© Malatya Time

Geleceğin Nesilleri Bu Kursta Yetişecek: 4-6 Yaş Grubu İçin Özel Eğitim Başlıyor

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde 4-6 yaş grubuna yönelik açılacak yeni Kur’an kursu için tanıtım etkinliği düzenlendi. Çocukların dini ve ahlaki gelişimini hedefleyen kursun içeriği velilere anlatılırken, Kaymakam Sungur eğitimin çocuk gelişimindeki önemine dikkat çekti.

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde, 4-6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik hizmet verecek olan Kur’an kursu için bir tanıtım programı düzenlendi. İlçe Müftülüğü koordinesinde Belediye Çay Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, kursun eğitim modeli ve çocuklara sağlayacağı kazanımlar katılımcılarla paylaşıldı.

AHLAKİ VE SOSYAL GELİŞİM VURGUSU

Programda yapılan bilgilendirmede, küçük yaş grubuna özel hazırlanan müfredatın çocukların yalnızca dini bilgilerini değil, sosyal becerilerini de destekleyeceği vurgulandı. Kurs kapsamında temel dini eğitimlerin yanı sıra sevgi, saygı ve paylaşma gibi temel insani değerlerin de çocuklara kazandırılması hedefleniyor. Uzmanlar, eğitimlerin tamamen çocukların yaş seviyesine uygun, pedagojik yöntemlerle verileceğini kaydetti.

KAYMAKAMDAN DESTEK MESAJI

Tanıtım programında söz alan Doğanşehir Kaymakamı Ahmet Fatih Sungur, kursun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu tür eğitim alanlarının ilçeye hayırlı olmasını diledi. Kaymakam Sungur, konuşmasında "Kurslar çocukların gelişimine önemli katkılar sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Belediye Çay Bahçesi’nde yoğun katılımla gerçekleşen programa Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, İlçe Müftüsü Kerem Karış, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER