dore okulları
Malatya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2410.9
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63311.84$

Halkını vurdurarak şehit olacaktı(!)


Halkını vurdurarak şehit olacaktı(!)
15 Temmuz gecesi 2.Ordu Komutanlığı'nda yaşananlar, görevli askerlerin ifadesiyle gün yüzüne çıkıyor. İddialara göre darbeci subaylar, hem görevli erlere sivilleri bütün talimatı veriyor, hem de şehit olacaklarına inanıyor.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya'da süren 2.Ordu Karargahı'ndaki darbecilerin yargılanmasına ilişkin davada, askerlerin savunmaları sürüyor. İddialara göre darbenin beyin takımını oluşturan rütbeliler 15 Temmuz gecesi askerleri önce bomba yüklü araç var diye belirtilen bölgelere sevketmiş. Daha sonra ise askerlere emir komuta zinciri çerçevesinde mevzi emri vermiş. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise 'sivillere sıkın' emri veren rütbeliler, çatışmanın arttığı anlarda ise şehit olacaklarına inanmış.

Kanlı gecenin perde arkasını yansıtan ifadelerden satırbaşları..

"SİVİLLERE ATEŞ ETTİM" İTİRAFI
2.Ordu Karargahında er olarak görev yapan Şerif Çıldır, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi koğuşta olduğunu ve 03.00 sıralarında verilen emir üzerine aşağıya el indiklerini iddia ederek, "2. Nolu nizamiye bölgesine gittik ve burada bir süre mevzi aldık. Daha sonrasında Binbaşı İbrahim Dede'nin karargahın dışarıdaki araçların üzerindeki sivillere ateş ettiğini gördüm ancak elinde hangi silah olup olmadığını görmedim. Hatta Binbaşı İbrahim Dede'nin de 'ben ateş ettim' dediğini de sonradan nöbetçi mahkemede duydum bizzat" dedi.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ VAR
Er Nazım Aşut da, 15 Temmuz gecesi karargahta kendilerine bomba yüklü bir araç olduğunu ve terör örgütünün kışlayı basacağının konuşulduğunu anlattı. Saat 04.00'e kadar koğuşta beklediğini söyleyen Aşut, "Sonra namusunu, vatanını, seven silah alsın' diyerek aşağı indirdiler bizi. Bende aşağı indim ve bir süre silahsız olarak bekledim. Daha sonra Üsteğmen Hüseyin Çakıcı 'Herkes silah alacak, bu bir emirdir' dedi. Silahlık açıldı ve hepimiz silah aldık, sonrada ismini bilmediğim bir kişi benimde aralarımda bulunduğum 5 kişiyi seçerek helikopter pistine gönderdi ve bize 'Komutanınızı vuracaklar, buraya helikopter indirmeyin' diyerek yanımızdan ayrıldı" ifadelerine yer verdi.

DARBECİ ŞEHİT OLUYORUM DİYEREK DUA ETTİ
Daha sonra 2. No'lu nizamiye bölgesine gittiklerini ve burada Yüzbaşı Kemal Keskin'in olduğunu kaydeden Aşut, "Burada Kemal Yüzbaşı 'Allah'ım sana geliyorum, şehit oluyorum. Ödüllerin en büyüğünü aldım' şeklinde dua ediyordu. Nizamiye lambalarına ateş eden Kemal Yüzbaşı bize 'aslanlarım' diyerek de helva dağıttı" dedi. İlerleyen saatlerde Binbaşı İbrahim Dede'nin karargah dışındaki sivillere doğru ateş ettiğini ve bu sırada damperli kamyonun üstünde duran birinin vurulduğunu ve yere düştüğünü gördüğünü anlatan Aşut, "Hatta sonradan kamyona çıkan bir kişi de İbrahim Dede'ye doğru küfür edince yeniden o tarafa doğru ateş etti. Sonra İbrahim Binbaşı bani göndererek 'Git koğuşta kim varsa söyle buraya gelsinler' dedi.

ŞEHADET ŞERBETİ!
16 Temmuz günü Altay Kışlasından izinsiz çıkarılan ZPT'nin içerisinde olan tutuksuz sanık Hasan Hüseyin Atak, Yarbay Ahmet Üçbudak'ın kendilerine "Şahadet şerbetini içmeye gideceğiz 2. Orduyu ele geçirmişler" dediğini ileri sürdü ve olay günü hiçbir şekilde ateş etmediğini savundu.

ONLARIN ARABALARINI BOZ
Karargahta görevli erlerden Ömer Öztunç, o gece koğuştayken AMM çavuşunun 10 kişiyi çağırdığınızı kendisinin de diğer 9 kişiyle birlikte belirtilen bölgeye gittiğini anlattı. Kemal Yüzbaşının emri ile ağaçlar arasında mevzilendiklerini belirten Öztunç, "Dışarıdan içeriye ateş ediliyordu, Kemal Yüzbaşı ve yanındaki 3 kişi de ateş ediyordu. Bunun üzerine Kemal Yüzbaşı sivil polis jandarma içeriye girene, 'Sıkın, eğer sıkmazsanız ben sizi vururum' dedi. Ben de korktuğum için havaya 1 el ateş ettim. Kemal Yüzbaşı çok heyecanlıydı, bağırarak emirler veriyordu, çok hevesli gördüm. Hatta elindeki M5 silahla nizamiyenin lambalarına ateş etti. Kemal Yüzbaşının dua ettiğini 'Allah'ım sana geliyorum, onların arabalarını boz' şeklinde sözler söylediğini işittim. Çatışma büyüyünce ben yanımdaki arkadaşlarımla oradan ayrıldık. Kemal Yüzbaşı bizi görünce 'kaçmayın' diye bağırdı. Ben bir süre o bölgede kaldım" ifadelerini kullandı

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!