dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2434.6
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64465.36$

“Arslantepe” Sanat Dünyasında


“Arslantepe” Sanat Dünyasında
Narin

Sanat Güneşimiz olan Yıldız KENTER'i Saygıyla ve Rahmetle yad ediyorum.

Geçtiğimiz günlerde başlayan ve şehrimizin en önemli tanıtımlarından birisi olan Malatya Film Festivali, gün geçtikçe daha başarılı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Tabii bu güzel durumlar olurken sert şekilde bir takım çevreler tarafından eleştirilmesini anlamam mümkün olmuyor, şehrin en önemli tanıtım araçlarından birisi olan bu festival ülke çapında büyük bir yankı uyandırırken bölgede ise Malatya'nın Sanat alanında en önemli merkez olduğunu da bir kez daha hatırlatmış oldu.

ARSLANTEPE ÖDÜL TÖRENİNDE

Film festivali kapsamında ödül töreninde ARSLANTEPE Höyüğü figürünün hem Afiş içerisinde olması hem de Ödül'de kullanılması UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesine girmesi adına büyük bir etkisi olduğu kanaatindeyim. Son yıllarda şehrimizin Höyük ile alakalı olarak ne kadar çok çaba sarf ederek çalıştığının göstergesi gibiydi.

FESTİVALDE YAŞANAN İLKLER

İlk defa bu festival kapsamın da; Cezaevi, Huzurevi, Sevgi Evleri, Görme ve İşitme Engelli bireyler için, Bedensel Engelli bireyler ve akabinde 8 ilçede birçok köyde film gösterimi yapıldı. Üniversitede şiddeti önlemeye yönelik eğitim seminerleri bu kapsamda düzenlendi, Birçok sanatçı şehrin farklı noktalarında halk ile buluşarak deneyimlerini ve düşüncelerini paylaştı.

 ÜNİVERSİTE VE FİLM FESTİVALİ

Festival kapsamında önemli noktalardan birisi ise İnönü Üniversitesi oldu, Fatih Mehmet ÇUBUK festivalin koordinatörlüğünde ve üniversite adına oldukça önemli işler çıkarttı, festivalin tamamen üniversite öğrencileri ile bütünleştirme adına oldukça başarılı bir şekilde bu görevi üstlendi kendisini tebrik ederim.

MALATYALI HAYDAR IŞIK

Bildiğimiz üzere festival bu yıl Haydar Işık tarafından organize edildi, Malatyalı olan başarılı yönetmen ilk etapta hakkında söylenilen olumsuz eleştirileri tek tek çürüterek başarılı bir şekilde bu görevi icra ederek film festivalinde elinden geleni yaparak gurur kaynağımız oldu.

SANAT VE MALATYA

Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin GÜRKAN, film festivali konusunda oldukça umutlu bir şekilde ilerleme ve devam ettirme kararı aldığını belirterek sanat dünyasının güvenini ve sevgisini kazandı, önemli olan Malatya'nın tanıtımı olduğunu düşünen başkan Film Festivalini kalıcı hale getirmek adına adımlar atacağını belirtti.

BAKANLIKTAN ÖVGÜ ALAN ŞEHİR

Malatya Film Festivali kapsamında şehrimize gelen Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı sayın Ahmet Misbah Demircan sahnede şehrimizle alakalı çok olumlu ifadeler kullanarak Sanata ve Sinema Dünyasının artık Malatya Film Festivali üzerinden önemli bir noktaya geleceğini söyleyerek bu alanda öncü şehir olan Malatya'nın daha başarılı işlere imza atacak bir şehir olduğunu belirtti. Son olarak belirtmek istediğim bu festivalin hakikaten çok büyük işlere imza attığı ve Malatya'nın gerek ulusal gerekse Uluslararası en büyük organizasyonu olduğunu belirtmek isterim. Sanatın ve sanatçının bir dünya mirası olduğu bu topraklarda sanat hiç bitmesin.

M.SAİT OBUZ

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!