dore okulları
Malatya
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63160.481$

Balin: BİLSAM Malatya'da Güzel ve Farklı Çlışmalara imza atıyor!.


Balin: BİLSAM Malatya'da Güzel ve Farklı Çlışmalara imza atıyor!.
Narin

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi üyeleri, Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) üyelerini ziyaret etti.
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer'i ziyaret etti.
Ziyarette konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, BİLSAM'ın Malatya'da farklı ve güzel çalışmalara imza attığını söyledi.
Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin Malatya'nın ufkuna ve vizyonuna yeni çalışmalar sunduğunu kaydeden Balin, “BİLSAM, yerelde çok güzel raporlar hazırlıyor. Bizde MÜSİAD Malatya şubesi olarak genel merkezle birlikte araştırma raporu hazırlıyoruz. Bu yıl ki araştırma raporumuz olan “Güven Ekonomisi, Büyümenin Finansmanı” raporunu Malatya kamuoyu ile paylaşıyoruz. 2012 yılının değerlendirmesi ve 2013 yılındaki öngörülerimizi rapora yansıttık. Bu raporu Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ve gerekli yerlere sunduk. Malatya'da yerel olarak sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek, raporumuzu sunuyoruz” dedi.
Türkiye'de son 10 yılda güvenle alakalı önemli gelişmeler yaşandığının altını çizen Balin, şunları söyledi:
“Son dönemlerde Türkiye ve dünyada gelişen bazı olaylar var. İstenmeyen olaylar var. Bu olaylar ekonomiyi gerçekten çok zor durumda bırakabiliyor. Ekonominin iyileşmesi, refahın artması için güvenin, barışın, huzurun olduğu ülkelere ihtiyaç var. Sermaye, güvenin olduğu yerde duruyor ve güvenin olduğu yere akıyor. Bunu sağlayabilmek ve devam ettirebilmek için Türkiye'de 10 yıldır güvenle alakalı ciddi gelişmeler oldu. Huzurla alakalı bazı çalışmalar yapılıyor. Son dönemde Doğu ve Güneydoğu ile alakalı bir barış süreci var. Bu barış sürecinin de devam edebilmesi için sivil toplum örgütleri olarak bizlerin üzerine önemli sorumluluklar düşmektedir. Eğer bunu devam ettirebilirsek, ekonomi büyürse, Türkiye büyüyecektir. Türkiye büyüyünce gerçekten Müslüman ülkelere rol model oluruz. Ve dünyada zulüm altında olan Müslümanlar güçlenir.”
BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer ise MÜSİAD Malatya şubesinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, MÜSİAD'ın çalışmalarını kaynak olarak kullandıklarını ifade etti.
Gezer, MÜSİAD'ın ülke ekonomisi ve sorunlara karşı duyarlı olduklarını belirterek, “BİLSAM olarak MÜSİAD ile birçok kez ortak çalışmalarda bulunduk. Bundan sonrada ortak çalışmalar yapmayı ümit ediyoruz. İş adamı derneği olması hasebiyle büyük önem taşıyorlar. Türkiye bugün dünyanın en önemli 16 büyük ekonomisi haline gelmişse burada özel sektörün ciddi bir payı var. İlimizin gerek sanayi gerekse de ticaret anlamında gelişmesinde iş adamlarımızın ciddi bir payı bulunuyor” ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!