dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2445.2
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64345.25$

AVCI, KAPLAN’I BULUT’TA YOK ETTİ!


Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

Haber-Yorum-Analiz:Mehmet AYHAN

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale adını yazdıran ve tarihi bir başarıya imza atan Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'de 6 haftadır galibiyeti unuttu. Doğunun Kaplanları, son 6 maçında 4. mağlubiyetini lider Medipol Başakşehir önünde yaşadı. 2-0 yenilen Doğunun Kaplanları'nın 6 karşılaşmadaki puan kaybı 16'yı çıktı. Bitiş düdüğünün ardından 34 puanla 6. basamakta kalan Malatya temsilcisi, 8 Mart'ta Sivasspor'un misafiri olacak.

EVKUR YENİ MALATYA'DA 6 FUTBOLCU SAKAT
EYMS'de sakatlıkları bulunan Ekvadorlu Arturo Mina, Robin Yalçın, Fransız forvet Aboubakar Kamara ile Kongo asıllı Fransız Thievy Bifouma yoktu. Bu futbolcuların yanı sıra, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında, tur atlanan Göztepe maçında arka adalesi çeken Ömer Şişmanoğlu ve o gün yerini 91'de yerini bıraktığı Rahman Buğra Çağıran sağlık problemi yaşadıkları için ter dökemedi.

1003_310

BULUT'A 3 ÖĞRENCİSİNDEN MÜJDE
Erkan Kaş, Rize'deki 3-0'lık yenilgide Vedat Muriqi'le ikili mücadelesinin akabinde sedyeyle dışarı alınmıştı. Göztepe'ye karşı forma giyemeyen deneyimli isim, Başakşehir önünde yedek soyundu. Göztepe randevusunu kaçıran Hollandalı Mitchell Donald ise 11'deydi. İzmir'de ısınmada ayak bileğinde sıkıntı çekince 11'deki yerini Ahmed Ildız'a bırakan ve kulübenin yolunu tutan Murat Akça da görevdeydi.

1004_152

CEZASINI TAMAMLAYAN KAPTAN 11'DE
Beşiktaş'a evlerinde 2-1 kaybettikleri gün Lens'in sol ayağına arkadan basınca, Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın uyarısıyla Cüneyt Çakır tarafından 39'da kırmızı kartla ihraç edilen kaptan Adem Büyük 2 maçlık cezası tamamlayınca formasına kavuştu.

EROL HOCA'DAN 3'Ü ZORUNLU 6 DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Erol Bulut, Rize'de 3-0 kaybeden 11'de 2'si zorunlu tam 5 değişikliğe gitti. Mina ve Robin Yalçın'dan yararlanamayan genç teknik adam; Beninli file bekçisi Fabien Farnolle, Erkan ve Ahmed Ildız ile Eren Tozlu'yu da kulübeye aldı. Rize'de 3. dakikada Robin Yalçın talihsizlik yaşayınca yeşil zemine ayak basan Murat Yıldırım bu kez 11'deydi. Robin'le aynı dertten muzdarip olan Erkan'ın mevkisine 86'da geçen Bülent Cevahir de 11'e girdi. Kaleci Ertaç Özbir, Donald ve Adem ve iyileşen Murat Akça da 11'e adını yazdırdı.

1005_90

4-2-3-1 YERİNE 3-4-3 SAHA DİZİLİŞİ
Erol Bulut, alışılageldik 4-2-3-1 dizilişinin yerine eksiklerin de etkisiyle  3-4-3 oyun sistemini yeğledi. Eldivenleri Ertaç giyerken, 3'lü savunmada Nijeryalı Sincere Seth, Murat Akça ile Mustafa Akbaş izlendi. Murat Yıldırım ile Donald, her zamanki gibi orta sahanın ağır işçileriydi. Kanatların solunda Bülent, sağında Faslı Issam Chebake seyredildi. Hücum hattında Sırp yıldız Danijel Aleksic, Brezilyalı Guilherme ile Adem'den görüldü. 2 eksikle, 19 kişiden oluşan esame listesinde Farnolle, Erkan, Şeref Can Büyük, Nijeryalı Michael Pereira, Ahmed, Barış Alıcı, Eren Tozlu ve Senegalli Issiar Dia'nın da isimleri vardı.

1006_48

BULUT İLE AVCI, 4'ÜNCÜ KEZ RAKİP
Evkur Yeni Malatyaspor-Medipol Başakşehir mücadelesi aynı zamanda eski dostları da bir araya getirdi. Uzun yıllar turuncu-lacivertlilerde Abdullah Avcı'nın yardımcılığını üstlenen Erol Bulut,  EYMS'nin başında 4. defa Avcı'ya rakip oldu. Geçen seneki rendevuları İstanbul temsilcisi 0-2 ve 1-0'la kazanmıştı; sezonun ilk yarısında İstanbul'dan 1-1'lik beraberlik çıktı.

1007_27

MALATYASPORLULAR CİĞERLERİNE KÖRÜK TAKTI
Yeni Malatya Stadyumu'nda Fırat Aydınus düdük çalarken, 44'teki gol penaltıdan ve Emre Belözoğlu'nun ayağından geldi. İlk yarının istatistikleri dikkat çekiciydi. Ev sahibi 53.43 km, misafir ise 51.24 km mesafe kat etti. En çok koşanlar listesinde ilk 3 sırayı Erol Bulut'un öğrencileri aldı. Guilherme 5.41'le zirvede çıkarken, onu 5.34'le Donald ve 5.27'yle Murat Yıldırım takip etti. Misafirden İrfan Can Kahveci 5.27 km'ye ulaştı.

1008_19

HAMLE BULUT'TAN, GOL BAŞAKŞEHİR'DEN
Erol Bulut'un ilk hamlesi 46'da Guilherme-Barış Alıcı değişikliğiyle oldu; ama golü Başakşehir buldu. Visca 57'de farkı ikiye çıkardı. 63'te Seth, Eren'in elini sıkarken, Pereira da 74'te Adem'den görevi devraldı.

PENALTI, OYUNDAKİ DENGELERİ BOZDU
Müsabakanın izlenim içerikli haber-yorumuna gelince… EYMS'nin soyunma odasına 0-0'la gitme adına büyük şansı ortaya çıkmıştı; ama Emre'nin penaltı golü hesapları bozdu. Birbirini tanıyan, birlikte çalışmış, oyun felsefelerini bilen iki teknik adam, oyun planlarını karşılıklı çürütme çabasına şahitlik ettik. Oyunu kilitleme gayretindeydiler ki, tahmin edilen gibi başladı.

1009_22

MALATYA KONTROLLÜ RİSK ALDI
Başakşehir bol alternatifleri, birlikte oynayan futbolcularının çokluğuyla tanınan istikrarlı bir takım. Evkur Yeni Malatyaspor, mütevazı kadrosuyla dikkati çeken ve son dönemde sakatlıktan muzdarip olan bir ekip. Aslında ilk yarıda bireysel yeteneklere ihtiyaç da vardı. Kâğıt üzerinde de favori olan Başakşehir, soyunma odasına da avantajlı gitti. İkinci devrede ise Malatya kontrollü risk aldı ki, bunda Erol Bulut faktörü önemliydi. Fakat top kayıpları yapıldığı anlarda Arda Turan, Edin Visca ve Marcio Mossoro ve de Robinho'yla rakip etkili oldu. Yani Başakşehir için uygun ortamlar oluştu.

102_123

SABIRLI OYUNDAN HİÇ TAVİZ YOK
Her şeye rağmen Doğunun Kaplanları sabırlı oyundan taviz vermedi. Daha önce de geriye düştüğü karşılaşmalarda disiplini elden bırakmadılar ki, yine öyle oldu. Atak sonlandırmada sıkıntı yaşanınca misafire oyun oynama imkânı verildi. Erol Hoca oyuna bakış açısının da etkisiyle ikinci 45'e sadece risk gördüğü bölge için Guilherme-Barış Alıcı değişikliğine gitti. Barış'ın daha diri oluşu da bu düşüncenin nedeniydi.

103_93

OYNAMA YÜZDESİNDE GERİYE DÜŞÜLDÜ!
Topa daha uzun süre sahip olması gereken Malatya temsilcisi bunu başaramadı ki, oynama yüzdesinde 58'e 42 olunması ispat niteliğindeydi. Abdullah Avcı'nın talebeleri topla çok haşır neşir olunca Malatyalıları yordu. Orta sahalar da bundan olumsuz etkilendi. Arzulanan golün gelmemesi, tribünlerin enerjisini de düşürdü. Robinho, Arda ve Visca da savunma oyuncularını hırpaladı.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!