Ticari Araç Sürücüleri İçin Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması 15 Kasım'da Başlıyor

Türkiye genelinde şehirlerarası yolcu ve yük taşımacılığı yapan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım'da başlıyor. Süresi beş aya çıkarılan yeni düzenlemede kurala uymayan araç işletenlerine 6 bin TL idari para cezası kesilecek.
Türkiye genelinde şehirlerarası yolcu ve yük taşımacılığı yapan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım'da başlayacak. Beş ay sürecek uygulamada kurala uymayan araç işletenlerine 6 bin TL idari para cezası uygulanacak. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte araç sahiplerini yakından ilgilendiren zorunlu kış lastiği uygulamasında geri sayım başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme kapsamında, şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan ticari araçların 15 Kasım 2026 ile 15 Nisan 2027 tarihleri arasında kış lastiği kullanması zorunlu olacak.
UYGULAMA SÜRESİ 5 AYA ÇIKARILDI
Daha önce 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında uygulanan kış lastiği zorunluluğunun süresi, yapılan değişiklikle dört aydan beş aya çıkarıldı. Yeni düzenlemeyle uygulamanın başlangıç tarihi 15 gün öne çekilirken, bitiş tarihi de 15 gün uzatıldı. Düzenlemeyle özellikle kış şartlarında yaşanabilecek trafik kazalarının azaltılması ve ulaşım güvenliğinin artırılması hedefleniyor.
KURALA UYMAYANLARA 6 BİN TL CEZA
Karayolları Trafik Kanunu'nun 65/A maddesi kapsamında, zorunlu olduğu halde kış lastiği kullanmayan araçların işletenlerine 6 bin TL idari para cezası uygulanacak. Denetimlerde kış lastiği bulunmadığı belirlenen araçların, lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerine izin verilebilecek.
HUSUSİ OTOMOBİLLER ZORUNLULUK KAPSAMINDA DEĞİL
Uygulama, şehirlerarası yollarda ticari amaçla yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçları kapsıyor. Hususi otomobiller ise genel zorunluluğun dışında bulunuyor. Ancak valilikler, illerin iklim ve hava koşullarını dikkate alarak kış lastiği uygulamasına ilişkin ilave kararlar alabiliyor.
MALATYA'DAKİ SÜRÜCÜLER DE DİKKAT ETMELİ
Kış aylarında kar yağışı, buzlanma ve don olaylarının görüldüğü Malatya'da da ticari araç sürücülerinin uygulama takvimine uygun hareket etmesi gerekiyor. Özellikle şehirlerarası taşımacılık yapan araçların 15 Kasım'dan önce kış lastiği hazırlıklarını tamamlaması önem taşııyor. Hususi araç sürücülerinin de kış şartlarında güvenli ulaşım için mevsime uygun lastik kullanmaları öneriliyor.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Ticari Araç Sürücüleri İçin Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması 15 Kasım'da Başlıyor
- Malatya’da Taksicilere İyi Parti’den Destek Geldi: Denetim İsteniyor!
- Sayıştay Raporundaki Tespitler Malatya’yı Sarstı! Selçuk Han’dan Hesap Verme Çağrısı
- Dört Yıldır Aynı Sorunlar Yaşanıyor! Kasap ve Balık Pazarı Esnafı Çözüm İstiyor
- Malatya Dahil 32 İlde Düzenlenen FETÖ Operasyonunda 72 Şüpheli Yakalandı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.