Malatya
05 Eylül, 2025, Cuma
  • DOLAR
    41.16
  • EURO
    48.03
  • ALTIN
    4696.0
  • BIST
    10.828
  • BTC
    109498.35$

Beylerderesi'nde neler oluyor?


Beylerderesi'nde neler oluyor?
Malatya'nın en özel ekolojik yapısına sahip Beylerderesi'nde zehirli kimyasal atıklar yüzünden balıkların telef olduğu ve dere suyuyla sulanan arazilerdeki ağaçların ve ekinlerin kuruduğu iddia edildi.

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya'nın en özel ekolojik yapısına sahip Beylerderesi'nde zehirli kimyasal atıklar yüzünden balıkların telef olduğu ve dere suyuyla sulanan arazilerdeki ağaçların ve ekinlerin kuruduğu iddia edildi.

KİMYASAL ATIKLAR NEREYE DÖKÜLÜYOR?
Doğal bitki örtüsü zenginliğine sahip Beylerderesi'ne sanayi firmalarının zehirli kimyasal atıklarının boşaltıldığı ileri sürüldü. Birçok balık çeşidinden balıkçıl kuşlara, tilkiden sansara kadar her türlü yabani hayvanın barınağı durumundaki ünlü dereyi görüntüleyen bir kişi, zehirli kimyasallar yüzünden yüzlerce hayvanın telef olduğunu ifade etti. Çekilen görüntülerde suyun yüzeyine vurmuş ölen balıklar ve suyun renginin siyah olduğu görüldü.

5_12

ÇİFTÇİLER DURUMDAN ŞİKAYETÇİ...
Öte yandan tarlalarını Beylerderesi suyuyla sulayan çiftçiler, zehirli sulardan dolayı ağaçların ve ekinlerin kuruduğunu ileri sürdü. Beylerderesi'nde arazileri ve bahçeleri bulunan Mustafa Kaya, "Onlarca kilometre uzanan bu dere boyunda yaşayan bitki ve hayvan çeşidi başka yerde yok. Bunlar her gün ölüyor. Her yer balık ve yabani hayvan ölüsüyle dolu. Kokudan buralarda duramıyoruz. Ağaçlarımız ve bostanlarımız kurudu" diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!