dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2425.7
  • BIST
    9943.53
  • BTC
    62417.17$

Çalık: 'Sitemler netice verdi, bir bakanımız oldu...'


Çalık: 'Sitemler netice verdi, bir bakanımız oldu...'
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili ve Öznur Çalık Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyetini(MGTC) ziyaret etti.
Narin

Afrika ziyaretin ardından döndüğü Malatya'da MGTC'yi ziyaret eden Öznur Çalık'a AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da eşlik etti.

Milletvekili Çalık'ı sendika binasında karşılayan Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye sıkıntılı bir süreçten geçiyor, gerek dışarıda gerekse içerde bir takım terör örgütleri ülkemizde bir takım kaygılara sebep oluyor. İnşallah Türkiye bu sorunların hepsini aşar ve bu krizlerden daha da güçlenerek çıkar” ifadelerini kullandı.

1 Kasım seçimlerinden sonra AK Parti'nin iktidara geldiğini hatırlatan Pelit, “1 Kasım seçiminden sonra Malatya bir bakanlık kazandı, bundan dolayı Başbakanımız Davutoğlu'na, teşekkür ediyoruz. Malatya'nın ciddi sıkıntı ve sorunları var. İnşallah bundan sonra bu sorun ve sıkıntıların aşılması noktasında hukümetimiz ve Sivil Toplum Örgütleri üzerilerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirecektir. Vekilimiz Öznur Çalık bu güne kadar Malatya'nın sorun ve sıkıntıları denildiği zaman kendisini hedef tahtasına koyan iki üç isimden bir tanesidir, bu noktada kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Kendilerini karşılayan MGTC Başkanı Mikail Pelit'e teşekkür eden Çalık ise “Malatyalılar 13 yıllık AK Parti iktidarına her seçimde büyük bir destek verirken, bunun karşılığında Malatya'ya büyük yatırımlar istedi. Bizde AK Parti olarak yaklaşık 14. 1 milyarlık yatırımı Malatyamıza kazandırdık. Biz bu yatırımları yaparken her gittiğimiz kapıda bize teşekkür ediliyordu ancak 'Malatya'ya neden bir bakanlık verilmiyor' diye de sistem ediliyordu. Bu sitemler netice verdi ve Allah'a şükürler olsun 19 yıl sonra Malatya'da bir bakanımız oldu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Malatya'mıza ve Bülent Tüfenkci' ye hayırlı olsun. Şimdi bizim yapmamız gereken Malatya'daki tüm seçilmiş milletvekili arkadaşlarımız ve sivil toplum kuruluşları ile bu güne kadar Malatya'ya yapmış olduğumuz yatırımların nasıl daha fazla üzerine çıkabiliriz konusunu tartışmalıyız ve hayata geçirmeliyiz. İnşallah bu sinerjiyi yakalamak için çok ciddi bir çaba sarf edeceğiz” dedi.

Seçimler öncesinde verdikleri sözlerle ilgili çalışmalara başladıklarını dile getiren Çalık, “OSB'nin yaklaşık 60 milyonluk kamulaştırma bedeli için gerekli görüşmeleri yapmıştık ve bu görüşmeler sonrasında bakanlarımızın da desteğini almıştık, Bülent Bey'inde bakanlığa girmesi bu sorunun halledilmesi ve hızlandırılması için çok büyük bir itici güç oldu. İnşallah çalışmalarımız sonucu 3. OSB'yi Malatya'ya kazandıracağız. Kuzey Çevre yolu ile ilgili çalışmaları da takip ediyoruz" diye konuştu.

Çalık, Avrupa Parlamenter Formu'nun(EPF) davetlisi olarak katıldığı Batı Afrika Ülkesi Benin ziyaretiyle ilgilide konuşarak, “Benin'de dünyanın çeşitli yerlerinden gelen parlamenterlerin katıldığı toplantıda herkes Türkiye'nin yaptığı yardımlara dikkat çekti. Afrika Ülkeleri yoksullukla çok ciddi bir mücadele veriyor ve bu mücadelede de Türkiye her zaman bu ülkelerin yanında oldu ve olmaya devam edecek. Şükürler olsun ki biz insani duyguları ve merhameti çok fazla gelişmiş ülkeler içindeyiz orada, bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duydum” şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!