© Malatya Time

Adım adım suça teslim oluyoruz

Haber merkezimize ulaşan adli olaylara mercek tutarak, Malatya'nın adeta suç röntgenini çektik. Karşımıza çıkan manzara Malatya'nın huzur kentinden suç kentine doğru sürüklenişini gözler önüne seriyor.

 

HABER MERKEZİ-MALATYA
Her fırsatta 'huzur kenti' olarak lanse edilen Malatya'da işler iyi gitmiyor. Son dönemde sokak araları silah sesleri yükselirken, vatandaşlar yolda adeta tedirgin yürüyor. Haber merkezlerine yansıyan haberler de Malatya'daki huzur ortamının kırmızı alarm verdiğini gösterir nitelikte.
Son zamanlarda 30'dan fazla vaka yaşandı. Sakin şehir Malatya'da bu tarz olayların artmasında en büyük etkenlerden birisi de dışarıdan aldığı göçlerden kaynaklanıyor. Malatya adım adım huzur şehrinden, suç şehrine doğru ilerliyor.

17 YARALI 3 ÖLÜ
Yaşanan 20 silahlı kavgada 17 kişi yaralandı, 3 kişi öldü. 12 PKK'lı bir DEAŞ mensubu ve 22 FETÖ'cü yakalndı. 2.5 kilogram esrar ve 50 kilogram kaçak içki ele geçirildi.

MALATYATİME'A YANSAYAN OLAYLAR

Malatya'da artan suç vakalarından haber merkezimize yansayanlardan bazılarını okuyucularımız için derledik. Olayları ele aldığımız başlıklar şu şekilde;

TEKSAS'I ARATMIYOR!
Malatya kent merkezi, artık Holwyood filmlerinin olaylı şehri Teksas'ı aratmıyor. Silahlı saldırıların ve olayların çoğaldığı şehirde Teksas manzaraları görmek artık mümkün. Bu saldırıların artması ise kentin imajını zedeliyor. Son olarak Malatya'da meydana gelen silahlı kavgada 1 kişi yaralandı.

POMPALI TÜFEKLİ SALDIRGAN TESLİM OLDU
Malatya'da iki kişi arasında yaşanan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. H.B. olayda kullandığı pompalı tüfekle birlikte polis ekiplerine teslim oldu.

KOMŞU KAVGASINDA TÜFEKLE ATEŞ AÇILDI
Malatya'da komşular arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.Yeşilyurt ilçesi Yavuz Selim Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerindeki bulunan konutlarda henüz belirlenemeyen bir nedenle komşular arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi ile N.T. isimli şahıs pompalı tüfekle ateş açtı.

HASTANEDE ÇIKAN SİLAHLI KAVGAYLA İLGİLİ 5 KİŞİ TUTUKLANDI
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çıkan silahlı kavgaya ilişkin gözaltına alınan 7 kişiden 5'i tutuklandı.

SİLAHLARIN KULLANILDIĞI KAVGADA BİR KİŞİ YARALANDI
Malatya'da meydana gelen silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. Olay, Yeşilyurt ilçesine bağlı Cemal Gürsel Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Alihaydar Sokak üzerinde bulunan bir site önünde, iddiaya göre aralarında daha önceden husumet bulunan C.T. (53) ile kimliği henüz öğrenilemeyen bir kişi arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü.

GÜNÜBİRLİK KİRALANAN EVLERE OPERASYON
Malatya Emniyeti tarafından günübirlik kiralanan evlere yönelik olarak operasyon gerçekleştirildi. 27 ekip ve 90 personelin katılımıyla yapılan denetimlerde 115 günübirlik kiralanan ev kontrol edilirken 2 işyerine müşteri bilgilerini anlık olarak kimlik bildirme sistemine göndermemekten toplamda 11 bin 884 TL idari para cezası, 2 işyerine ise çalışanların kimlik bilgilerini ilgili polis merkezine bildirmemekten toplam bin 42 TL idari para cezası uygulandı.

MALATYA EMNİYETİ SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR
Malatya'da çeşitli suçlardan aranan 26 kişi, polis ekipleri tarafından yapılan uygulama ve denetimlerde yakalandı.

SİLAHLARIN ÇEKİLDİĞİ KAVGADA 5 GÖZALTI...
Malatya'da iki grup arasında yaşanan silahlı kavgada 2 kişi yaralandı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı. Olay, Yeşilyurt ilçesine bağlı Melekbaba Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Melekbaba Mezarlığı mevkiinde iki grup arasında henüz bilenmeyen bir sebepten ötürü kavga çıktı. Silahların da kullanıldığı kavgada açılan ateş sonucunda İ.T. ile E.K. yaralandı.

ŞEHRİN ORTASINDA SİLAH SESLERİ...
Malatya'da iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi gözaltına alındı.Olayda 4 adette silah ele geçirildi. Olay, Yeşilyurt ilçesine bağlı İnönü Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi yan tarafında bulunan bir alışveriş merkezindeki bir kafede iki grup arasında başlayan sözlü tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü.Silahlarında kullanıldığı olayda, şans eseri yaralanan olmaz iken gruplardan biri Büyükşehir Belediyesi'ne sığındı.İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

AKRABA KAVGASI KANLI BİTTİ
Malatya'da akrabalar arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Doğanyol ilçesine bağlı Gökçe Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, daha önceden aralarında husumet bulunduğu ileri sürülen Abdullah Minnetoğlu (28) ile Y.M. arasında başlayan sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

AKRABA KAVGASI ANA VE POLİS OĞLUNUN CANINA MAL OLDU
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde akrabalar arasında çıkan silahlı kavgada izinde olan polis memuru ile annesi hayatını kaybetti. Akçadağ ilçesine bağlı Ancar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; aynı bölgede kayısı bahçeleri bulunan polis memuru Bekir Aybar ile annesi Fadime Aybar akrabaları olan C.A., Y.A. arasında yol yüzünden başlayan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Silahların da kullanıldığı kavgada C.A. ve Y.A. tarafından açılan ateş sonucunda Bekir Aybar ile Fatma Aybar yaralandı.

KAVGADA POLİSLERE DE ATEŞ AÇILDI
Malatya'da kavga eden iki grubu ayırmaya çalışan polis ekiplerine ateş açıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, 10'a yakın kişi gözaltına alındı.

SİLAHLI KAVGALARA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ
Malatya'da yaşanan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. Olay, Battalgazi ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Göztepe Caddesi üzerinde iki kişi arasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

SİLAHLI KAVGADA 2 KİŞİ YARALANDI
Malatya'da iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada 2 kişi yaralandı. Olay, Battalgazi ilçesine bağlı Hamidiye Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Nasuhi Caddesi üzerinde bir çay ocağında iddiaya göre, aralarında daha önceden husumet bulunan iki grup arasında başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavgada açılan ateş sonucunda S.Ç. ile M.S. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, yaralılar Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

ZANLI POLİSTEN KAÇAMADI
Malatya'da çıkan silahlı kavgada havaya rastgele ateş ettiği öne sürülen zanlı yakalandı.Olay, Yeşilyurt ilçesine bağlı Yeşilkaynak Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yeşilkaynak Mahallesi Hayvan Pazarı mevkiinde V.Y. ile ismi öğrenilmeyen arkadaşı arasında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi sonucu V.Y. üzerinde taşıdığı otomatik silah ile havaya iki el ateş açtı. Yaralanın olmadığı olayda ihbar üzerine kısa sürede olay yerine intikal eden Yeşilyurt ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri V.Y.'yi olayda kullandığı silahla birlikte yakalayarak gözaltına aldı.

SİLAHLI KAVGANIN ADRESİ DEĞİŞMEDİ
Malatya'da alkollü olduğu ileri sürülen bir kişinin caddede tabancayla rastgele ateş etmesi sonucu panik yaşandı. Olay,Cezmikartay Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir eğlence merkezinde eğlendikten sonra cadde üzerinde iki kişi arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Silahın da kullanıldığı kavgada açılan ateş sonucunda bir iş yerinin camı ile yol kenarında park halinde olan bir otomobile kurşun isabet etti.

ALACAK VERECEK KAVGASI CAN ALIYORDU
Malatya'da alacak verecek meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. Olay,Yeşilyurt ilçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, H.D. aralarında alacak verecek nedeniyle husumet bulunan S.K.'nın ikamet ettiği Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerindeki konutlara giderek S.K. ile görüşmek istedi.S.K.'nın evi önünde ikili arasında borç nedeniyle başlayan tartışma bir süre sonra kavgaya dönüştü. Kavganın büyümesi üzerine H.D. yanında bulunan pompalı tüfekle S.K.'ın ikametine ateş açtı. Açılan ateş sonucunda S.K. bacağına isabet eden saçmalar sonucunda yaralanırken, H.D. olay yerinde kaçarak izini kaybettirdi.

MALATYA'DA YİNE SİLAH SESLERİ YANKILANDI
Malatya'da iki kişi arasında yaşanan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. Olay, Yeşilyurt ilçesine bağlı Çavuşoğlu Mahallesi'nde meydana geldi.Edinilen bilgilere göre, Çavuşoğlu Mahallesi Teknoloji sokak içerisinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda iki kişi arasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Silahlarında kullanıldığı olayda ismi henüz ismi öğrenilemeyen bir kişi bacaklarına isabet eden kurşunlar sonucunda yaralandı.

SİLAHLARIN KULLANILDIĞI OLAYDA 1 KİŞİ YARALANDI
Malatya'da iki kişi arasında yaşanan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. Olay,Yeşilyurt ilçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesi 'nde meydana geldi.Edinilen bilgilere göre, Karagöz Caddesi TOKİ konutları mevkiinde E.Ü. ile A.S. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Silahlarında kullanıldığı olayda E.Ü., A.S. tarafından açılan ateş sonucunda yaralandı.İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.Yaralı şahsın Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığı olayda, şüpheli A.S. polis ekiplerince olayda kullandığı pompalı tüfekle birlikte kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

KAVGADA 1 KİŞİ DARP SONUCU YARALANDI
Malatya'da iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü.Kavgada 1 kişi darp sonucu yaralandı. Olay Battalgazi ilçesine bağlı Hamidiye Mahallesi'nde meydana geldi.

YEŞİLÇAM SİLAH SESLERİYLE YANKILANDI
Malatya'da meydana gelen silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. Olay, Battalgazi ilçesine bağlı Yıldıztepe Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yıldıztepe Mahallesi Yeşilçam Caddesi mevkiinde M.G. ile henüz ismi öğrenilemeyen arkadaşı arasında bilinmeyen bir sebepten ötürü tartışma çıktı.

İKİ GRUP ARASINDA KAVGA YAŞANDI
Malatya'da akraba olan iki grup arasında yaşanan silahlı kavgada 2 kişi gözaltına alındı. Olay Yeşilyurt ilçesine bağlı Yakınca Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yakınca Galericiler Sitesi mevkiinde bir oto yıkamada alkolünde etkisiyle S.G. ile T.T. arasında henüz bilenmeyen bir sebepten ötürü yaşanan silahlı kavgada şahısların karşılıklı olarak bir birlerine silahla ateş açması sonucunda her iki şahısta bacaklarına isabet eden kurşunlar neticesinde yaralandı. 

BİN 50 LİTRE KAÇAK İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ
Malatya'da jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda bin 50 litre gümrük kaçağı ve sahte içki ele geçirildi. Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Battalgazi ilçesinde 2 işletme ve 4 depoya operasyon düzenlendi. Operasyonda kaçak içki üretimi yapıldığı belirlenen adreslerde 900 litre sahte el yapımı boğma rakı ile 150 litre gümrük kaçağı içki ele geçirildi. Aramalarda ayrıca 800 kilogram satışa hazır tütün ile bin adet cinsel içerikli hapta ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli sorgulanmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

MALATYA EMNİYETİ ZEHİR TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRMADI
Doğu illerinden Batı illerine uyuşturucu sevkiyatı yapan 2 Afgan uyruklu şüpheli yakalandı. Şüphelilerin çantasında yapılan aramada ayakkabı tabanı ve meyve suyu kutularına zulalanmış paket halinde 2 kilo 480 gram reçine esrar maddesi ele geçirildi.

KAÇAKÇILAR YAKAYI ELE VERDİ
Malatya emniyeti tarafından gerçekleştirilen 5 ayrı kaçakçılık operasyonu sonucunda 12 bin 600 dal içi tütün doldurulmuş makaron, 4 bin 828 paket gümrük kaçağı sigara ve 265 litre el yapımı boğma rakı ele geçirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER