© Malatya Time

Ersoy BABA / Ben sizi erkek sanmıştım

Ersoy BABA yazdı

Temel inşaatta çalışırken nasıl olduysa dengesini kaybedip düşmüş. Düşerken iskeleye çarpa çarpa yere inip kum yığınlarının üzerine düşmüş. Gürültüyü duyan koşup gelmiş. Kumların arasından doğrulan Temel üstünü başını çırpmış. Yanına gelenler telaşla:
-“Ne oldu Temel?” diye sorunca:
-“Ula ne bileyim. Ben da yeni geldum.”
*** 
Merhaba değerli okurlarım. Şimdi muhtemelen merak ediyorsunuz: “Acaba ne konu işleyecek? Nereden nereye zıplayacak? Hangi anıları tınıları yazıp bu haftayı da geçiştirecek?” diye. Ama inanın bilmiyorum. Ben de sizlerle birlikte okuyorum. Ben de yeni geldim.
Önceki yazılarımdan birinde Ankara Mamak belediyesi CHP’li başkan adayının (şimdi Mamaklılar tarafından seçilip başkan oldu) seçim gezisi sırasında karşılaştığı Suriyeli göçmen çocuklarla ilgili:
-“Bunlar büyüdüğünde başımıza bela olacaklar. Bir an önce geri gönderilmeli” diye konuşmuştu. 
Mamak belediye başkanı Veli Gündüz Şahin aynı Netanyahu gibi düşünüyor. Eğer Netanyahu’nun elindeki imkanlar kendinde olsaydı asla ondan geri kalmazdı. Zaten bu taife göçmenlere karşı değil. Müslüman göçmenlere karşı. Ukraynalı, Rus veya Alman göçmenlerle karşılaşsalar onları buraya getiren ayaklarını yalayacaklar.
Ankara Mamak’ta bir adrese gittim. Mamak sınırları içinde en fazla 2 km. girip çıktım. 8-10 metrelik billboard reklam panoları yaptırmış. Sadece benim yol güzergahımda 20 civarındaydı. Mamak sınırları içinde sayılarının 400-500 civarında olduğunu sanıyorum. Hepsinde Mustafa Kemal Atatürk’ün billboardı kaplayan bir resmi var. Yanında da ilk söyleyenin kim olduğu kesin olarak bilinmemekle beraber muhtemelen bir generale ait olan fakat son zamanlarda Mustafa Kemal'e atfedilen birçok bir sözden biri olan “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” sözü yer almakta.

...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER