım.” dedik. İlk yılımızda (2014-15 sezonu) çok şükür herkesi tribüne çektik. Düzenlediğimiz gecelerde, iktidar ve muhalif partilerin vekillerini, hepsini kenetledik. Büyükşehir Belediye Başkanı'mız da bu düşünceyle sivil yönetimi seçti, aynı şekilde desteklerini sürdürdü.

YENİ MALATYASPOR, 2,5 MİLYON MALATYALININ TAKIMI

İlk senemizde, TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyon olduk. O dönemin fotoğrafı her şeyi daha net anlatıyor. Beraber, kol kola sevindik. Ak Parti'si, CHP'si, MHP'siyle, bürokratıyla, alevisi, sünnisiyle, Türk'üyle, Kürt'üyle, cadde ve sokaklarda yüz binlerce insan vardı. O süreçte çok mutlu olmuştu. Şampiyonluğun neler ifade ettiğini, bir futbol takımının bir şehir için ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Bunu şu an devam ettiriyoruz. Ortak derdimiz Malatyaspor. Herkese eşitiz, herkesi davet ediyoruz, herkese kapımız açık, herkese hoşgörüyle yaklaşıyoruz. Çünkü bu takım, Malatya'nın. Malatya'nın her farklılığı mozaiği oluşturuyor. 2,5 milyon Malatyalının, Yeni Malatyaspor'a sahip çıkması için hassas davranıyoruz. Bunu da başardığımıza inanıyoruz. İnşallah bunu Süper Lig'de de taçlandırırız. Orada da hak ettiğimiz yere ulaşırız. Süper Lig'de bir takımın olması, bir ilin Süper Lig'de olması demektir.

ŞU ANKİ TESİSLER MALATYASPOR'A YAKIŞMIYOR

Önemli olan çıktığın yerde kalıcı olmak. Siz her tavrınızla buna dikkat ediyorsunuz. Temmuz 2014'te Ertan Mumcu'dan koltuğu devraldınız. Ekonomi ve altyapıda bugüne dek hangi adımları attınız?

Çıkmak kadar kalıcı olmak da önemli. Bunu başından beri söylüyoruz. “Çok çok büyük projelere imza attık.” dersek yalan olur. Elbette çalışmalarımız var. Çok şükür, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız'la beraber, el ele iki tane antrenman sahaları yaptırdık. Yeni stadımızla birlikte altyapıda da atılım olacak. Hayalim, çok güzel bir tesisin inşası. Şu ankiler iyi bir konumda ama bana göre Malatyaspor'a yakışmıyor. Projemiz hazır. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanımız ve belediye başkanımızdan, hepsinden destek bekliyoruz. İnşallah Malatyaspor'a hak ettiği bir tesisi yapmak, Süper Lig'de de kalıcı olmak istiyoruz.

BU SAATTEN SONRA HER MAÇIMIZ FİNAL

İnönü Stadı'na, 2 Nisan'daki Elazığspor maçıyla veda etme hususunda temenniniz mevcuttu. '10 Nisan'a kadar oynanamaz' raporu verildi. Zemin iyileştirme çalışmaları sonuç verecek mi? B planınız nedir?

Zemin iyi olursa Elazığspor maçını Malatya'da oynamayı planlamıştık. Şu anki rota İstanbul görünüyor. Vodafone Arena'daki iki müsabakada çok güzel bir tablo vardı. Malatyalıların hepsi bir araya geldi. İyi sonuçlar aldık. Her şeye rağmen Malatya'da olmamız gerekiyor, bunu üzerine basa basa söylüyorum. İstanbul tercihimize şartlar yol açtı. Bu saatten sonra her maçımız final. “Nerede daha rahat oynarız, üç puan alırız.” hesabını yapıyoruz. İnönü Stadı yetişmezse İstanbul'da devam edeceğiz.

Dedikodulara camiamız, taraftarımız kulak asmamalı. Zaten İnönü'ye, ancak yeni stadımız yetişirse veda edebiliriz. En azından şunu istedik: Eskişehirspor, Göztepe ve Boluspor mücadelelerini Malatya Arena'da oynayalım. Maalesef, Yeni Malatyaspor olarak yeni stadyumla ilgili bizim resmî açıdan sıfatımız yok.

CUMHURBAŞKANI: 27 BİN KİŞİLİK STADI DOLDURACAK MISINIZ?

İç ve dış cephesinde kayısıyı andıran obje ve renklerin kullanılacağı 27 bin 13 seyirci kapasiteli Malatya Arena'nın yüzde 95'i tamamlandı. 110 milyon liraya mal oldu. Sezon bitmeden hazır olacak mı? Şampiyonluk kutlamaları orada mı?

Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ile Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi kontrole geldiler. 7-8 milyon liralık bir açık vardı. İnşatın yarım yamalak tamamlanması da doğru değil. Sayın Cumhurbaşkanımız, Malatya ziyaretinde bana şöyle bir soru yöneltti: “Sayın başkan, 27 bin kişilik stadı dolduracak mısınız?” Cevabım şöyle oldu: “Bana sunulmuş olsaydı ‘27 bin kişilik stat yapılsın' asla demezdim.” Bana göre 17-20 binlik ideal. Bunu sadece Malatya için değil, Türkiye'nin geneli için söylüyorum.

3-5 bin taraftarın geldiği stadyuma 150 milyon lira harcanıyor. Orada da loca eksik, çimi kötü vs. 3-5 liradan kaçınıyorsunuz ve eksiklerle teslim ediliyor. Bu yanlış. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz, ülkemize çok güzel statlar kazandırdılar. Her kulübün, “Stadımız büyük olsun.” isteği var. Tamam fakat doldurabiliyor musunuz? Yazıktır, israftır, günahtır.

İşte; TFF Birinci Lig'de şampiyonluğun en güçlü adayıyız. Gelin, doldurun stadı. Gelenler zaten, deplasman, yağmur çamur dinlemiyor. 5 bin kişiye oynuyoruz. Sonra deniliyor ki, “27 bin kişilik stadyum küçük. Neden 33 bin olmadı?” Bana sorsalardı 17-20 bin seyirci kapasiteli, her şeyi eksiksiz olsun, o stat dolsun. Malatya özelinde değil, Türkiye'nin yüzde 80'inde 90'ında durum bu şekilde olmalı. Gençlik ve Spor Bakanımıza, daha önce de toplantıda ilettim. Endişesine katıldığım Sayın Cumhurbaşkanımıza da ilettim. Kendisi, 27 bin kişilik ve daha büyük statların yanlış olduğunu aktardı. Tribünleri tıklım tıklım görelim. Ayrıca 110 milyon TL yerine 60-70 harcansın ama stadyumlar tam anlamıyla hazır olsun.

FİKRET ORMAN'I TAKDİR EDİYORUM

Vodafone Arena'da Denizlispor'u 3-1, Altınordu'yu 2-0 yendiniz. Bu maçlarda futboldan çok 1986-87 sezonu konuşuldu. Beşiktaş Kulübü Başkanı Sayın Fikret Orman, "Kurumlar değil, kişiler hata yapar." dedi. Sizin düşünceniz nedir?

Sayın Fikret Orman'a, şahsım, yönetim kurulu, camiam ve taraftarım adına çok teşekkür ederim. Kapılarını bize açtılar. Vodafone Arena müthiş bir stat. Hiçbir ücret talep etmediler, her konuda yardımcı oldular. Malatyalı hemşehrilerimizden Umut Güner ve Ahmet Ürkmezgil, İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, hepsine çok teşekkür ediyoruz, büyük katkıları oldu. İki maçlık verdiler. Üzerinden 30 sene geçmiş. Fikret başkanın dediği gibi kurumlar değil, kişiler hata, yanlış yapabiliyor. Beşiktaş büyük bir camia. İstanbul'da yaşayan Malatyalı taraftarları da vardır. 

Sayın Orman'ın büyük bir camiaya yakışır bir açıklama yaptı. Kendisini de takdir ediyorum. Geçmişte hatalar olabilir ama bunları bir kenara bırakalım. Biz her gelen takıma Malatya misafirperverliğini gösteriyoruz. Kişilerin yanlışları, kurumlara yansıtılmamalı.

BAŞARISIZLIĞIMIZI İSTEYEN KÖTÜ ZİHNİYETLE SAVAŞIYORUZ

Ocak ayında, yönetim kurulunuzdan Rıza Ataş, Ednan Çoban, Ahmet Güler, Seyit Doğan ve Ahmet Bağdat istifa etti. "İyi niyetimizi bazı yönetici arkadaşlar kötüye kullanmıştır." dediler. Cevap hakkınızı değerlendirmek ister misiniz, kırgın mısınız?

Sezon başında kongre yapıldı ve yola çıktık. Hep beraber hedef koyduk. Bu arkadaşlar devre arasına kadar emek sarf ettiler, para verdiler ve çaba harcadılar. Özellikle de Ahmet Güler. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Ama üzerine basa basa söylüyorum, yanlış yaptılar, hata ettiler. Yine de çok kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum. Dışarıdan fitne sokmak isteyenler, Malatyaspor'un başarısından rahatsız olan, bir yere gelmesini istemeyen insanlar var. Maalesef ufak bir sıkıntıda bu arkadaşlar, nifaka meyil verdiler.

Şampiyonluğa giden bir takımız. Kulübün menfaatleri gereği tartışılması gayet doğal. Her zaman istişare yaparım. Bana şunu dediler: “Diktatörsünüz, tek adamlık sistemi kuruyorsunuz.” Hakikaten bazı suçlamalar beni üzdü. Çünkü her arkadaşıma saygılıyım, onları dinlerim. Yüzüne konuşuldu, belki arkadan farklı şeyler yapıldı. Arkadaşların dışında, dışarıdan müdahale eden insanlar var. Bu yönetimi bozmak isteyen, ufak bir sıkıntısında fitne-fesat karıştıranlardan söz ediyorum.

Üstelik bunlar takım TFF Birinci Lig'de liderken oluyor! Malatya'daki kötü zihniyetle zaten savaşıyoruz. Biz de hata ve yanlış yapabiliriz ama bunlar düzeltilebilir. Önemli olan niyetlerdir. Herkesi kucaklamaya hazırız. Birlik ve beraberlik adına maçlara davet ediyoruz. Fitne ve fesata kesinlikle kulak asmasınlar. Yönetim kurulumuzda yedeklikten asilliğe geçen arkadaşlarımızla yolumuza devam ediyoruz.

Allah'ın izniyle, ne olursa olsun, ne yapılırsa yapılsın, ne edilirse edilsin inancımızdan ve hedefimizden asla geri adım atmayacağız. Çıkılan yolda engeller olacak, onları aşmalıyız. Her zaman doğru, samimi, dürüst, tedbirli olmalıyız. Biz Allah'a inanan insanlarız, gerisini ona bırakacağız, “Kısmet, her işte bir hayır var.” deyip yolumuza devam edeceğiz.

AYAĞIMIZI YORGANIMIZA GÖRE UZATIYORUZ

2016-17 sezonu için hazırlanan bütçe, 22 milyon 500 bin liraydı. Adı anılan rakamlar yüksek hedefler için yeterli mi?

Transferler 19-20 milyon lira, yani tahminlerin altında. Lideriz. Bizim iki katı bütçemize sahip olan kulüpler var. Yarıştıklarımızın içlerinde en az rakamlara sahip olan biziz. Bu bilgi, Futbol Federasyonu'nda da mevcut. Maddiyet önemli ama ‘Para her şey demek' değil. Birlik ve beraberlik daha ehemmiyetli. Mali imkânlarınız kısıtlı olabilir ancak doğru harcamak, iyi transferler gerçekleştirmek ve dengeli işler yapmak öncelikli. ‘Ayağını yorganına göre uzatmak' gerçeğiyle hareket etmek lazım. Hedefe gitmek istiyorsanız elbette her şeyin maliyeti var.

ALTYAPIDAN FUTBOLCU ÇIKARACAĞIZ

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Yeni Malatyaspor Yaz Futbol Okulu da minik sporculara yönelik eğitimlerine başlayacak. Onların arasından genç yetenekler çıkacak mı?

Altyapıda futbolcu yetiştirmek istiyoruz. Bunun için de tesisleşme önemli. Bu sene tamamen şampiyonluğa kilitlendik. Doğrusunu söylemek gerekirse daha önce yapılması gereken şeyler vardı. Ama inşallah şampiyonluktan sonra da altyapıya odaklarınız ve değer veririz, çocuklarımızı eğitiriz, Malatya ve Türk futboluna kazandırmış oluruz.

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!