© Malatya Time

Sevgi BERK / Malatya’nın Toplu Taşıma Çilesi: Bir Vatandaş İsyanı Nasıl Yapılır?

Malatya’da toplu taşımanın içinde bulunduğu durum, komedi filmlerinden fırlamış gibi. Her gün işe gitmek bir macera filmi, her otobüs yolculuğu bir korku seansı!

Ah sevgili Malatyalılar, siz ne çektiniz bu toplu taşımadan! Sabahın köründe bir otobüse binmek için evden çıkıyorsunuz, ama işin garibi, evden çıktığınıza mı yanarsınız, bindiğiniz otobüse mi? Hele bir de şu otobüslerin arızalanma huyunu es geçemeyiz. Ne de olsa Malatya’nın toplu taşıma araçları, kendilerini birer “hizmet kahramanı” olarak görmeyi bırakmış, “arızalanma şampiyonu” olma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar.

Klima mı? O da ne? Malatya otobüslerinde klima aramak, sahilde kum aramak gibi bir şey. Bulsanız ne olacak, bulmasanız ne? Ücretlere gelince… Ah, o ücretler! Malatya’da otobüse binmek, cebinizdeki para ile vedalaşmak gibi. Adeta bir servet avcısı bu otobüsler; girerken cebiniz dolu, inerken bomboş!

Şoförlerimiz ise ayrı bir hikaye. Her biri, sanki “Dünya’nın En Sinirli İnsanları” yarışmasına katılım için özel olarak seçilmiş gibi. Yüzlerinden tebessüm eksik olmaz, şayet tebessüm ederlerse! Vatandaş ise şikayet etmekte: “Bu kadar mı olur?” diye. Haklılar, tabii ki haklılar! Şikayetlerini kim dinlerse, artık ona selam olsun.

...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER