dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2445.2
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64345.25$

Dönemin yöneticileri yandı!


Dönemin yöneticileri yandı!
6 milyon TL buhar oldu
Narin

Fetullahçı Terör Örgütü'yle bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Battalgazi Eğitim Vakfı ve Saadet Eğitim Vakfı'nda denetlemeler tamamlandı. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca görevlendirilen başmüfettişin hazırladığı raporda göre her iki vakfında burs gideri olarak gösterdiği rakamların kimlere verildiği tespit edilemedi. Banka hesap ekstrelerinde burs ödemelerine rastlanmadığına dikkat çekilen raporda, 5 yıl boyunca bursiyer gideri olarak gösterilenve kayıp olan 5 milyon 944 milyon TL'nin dönemin yöneticilerinden tahsil edilmesi istendi.

HABER MERKEZİ-MALATYA

15 Temmuz darbe girişiminden sonra el konan Battalgazi Eğitim Vakfı ve Saadet Eğitim Vakfı'nda yapılan incelemeler şok gerçekleri de ortaya koydu. Bursiyer öğrencilere verilmesi gereken paraların adeta buhar olup uçruğu vakıflarda, sözkonusu 5 milyon 944 milyon TL'ye ilişkin hiçbir veri de bulunamadı. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca görevlendirilen başmüfettişin hazırladığı iki ayrı rapora göre, her iki vakfında burs gideri olarak gösterdiği rakamların kimlere verildiği belirlenemezken, banka hesap ekstrelerinde burs ödemelerine de rastlanmadı. Fetullahçı vakıfların bursiyer listesini ortaya koyamaması akıllara iki ihtimali getirdi. Örgüt, FETÖ'yle bağlantılı bursiyerlerin tespit edilmemesi için böyle bir yol izlemiş olabilir. İkinci ihtimal ise daha korkunç. Masum vatandaşların duygularını sömürerek burs parası toplayan terör örgütü, sözkonusu paralarla hiç öğrenci okutmadı.

YÖNETİCİLERDEN TAHSİL EDİLECEK
Başmüfettişlerce hazırlanan raporda, Battalgazi Eğitim Vakfı'nın 2010-2015 döneminde verdiğini gösterdiği 4 milyon 874 bin 300 TL ile Saadet Eğitim Vakfı'nın yine 2010-2015 döneminde verdiğini öne sürdüğü 1 milyon 119 bin 700 TL'nin buhar olup uçtuğuna dikkat çekildi. Raporda ayrıca, 5 milyon 944 milyon TL'lik meblağın, dönemin yöneticilerinden tahsil edilmesi gerektiği vurgulandı. Buna göre, Battalgazi Eğitim Vakfı'ndaki kaybolan burs paralarının, yönetim kurulunda bulunan Fahrettin Uytun, Ramazan Kılıçkol, Cemal Soysal, Hüseyin Gültek, İbrahim Top, İzzettin Gökbulut ve Mustafa Gelir'den, Saadet Vakfı'nda kaybolan paraların ise Mehmet Akçin, Yavuz Soysal ve Abdullah Ergin'den yasal faizi ile birlikte tahsilecek.

BURS DA YOK BURSİYER DE!
Öte yandan yapılan incelemelerde ortaya çıkan skandal bununla da sınırlı değil. 5 yıl boyunca burs gideri olarak yapılan ödemelerin ekinde bursiyer listesi de bulunamadı. Vakıf yöneticilerinden 6 Mayıs 2016 tarihinde, bursiyerlere ait dosyaları ve bursiyerlere yapılan ödemeleri gösterir liste ile bankaya gönderilen talimat yazılarını isteyen başmüfettiş, sözkonusu tüm belgelerin zayi olduğuna ilişkin yanıtla karşılaştı. Bu cevap üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişi vakıf hesabının bulunduğu Bank Asya Malatya Şubesi'nden 1 Ocak 2010 ile 31 Aralık 2015 tarih aralığında yapılan işlemlerin gönderilmesini talep ettiği, Bank Asya Şubesi tarafından gönderilen hesap ekstrelerinin incelemesi sonucunda “Burs ödemesi bulunmamaktadır” sonucuna varıldığı öğrenildi.

BURSİYERLERİ SAKLIYORLAR MI?
Öte yandan, her iki vakıfta yapılan incelemeler doğrultusunda sadece burs giderlerine ait belgelerin kaybolması dikkat çekti. FETÖcülerin bu sayede, kendilerinden burs alanları gizlemeyi hedeflediği belirtilirken, konuya ilişkin bir diğer iddia da aslında vakıflardan hiç kimseye burs verilmediği yönünde. Sözkonusu paranın nereye ve kimlere ulaştırıldığı bilinmezken, konuya ilişkin hukuki sürecin başlaması bekleniyor.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!