dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2444.3
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64295.89$

Bakan Tüfenkci Kılıçdaroğlu'nu bombaladı


Bakan Tüfenkci Kılıçdaroğlu'nu bombaladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alman turistlere uyarısını “millete fatura ödetme” tavrı olarak değerlendiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sözkonusu girişimi, 'ülkemizi karalamak turizmciye fatura ödetmek' olarak nitelendirdi. Bakan Tüfenkci, 'Almanya'nın dolmuşuna binerek Türk milletine ne kadar yabancı olduğunu göstermektedir' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alman turistlere uyarısını “millete fatura ödetme” tavrı olarak değerlendirerek, “Ülkemizi karalamak turizmciye fatura ödetmektir. Almanya'nın dolmuşuna binerek Türk milletine ne kadar yabancı olduğunu göstermektedir. Ülkemiz en az Almanya, Fransa kadar güvenlidir” dedi.

MİLLETE ÖDETMEYE ÇALIŞTILAR
Bakan Tüfenkci, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'ni kabulünde konuştu. Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişimini hatırlattı, “Bu darbe girişimi millete karşı yapılmış bir darbe girişimiydi ve faturayı bu millete ödetmeye çalıştılar, tıpkı 2013'te Gezi Parkı olayları gibi, tıpkı 17-25 Aralık Operasyonları gibi. Amaçları ekonomik anlamda istikrasızlığa yol açarak, bu millete fatura ödetmek ve aradaki parsadan bir kesimin faydalanmasıydı” dedi.

KILIÇDAROĞLU ÜLKEMİZİ KARALIYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Alman Dergisi Focus'a verdiği röportajda Türkiye'de can ve mal güvenliğinin olmadığını söylemiş, Alman turistlere uyarıda bulunmuştu.
Bakan Tüfenkci, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını eleştirerek, “ülkemizi karalamak turizmciye fatura ödetmektir” dedi.

EKONOMİMİZE DARBE VURMAK İSTİYOR
"Türk ekonomisindeki iyileşme niye Kılıçdaroğlu'nu rahatsız ediyor ki, Türk ekonomisine darbe vurmaya çalışıyor” diyen Bakan Tüfenkci şöyle devam etti: "Kılıçdaroğlu Alman vatandaşlarına diyor ki “gelmeyin, Türkiye güvenli değil, huzurlu değil” peki bunun faturasını kim ödeyecek, turizmciler ödeyecek. Biz hükümet olarak turizmcilere 2016 yılı zor geçti diye hem borçlarını öteleme, yeniden yapılandırma, uçak charter seferleri ile destek verme, 9 ay çalışan işçilerin SSK giderlerini ödeme gibi çok ciddi teşvikler verdik. Niye, o insanların ayakta dursun, bu ülkenin değerleri ucuza satılmasın diye. Ama adam bununla direkt turizmcileri hedef alıyor, güya aklı sıra oradan hükümeti vurmaya çalışıyor ama hükümetle direkt bir etkisi yok, vatandaşa etkisi var. Ülkemizi karalamak turizmciye fatura ödetmektir. Almanya'nın dolmuşuna binerek Türk milletine ne kadar yabancı olduğunu göstermektedir. Ülkemiz en az Almanya, Fransa kadar güvenlidir"

İYİ GİDİŞATIN SÜRMESİ LAZIM
Bakan Tüfenkci, hükümetin özellikle ekonomiye yönelik attığı adımları, verilen teşvikleri anlattı, “Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu, önerileriyle Kredi Garanti Fonunun devreye sokulması, küçük işletmeler ve esnafımıza KOSGEB kredilerinin verilmesi, ihracat teşviklerimizin 1'den 3'e çıkarılması, 2017'deki göstergelere de baktığımızda gerçekten iyiye doğru bir gidiş var. Bunu sürdürülebilir hale getirmemiz lazım. Bunu da hep birlikte yani sizlerin önünü açarak, sizlere destek olarak biz bunu hayata geçireceğiz.
2023 hedeflerimiz var ve o hedeflere yaklaşma adına şimdiden bu iklimi iyi değerlendirerek hem yatırımın önünün açmak, hem ticaretin önündeki engelleri kaldırmak gerekir” dedi.

ÜRÜN GÜVENLİĞİNİN TEK ELDEN YÜRÜTÜLMELİ
MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan iş dünyasının taleplerini sıraladı, Bakan Tüfenkci talepleri dinledi, sanayicinin ve yatırımın önünü açacak önerilerde bulundu. MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan Yatırım ve imalat Sanayiine yönelik bir artı teşvik, KDV istisnası getirilmesini, Ayrıca gümrüklerde denetim ve işlemlerin tek elden yürütülmesi konusunda sanayicilerin talebini gündeme taşıdı.
Bakan Tüfenkci, ürün güvenliğinin tek elden yürütülmesinin bir ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.

GÜMRÜKLER 19 BAKANLIĞIN UHDESİNDE
19 bakanlığın gümrüklerde işlem yürüttüğünün altını çizen Tüfenkci şöyle devam etti: “Gümrüklerde Bakanlıkların denetimleri ve yaşanan bazı aksaklıklar sonucunda işlemler yavaşlıyor. Böylece bekleme, yığılma ve maliyet oluşuyor. Bu konuda ürün güvenliğini tek elden toplayacak ortak bir çalışma yapmamız gerekiyor. Böylece özellikle iç ticareti ilgilendiren konularda beklemeleri önleyecek, ticareti hızlandıracağız. Benim sizden ricam diğer bakanlıklara gittiğinizde gümrük işlemlerinin tek elden yürütülmesi konusunda talepte bulunun. Gümrük Bakanlığı gibi 7/24 esasına göre çalışılması lazım.
Laboratuvar testlerini de tekleştirmemiz lazım. Vatandaş dolaşmasın, bu hususta maliyetlerimiz azalacak. Aynı numuneden birçok kurum alıyor ve her bir numuneyi vatandaş ayrı ayrı veriyor. Vatandaş gelsin sonuçlarını alsın. Tek bir noktada toplayalım" değerlendirmesinde bulundu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!