Malatya’da 350 Bininci Konut Teslimi İçin Geri Sayım Başladı: 15 Kasım’da Cumhurbaşkanı Erdoğan Katılacak!
ÇEVREMalatya'daki depremzedelere yönelik inşa edilen konutların kura heyecanı devam ediyor. 350 bininci konutun teslimi 15 Kasım’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Adıyaman’da yapılacak. Malatya’da hangi ilçelere kaç konut verileceği ise 13 Kasım’da duyurulacak.
Malatya'da, Şubat ayındaki depremler sonrası yeniden inşa edilen konutlar için büyük bir kura heyecanı yaşanıyor. 13 Kasım 2025 Çarşamba günü, Malatya’da hangi ilçelere ve ne kadar konut verileceği netlik kazanacak. Vatandaşlar, konutlarının hangi bölgelerde kura ile sahiplerini bulacağını büyük bir merakla bekliyor.
350 BİN KONUTUN HAK SAHİPLERİ 15 KASIM'DA BELLİ OLUYOR
Büyük bir seferberlik kapsamında inşa edilen 350 bin konutun teslimi için geri sayım başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “Memleket Aşkıyla 350 Bin Yeni Yuva” sloganı ile düzenlediği toplu konut teslim törenini 15 Kasım 2025 tarihinde Adıyaman’da gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle, Türkiye genelinde tamamlanan 350 bin konutun anahtarları hak sahiplerine teslim edilecek. Bu teslimatlar sırasında, Malatya da dahil olmak üzere 11 ilden konut sahiplerine anahtarları verilecek.
MALATYA’NIN KONUT SAYISI VE İLÇE DAĞILIMI 13 KASIM’DA AÇIKLANACAK
Malatya'da depremler sonrası yeniden yapılan konutlar için kura heyecanı devam ediyor. 13 Kasım’da yapılacak açıklama ile, Malatya’daki konut sayısı ve ilçelere yapılacak dağılım hakkında detaylar paylaşılacak. Vatandaşlar, hangi ilçede ne kadar konutun hak sahiplerini bulacağını öğrenmek için sabırsızlanıyor.
KONUT TESLİMİNE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KATILIMI
Büyük bir öneme sahip olan 350 bininci konut teslimi, Adıyaman Sakarya Caddesi’nde saat 14.30’da gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak bu tören, depremzedelere umut olacak. Törenin, Türkiye'nin diğer illerinden de konut sahiplerinin katılımıyla büyük bir anlam taşıması bekleniyor.
YENİ YUVALAR İÇİN HAZIRLIK TAMAMLANDI
Konutlar, Şubat depremleri sonrası büyük bir tahribat yaşayan illerdeki vatandaşlar için yeniden inşa edildi. İlgili bakanlık, büyük bir koordinasyonla yürütülen projelerde sona yaklaşıldığını belirtiyor. Şimdi ise vatandaşlar, büyük bir sabırsızlıkla 13 Kasım'daki açıklamayı bekliyor.
KAYNAK: MHA
İlginizi Çekebilir