© Malatya Time

Ebuzer AYDIN / Ak Parti'nin Düşüş Sebebi!

Ebuzer AYDIN, Ak Parti'nin düşüş sebeplerini sıraladı. Aydın'ın kaleminden Ak Parti'nin dünü ve bu günü...

Önce İstanbul ve Ankara'yı verip sonra 18. seçiminde ilk defa ikinci sıraya düşen Ak Partinin bir çok düşüş sebebini sıralayabilirsiniz. Bu makalemde işin esasını teşkil eden temel bir sebepten bahsedeceğim. Bunun için biraz geriye, bir asır öncesine gidelim.

Hilafet kaldırılmış, bu ülkede Kuran yasaklanmış, alfabe değiştirilmiş, kıyafet kanunu getirilmiş, alimler darağacında sallandırılmış, toplum cahil bırakılmış, geniyle uyuşmayan laik bir sistem millete Cumhuriyet diye yutturulmuş, üç kıta kaybedilmiş, millet Anadolu yarımadasına sıkıştırılmış, altı yüz yıl üç kıtaya hakim olan bir toplum permeperişan edilerek dağıtılmış, islam kaldırılmış yerine dinsiz bir düzen kurulmuş, millet ve inancıyla 80 yıl mücadele ede ede 2001 yılına kadar gelinmişti.

Bir çok şeyi başarmışlardı ama bir şeyde başarılı olamamışlardı!. Bu milletin içindeki imanı alamamışlardı!. Zorla dayatılan bir çok şeye boyun eğdirmiş olsalar da dinlerinden vazgeçirememişlerdi!. Zulmettiler, işkence ettiler, öldürdüler, hapsettiler, tehdit ettiler ama yine de başarılı olamadılar!.

Vatan, millet, bayrak, devlet, hükümet,  meclis her şey bizim, ama sistem bizim olmadığından, yanlışa karşı çıkana sistem vatan haini yaftasını vurmuş durmuş!.

21. yüzyıla girerken bu milleti dinsizleştiremeyen sistem, nihayet taktik değiştirerek, dünyadaki değişime paralel bizde de değişime gitmiştir!. Bilinçli veya bilinçsiz Ak Parti hareketi başlayınca, 80 yıl korku ile devam eden sistem derin bir nefes almaya başladı. Millet derin nefes aldığını sandığı yerde sistem yeniden güçlendi!.

Nasıl mı? Şimdi onu biraz irdeleyelim;
80 yıl istediğini yapamayan sistem, yeni dönemi müslüman yöneticilerle denemeye karar verdi. Bir türlü islamdan ve islami değerlerden uzaklaştırılamayan bu milleti, bir de dindar siyasetçilerle yönetmeyi denedi.

...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER