© Malatya Time

Yüzde 82'si Tamam! Malatya Yeni Havalimanı Terminal Binası Nisan 2026 Sonunda Hizmete Giriyor

K Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, yapımı süren yeni havalimanı projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 82 seviyesine ulaştığını duyurdu. Babacan, dev yatırımın nisan sonunda hizmete açılacağını müjdeledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, projeyi yerinde inceleyerek inşaatın güncel durumu hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı. 

İNŞAATIN YÜZDE 82’Sİ TAMAMLANDI

Milletvekili Babacan, havalimanı inşaatındaki ilerlemeyi rakamlarla ortaya koydu. Temmuz ayında yüzde 55 seviyesinde olan çalışmaların, bugün itibarıyla yüzde 82 seviyesine ulaştığını belirten Babacan, kaba inşaatın ardından çevre düzenlemesi aşamasına geçildiğini ifade etti. Proje kapsamında teknik imalatların tamamlanmasıyla birlikte estetik ve peyzaj dokunuşlarına odaklanıldı.

TEKNİK ALTYAPI VE YOLLAR HAZIR HALE GELDİ

Havalimanının işleyişi için kritik öneme sahip olan teknik alanlarda büyük mesafe kat edildi. Uçakların güvenli hareket etmesini sağlayacak taksi yolları, uçak park alanı (apron) ve yer altı geçişlerini sağlayan battı-çıktı sistemleri tamamlandı. Ayrıca havalimanına ulaşımı kolaylaştıracak giriş kavşağı ve yol çalışmalarında da nihai aşamaya gelindiği bildirildi.

AÇILIŞ İÇİN NİSAN SONU HEDEFLENİYOR

Malatya halkının uzun yıllardır beklediği bu prestijli yatırım için takvim de netleşmeye başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yapılan koordinasyon toplantıları sonucunda, havalimanının bahar aylarında kapılarını açması planlanıyor. Milletvekili Abdurrahman Babacan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada süreci şu sözlerle özetledi: "Yeni havalimanımızda sona yaklaşıyoruz... En son 27 Temmuz’da buradaydık. O dönemde çalışmalar yaklaşık %55 seviyesindeydi. Bugün gelinen noktada ise inşaat çalışmalarının %82’si tamamlanmış durumda. Yapısal imalatların ardından peyzaj ve asfalt çalışmalarına geçildi. Tüm ekipler yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Uçaklar için taksi yolları, apron ve battı çıktılar tamamlandı. Havalimanının girişindeki kavşak ve yol çalışmasında da sona gelindi... Ulaştırma Bakanımız ile tarihlendirmeyi konuştuk, inşallah Nisan sonunda havalimanımızın açılışını yapacağız. Yıllardır Malatya’mızın beklediği, bölgenin en prestijli havalimanlarından biri olacak bu önemli yatırım, çok yakında hemşehrilerimizin hizmetine sunulacak, Malatya’mıza ve bölgemize değer katacak... Hayırlı olsun..."

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER