© Malatya Time

MalatyaÂ'da SBS heyecanı başladı.

1 milyon 127 bin 211 öğrencinin başvurduğu, İlköğretim 8. sınıf öğrenciler için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı SBS başladı.

SBS için öğrenciler sınava gireceği okulların kapısında heyecanla bekliyor. Başharık Özel İdare İlköğretim Okulun'da sınava girecek öğrenciler de sınav için çok hazırlandıklarını belirtti.

Öğrencilerden Gözde Ağırbaş, sınava hazırlanmak için 1 yıl dershaneye gittim, bol bol test çözdüm Bugün ki sınavın iyi geçmesini istiyorum.” dedi.

VELİLER DE HEYECANLI

Sınava girecek çocuklarını okul kapısında bekleyen veliler de çocukları kadar heyecanlı olduklarını söyledi. Veliler, “Çocuğumuzun başarılı olacağına inanıyoruz. Onlar sınavda heyecanlılar bizde dışarıda heyecanla bekliyoruz. İnşallah hayırlısı olur.” dedi.

Öğrenciler sınav salonlarına alındıktan sonra velileri de okulların gölgeliklerinde oturup çocukları için dualar etmeye,kuran okumaya başladı.

Toplam 100 sorunun sorulacağı SBS'de öğrencilere 120 dakika süre tanınacak.
(Enis Ağırbaş-İlkha)

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER