dore okulları
Malatya
10 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2436.6
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    63085.26$

Bu iddialar, çok insanın canını yakar!


Bu iddialar, çok insanın canını yakar!
Yıkıcı depremlerden büyük yara alan Malatya, depremden sonra belini doğrultamadı. Bel kemiği kırılan kentte, depremden sonra yaşananlar korkutucu düzeyde ve vahim... Yıkımlarla ilgili meydana gelen usulsüzlüklere karşı sessiz kalmayan Usta Kalem Murat Çetin, ilk günden beri konunun yakın takipçisi... Son durumlar hakkında okurlarını bilgilendirip, yetkilileri uyaran Çetin'in kaleme aldıkları çok insanın canını yakar. Malatya'nın güçlü kalemi Murat Çetin'in, Hasbihal Köşesindeki yazısında yer alan ilgili bölümü yeniden istifadenize sunuyoruz.
Narin

Malatya'da depremden sonra yaşananlar akıl alır gibi değil. Yıkımlardaki karanlık detaylara ışık tutan Murat Çetin, konunun milletvekilleri tarafından ele alması gerektiğine işaret etti. Yüksek bir perdeden tepki verilmesi gerektiğini savunan Çetin, Malatyalılar için önemli olan Kışla Caddesi meselesini de ele aldı. İşte yazının ilgili bölümü şöyle: 

Yıkımlarla ilgili mevzu “karanlık”. Yıkım işiyle uğraşan şirketlerden birine, devlet “operasyon” çekti. Hemen yasak getirdiler. Müdürlerden biri yerinden oldu. Sonra biri daha gitti. Kaymakamın eşi getirilirken, kaymakam da tartışılır oldu. Valilikten, herhangi bir açıklama da gelmiyor. Yıkımı alan şirket, mafyavari  kişiler tarafından yönetiliyormuş. Emniyeti bile arkalarına aldıklarını ortaya yayıyorlarmış. Yani sizin anlayacağınız, tehlikeli bir konu. Vali beyin inisiyatif alması, kendisini de yakabilir. Dolayısıyla konuyu milletvekillerinin ele alması gerekiyor. Mutlaka yüksek perdeden tepki verilmesi gerekiyor.

 “SESİNİZİ KESİN, BURAYI YIKACAĞIZ…”

Kışla Caddesi, şehrin yaşayan tek yeri. Orada da emniyetle ilgili bir iddia var. Emniyet mensuplarının, buradaki vatandaşı tehdit ettikleri söyleniyor. Emniyeti ilgilendiren bir konu da değil, Çevre Şehircilik Bakanı’nın bir planı varsa dahi, buradaki vatandaşa “Sesinizi kesin burayı yıkacağız…” denilmesi, çok kaba ve sakıncalı. İktidarın bu konuda taviz vermemesi lazım. Bu insanların, bu sorunun giderilmesi gerekiyor. Benim acizane tavsiyem; Bir yıl sonra diğer yerler yapılsın, Kışla Caddesi sonra yıkılsın. Hem bu iş emniyetin işi değil, insanları tehdit ediliyor olmasına; birilerinin tepki göstermesi gerekiyor. Öncelikle Vali beyin bu konuda geri adım atması gerekiyor. İktidar milletvekillerinin elinden geleni yapması lazım. İddiaların vahim olduğunu söylemeye gerek bile yok. 

Kaynak Linki = https://www.malatyatime.com/makale/parayi-veren-adayligi-kapar-77917

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!