dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2438.2
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64473.67$

2021 LGS matematik soruları nasıldı?


2021 LGS matematik soruları nasıldı?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen LGS sınavının ardından binlerce öğrenci sınav sonuçlarıyla ilgili detayları araştırmaya başladı. Sınav sonrasında sayısal (matematik) sorularında zorlanan öğrenciler arama motorlarında LGS matematik neden zor geçti? 2021 LGS matematik soruları nasıldı? Soruları araştırmaya başladı.
Narin

 

HABER MERKEZİ-İSTANBUL
LGS matematik neden zor geçti? 2021 LGS matematik soruları nasıldı? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. LGS'nin ardından herkesin tek konuştuğu ders her zamanki gibi matematik oldu. Birçok öğrenci soruların üniversite sınavı düzeyinde olduğunu söylerken birçoğu da uzun olduğunu belirtti. Eğitimciler ise LGS gibi sınavlarda zorluk derecesinin sürekli matematik üzerinde yoğunlaştırılmasından memnun değil. Peki, LGS matematik neden zor geçti? 2021 LGS matematik soruları nasıldı? İşte matematikte başarısızlığın sebepleri...

2021 LGS MATEMATİK SORULARI NASILDI?
2021 LGS matematik sorularının zorluğu hem öğrenciler hem de eğitimciler tarafından sosyal medyada gündem oldu. Öğrenciler soruların zor olmasından şikâyet ederken eğitimciler matematiğin zorluk algısına tepkili. Öğrencilerin neden matematik konusunda başarısız olduğuyla ilgili birçok kişi düşüncesini sosyal medyada dile getirdi. Öğrencilerin matematik başarısızlığını uzmanına sorduk.

LGS MATEMATİK NEDEN ZOR GEÇTİ?
Prof. Dr. Sefa Bulut, öğrencilerin matematikteki başarısızlığının nedenlerini anlatarak ailelere önerilerde bulundu. Prof. Dr. Sefa Bulut ise şunları söyledi:

"Aslında öğrenciler matematikte başarısız değil. Sadece diğer derslerle karşılaştırılınca matematik net oranları düşük. Bu da şundan kaynaklanıyor olabilir. Matematikteki sorular basamak basamak. Birinci basamağı yapıp ikinci üçüncü basamağa geçtikleri için belki öğrencilerin bir kısmı oralarda takılıyor olabilir.

TEMEL EKSİKLİK
Diğer bir sebep de yine matematikteki bilgiler üst üste binen bilgiler olduğu için hani basit konuları bilip ondan sonra onun üstüne karmaşık konuları eklemeleri gerektiği için bunla ilgili bir sorun olabilir. Öğrenciler geçmişte öğrendikleri ile sorun yaşayıp yeni bir bilgi yeni bilgilerin üstüne yeni bilgiler eklemek de zorluk çekebilir. Çünkü matematik basit şeylerden yola çıkarak karmaşık işlemleri yapmaktır. Aslında bu nedenle daha önce bildikleri şeyleri bilmiyorlarsa ya da tam temeli sağlam olmadıysa son anda çalışmak onları zorlayabilir.

SOYUT OLMASI
Diğer bir etken de matematik sayısındaki netin az olmasının bir sebebi de matematik konularının soyut olmasıdır. Matematiğin uzay şekil algısı ile ilgili olması konuların daha soyut olması bundan dolayı öğrenciler zorlanıyor olabilir. Örneğin fen bilgisinde canlılar, kimyasal maddeler, taşlar, topraklar, canlılar, mikroplar, virüsler var. Çocuklar bunları belki görebilir, duyabilir. Ama matematiğin yok. Matematiğin konuları ise asla bunların hepsine temel teşkil eden en üst düzeyde en soyut olan konu. Ondan dolayı da çocuklar zorluk çekebilir. Çünkü bu soyut konuları anlayabilmek için çocukların da zihinlerini geliştirmesi gerekir."

DİRİLİŞ POSTASI GAZETESİ

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!