© Malatya Time

Hak sahipliği başvuruları nasıl yapılacak?

Kalıcı konutların yapım süreciyle ilgili olarak GZT Busabah’a konuşan AFAD Malatya İl Müdürü Mustafa Türker, yarın itibariyle hak sahipliğine müracaatların başlayacağını ve vatandaşların yine e-Devlet üzerinden başvuru yapabileceklerini söyledi.

AFAD Malatya İl Müdürü Mustafa Türker, 6 Şubat depremlerinden bu yana kalıcı konutlar konusunda gidişatın iyi olduğunu belirterek, "Sadece ülkemizde değil, dünyada bu büyüklükte bir hadisenin yaşandığı çok nadir. Dolayısıyla 11 ilde yaklaşık 15 milyon nüfusun etkilendiği böylesine büyük bir felakette her şeyi dört dörtlük ve nizami yürütmenin çok imkân dâhilinde olduğunu düşünmüyorum. Ufak tefek şeyler olabilir ama buna rağmen bugüne kadarki gidişata baktığımızda çok büyük bir sorun da gözlemleyemiyoruz. Tabii ki mağduriyetler var, önceki alışkanlıklarımızı, yaşam tarzımızı birebir sürdürme şansımız mümkün değil. Bu bir geçiş dönemi, şu anda farklı noktalarda çok katlı konutlarımızın inşaatları başladı ve hemen hemen beşinci, altıncı katların tünel kalıpları/duvarları yapılıyor" ifadelerini kullandı.

25 BİNE ULAŞINCAYA KADAR DEVAM EDECEK
Malatya'da Gelinciktepe'de belli bir sayıda, Çamurlu Mahallesi'nde, Akoğuz Kışlası'nın bulunduğu yerde, İkizce 'de çok katlı kalıcı konutların devam ettiği yerler olduğunu söyleyen Mustafa Türker, "Depremden en fazla etkilenen. 2 ilçemiz olan Doğanşehir ve Akçadağ olmak üzere diğer ilçelerimizde de köy konutlarının da ihaleleri yapıldı. Yer teslimleri, yer seçimleri yapıldı ve inşaatlarına da başlandı. Yaklaşık 8 bin civarında konutun ihalesi bitirildi. 25 bine ulaşıncaya kadar bu peyderpey devam edecek. Öncelikle toplu alanlarda olmak üzere inşaatlara da hızlıca başlandı. İnşallah bu önümüzdeki aylarda kış girmeden bu inşaatına başlanan konutların bir kısmını da teslim edeceğimizi öngörüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi inşallah 2 yıla kadar da bütün konutlarımızı tamamlayarak afetzedelerimize vereceğiz. Zaten çadırlarla ilgili süreç inşallah 1 ya da 2 aya kadar son bulacak, konteynerlerde de hayat devam edecek. Konteynırları da 2 yıla kadar konuta çevirmeye ve insanların orada yaşamasına gayret ediyoruz." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER