dore okulları
Malatya
19 Mart, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.21
  • ALTIN
    2247.2
  • BIST
    8718.11
  • BTC
    66208.58$

Galiptir bu yolda mağlup!


Galiptir bu yolda mağlup!
MEHMET AYHAN YAZDI...
Narin

TFF Birinci Lig'in 34. ve son haftasında, Spor Toto Süper Ligi garantileyen iki takımdan Evkur Yeni Malatyaspor, Sivas'ta şampiyonluk maçına çıktı. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, beraberliğin yeterli olduğu müsabakada 4-0 yenildi. Yiğidoların gollerini Emre Kılınç (3) ve Brezilyalı Leandrinho attı. Bu sonucun ardından TFF 1. Lig'i Sivasspor 62 puanla zirvede tamamladı. Doğunun Kaplanları ise sezonu 61 puanla ikinci basamakta bitirdi. 

Malatya futbolunun 11 yıllık özlemi bitti 

Malatya futbolu, Malatyaspor'un 2005-2006'da küme düşmesiyle 11 yıldır hasretini çektiği Spor Toto Süper Lig'de bu kez Evkur Yeni Malatyaspor'la yükseldi. 1986'da kurulan Sarı-Siyah-Kırmızılı kulüp de 31 sene sonra tarihî bir başarıya ulaştı. 

İlk 11'de tam 7 değişikik 

Teknik Direktör İrfan Buz, evlerindeki 1-1'lik Boluspor beraberliğine göre kadroda 7 değişiklik yaptı. Deneyimli hoca, kaleci Ertaç Özbir'in yanı sıra kaptan Sedat Akçay, Mehmet Sak, İrfan Başaran ve Eren Tozlu'yu yedekte başlattı. Murat Akça ile Nijeryalı Azubuike Okey ise 18'de yoktu. Onların yerine ilk 11'de eldivenleri Hakan Canbazoğlu devraldı. Sezer Özmen, Nijeryalı Sunday Mba, Rahman Buğra Çağıran, Ferhat Kiraz, Murat Yıldırım ve Austin Amutu yeşil zemindeydi. 

Malatyalı futbolseverler de tribünde 

Yakın geçmişte, Sivasspor Başkanı'nın verdiği mesaj önemliydi. Mecnun Otyakmaz'ın, “Hep birlikte el ele, kol kola kupalarımızı alalım.” açıklaması, komşu kentlerin arasındaki centilmenlik havasını iyiden iyiye olumluya çevirdi. Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda Mete Kalkavan düdük çaldı. 27 bin 532 koltuk kapasiteli stat, büyük oranda doluydu. Tribünlerde yaklaşık 2 bin 500 de Malatyalı futbolsever vardı. 

Buz'un revizyonu takımın dengesini bozdu 

İrfan Buz'un, Sivasspor deplasmanında 7 farklı öğrencisini tercih etmesi, taşları yerinden oynattı. EYMS organize olmakta hayli güçlük çekti. 4'üncü dakikadaki atakta ise Boubacar Dialiba hızlı davranamadı. Nijeryalı Mickael Pereira'nın sağdan ortasında Tolgahan Acar yükseldi ve ellerini kullanmanın avantajını değerlendirdi. 

Umutları yıkandakika 

11'de Samet Aybaba idaresindeki Sivassspor'un ilk golü izlendi. Emre Kılınç, Burhan Eşer ve Leandrinho iyi paslaştı. Leandro'nın gördüğü Burhan Eşer'in asistinde Emre Kılınç fileleri sarstı: 1-0. 15'te Caner Arıcı kesti; ancak sıçrayan Dialiba bir kez daha Tolgahan'a takıldı. 31'de Mickael Pereira'nın servisinde, vatandaşı Austin Amutu ile Yiğidolardan Gana'lı John Boye hareketlendi. Boye, tehlikeyi savuşturdu. 

İkinci hüzün anı: 45+4 

Orta alanda hâkimiyeti Sivasspor'a kaptıran Evkur Yeni Malatyaspor, ayaklanma gayesindeydi. 43'te Nijeryalılardan Sunday Mba soldan içeriye çıkardı. Ama hemşehrisi Amutu ve Dialiba'ya Kırmızı-Beyazlı defans ‘dur' dedi. 44'te Hakan Canbazoğlu, kritik kurtarışıyla Tolgahan'a nazire yaptı. Emre Kılıç'ın denemesinde iyi uzandı. 45+4'te Emre Kılınç, Yeni Malatyasporluları üzse de futbol açısından seyir keyfini artıran şutuyla tabelayı 2-0'a taşıdı. 

İlk yarıda, rakamlar da ‘Sivasspor' dedi 

İlk yarının istatistikleri Sivasspor'dan yanaydı. Yiğidolar oynama yüzdesinde 53'e 47, toplam şutlarda 9'a 2, isabetli şutlarda 4'e 1, kornerlerde 3'e 0 öndeydi. Faul sayıları 9'a 8, ofsaytlar 1'e 4 olarak gerçekleşti.  

EYMS, ikinci yarıya iyi başladı; ama golü yedi 

İrfan Buz, ikinci devrede Sedat Ağçay'a şans tanıdı, beklentileri karşılayamayan Ferhat Kiraz'ı kenara çekti. İştahlı giren EYMS, 46'da ileri uçtaydı. Takipçiliğini konuşturan Pereira'dan topu alan Amutu, Tolgahan'ı aşamadı. 49'da John Boye uzun oynadı. Sadık Çiftpınar ıskalayınca Leandrinho kontrolü sağladı. Sambacı'nın asistinde Emre Kılınç, üçüncü defa sevindi: 3-0. 

Dialiba'ya Ali Şaşal engeli 

59'da Doğunun Kaplanları köşe gönderindeydi; fakat Sivasspor'un kontra atağı seyredildi. Yiğit İncedemir, Leandrinho'yu; o da Emre Kılınç'ı düşündü. Emre yeniden Leandrinho'ya çıkardı. Brezilyalı sağ çaprazda Sedat Ağçay'dan sıyrıldı ve ağları havalandırdı: 4-0. 60'ta Dialiba, Burhan Eşer'i ekarte etti; lakin Tolgahan Acar'dan görevi devralan Ali Şaşal Vural dikkatliydi.  

Kaptan kırmızı kartla oyundan atıldı 

İrfan hoca, 64'te Eren Tozlu-Austin Amutu, 74'te Ahmet Aras- Sunday Mba hamlelerine yöneldi. Sinirlerini dizginleyemeyen Sedat Ağçay, kendisine fırsat tanındıktan yarım saat sonra, 76'da kırmızı kartla ihraç edildi. İlerleyen zaman diliminde başka ‘gol' sesi duyulmadı. Malatya İnönü Stadı'nda, 14 Ocak'ta oynanan mücadele ise golsüz eşitlikle neticelenmişti. 

24 hafta boyunca lider kaldı 

Evkur Yeni Malatyaspor, TFF 1. Lig'de, 34 haftanın 24'ünü lider tamamladı. Sarı-Siyah-Kırmızılılar 33 maçta 18 galibiyet, 7 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 47 kez havalandıran Doğunun Kaplanları, 40 gole engel olamadı. Sivas'ta kaybedince, sahasında en çok puan toplayan takım unvanını bu kategoride 40 puana erişen Kırmızı-Beyazlılara bıraktı.  

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!