Dijital Mecralardaki Yanlış Deprem Bilgileri Korkuya Yol Açıyor
GÜNDEMAFAD, bazı dijital uygulamalarda paylaşılan yanlış deprem büyüklüklerinin vatandaşlarda korku ve paniğe neden olduğunu belirterek, sadece resmi açıklamaların dikkate alınması gerektiğini vurguladı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), son zamanlarda bazı dijital platformlarda gerçeği yansıtmayan deprem bilgileri paylaşılması üzerine kamuoyuna önemli bir açıklamada bulundu.
"RESMİ KAYNAKLARA GÜVENİN"
AFAD tarafından yapılan açıklamada, bazı dijital uygulamalar aracılığıyla yanlış deprem büyüklüklerinin yayıldığı ve bu durumun vatandaşlarda korku ve paniğe neden olduğu belirtildi. Açıklamada, “Ülkemizde deprem gözlem istasyonu kurmak, işletmek ve kamuoyuna veri açıklamak sadece AFAD’ın yetkisindedir,” denildi.
1200'DEN FAZLA DEPREM GÖZLEM İSTASYONUYLA İZLENİYOR
Türkiye genelinde 1200'ü aşkın deprem gözlem istasyonu ile 7/24 esasına göre depremlerin izlendiğini vurgulayan AFAD, bu sistem sayesinde en güvenilir ve doğru bilgilerin kamuoyuna ulaştırıldığını bildirdi. Kurum, vatandaşların yalnızca yetkili kurumlardan gelen bilgilere itibar etmesini önemle hatırlattı.
"DEZENFORMASYONLARA İTİBAR ETMEYİN"
AFAD, sahte deprem bilgileriyle kamuoyunun paniğe sürüklenmemesi için özellikle sosyal medya kullanıcılarını uyardı. Dezenformasyon içeren içeriklerin dikkate alınmaması gerektiği vurgulanarak, “Resmi kaynaklara güvenin, asılsız haberlere itibar etmeyin” çağrısında bulunuldu.
KAYNAK: İHA
İlginizi Çekebilir