Battalgazi'de Zorlu Binalar Elle Yıkılarak Enkazları Kaldırılacak

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde çeşitli nedenlerle bugüne kadar yıkılamayan ağır ve orta hasarlı binalar için yeni bir süreç başlatılıyor. Malatya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), standart yöntemlerle yıkılamayan yapılar için elle yıkım tekniğinin kullanılacağı yeni ihaleyi 26 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirecek.
Malatya’da hasarlı yapıların şehir genelinden temizlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Malatya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Battalgazi ilçesinde yer alan ancak ağır ve orta hasarlı olmasına rağmen çeşitli engeller nedeniyle yıkımı gerçekleştirilemeyen binalar için harekete geçti. Binaların elle yıkılması ve enkazlarının taşınması amacıyla yeni bir çalışma başlatıldı.
STANDART YÖNTEMLERLE YIKILAMAYAN YAPILAR HEDEFLENİYOR
Çalışma kapsamında özellikle zor fiziki koşullar veya mevcut durumları sebebiyle standart iş makineleri ve yöntemlerle yıkılamayan binalar hedefleniyor. Elle yıkım tekniği uygulanarak yıkılacak olan yapılardan ortaya çıkan enkazlar, idare tarafından özel olarak belirlenen döküm sahalarına taşınacak.
YER TESLİMİNDEN İTİBAREN 30 GÜN SÜRE VERİLECEK
Battalgazi ilçesindeki yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerini kapsayan projenin tamamlanması için yüklenici firmaya 30 takvim günü süre tanınacak. Sözleşmenin imzalanmasının ardından 5 gün içerisinde yer teslimi yapılarak sahadaki yıkım çalışmalarına başlanacak.
İHALE 26 EKİM'DE EKAP ÜZERİNDEN YAPILACAK
Söz konusu çalışmanın gerçekleştirilmesi için teklifler elektronik ortamda toplanacak. Sürece katılmak isteyen firmalar tekliflerini Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden sunabilecek. İhaleye ilişkin detaylar ise şu şekilde duyuruldu:
İşin Yapılacağı Yer: Battalgazi / Malatya
İhaleyi Yürütecek Kurum: Malatya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB)
Son Teklif ve İhale Tarihi: 26 Ekim 2026
İhale Saati: 14.00
İşin Süresi: Yer tesliminden itibaren 30 takvim günü
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Çöşnük Mevkiinde Altı Araç Birbirine Girdi! Üç Kişi Hastaneye Kaldırıldı
- Battalgazi'de Zorlu Binalar Elle Yıkılarak Enkazları Kaldırılacak
- Malatya'da Kan Donduran Saldırı! İmam Nikahlı Eşi Tarafından Yatağında Bıçaklandı
- Uygun Ödeme Şartlarıyla On Bir İlde Taşınmazlar Satışa Çıkıyor
- Doğanşehir’de Elma Hasadı Başladı! Bu Yıl 16 Bin Tonun Üzerinde Elma Rekoltesi Bekleniyor
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.