dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2445.6
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64191.64$

Coğrafi işaret zorunlu tutulsun


Coğrafi işaret zorunlu tutulsun
Malatya’nın en önemli geçim kaynağı kayısının, daha iyi noktalara ulaşması için önemli bir öneri geldi. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Evren, “Sanayicilerimiz kayısıyla ilgili ambalajlar yaparken, AB coğrafi işaret tescil belgesi mutlaka kullanmalı, hatta bu uygulama zorunda tutulmalı” dedi.
Narin

HABER MERKEZI-MALATYA

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Evren, "Sanayicilerimiz kayısıyla ilgili ambalajlar yaparken, AB coğrafi işaret tescil belgesi mutlaka kullanmalı, hatta bu uygulama zorunda tutulmalı” dedi.

KAYISI HALKIN BAYRAMI
Evren, geçtiğimiz günlerde yapılan Kayısı Festivali'nin Malatya esnafının ve halkının bayramı sayıldığını söyledi. Evren, “Kayısısıyla ünlü Malatya'da, bu önemli geçim kaynakları arasındaki ürününün tanıtımını yapmak, turizme ekonomiye canlılık kazandırmak, ticaretinin gelişmesine ve aynı zamanda halkın eğlenceli vakitler geçirmesini sağlamak amacıyla Malatya Kayısı Festivali'nin bu yıl yapılması ilimiz için çok doğru bir karar olmuştur. Vatandaş tüm yapacaklarını kayısı dönemine bırakır. Düğünlerini, altınlarına mobilyalarını giyimlerini buna benzer birçok giderlerini kayısı döneminde gidermektedir. Bu da ilimizin ekonomisin gelişmesinde en büyük etkendir” dedi.

FAYDASI ANLATILMALI
Kayısını insan sağlığına olan etkilerinin bilinmesi ve bu amaçla kullanılmasının önemine dikkat çeken Evren, “Bu üretim ve tüketimini artırmak mümkün olur. Kayısı insanların büyümesi, üremesi gibi fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için son derece gerekli bir işlevdir. Kayısı ile vücudun ihtiyaç duyduğu başlıca şu maddeleri almaktayız; Karbonhidratlar, Yağlar, Proteinler, Vitaminler ve Demir, fosfor, Potasyum, Kalsiyum, sodyum gibi elementlerin sağlanmasında etkili olan bir besin kaynağıdır” şeklinde konuştu.

DEPO LABOTARUVARI
Kayısının faydalarından bahseden Evren, “Beynin daha düzgün çalışmasını sağlar, beynin yorulmasını ve stresini azaltır. Vücudumuzun en önemli depo laboratuvarı sayılan karaciğerin tahrip olan kısımlarının tamiri için kayısı tavsiye edilmektedir. Kemiklerin daha düzgün ve sağlam olması bakımından önemli rol oynar, dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olması bakımından önemli bir etkiye sahiptir. Kan yapımını arttırarak kansızlığa engel olur. Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserin meydana gelmesine engel olur ve meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde önemli rol oynar. Böbreklerde taş teşekkülünü azaltır. Üreme sistemi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. İnmün sistemini kuvvetlendirir kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Kalbi kuvvetlendirir ve muntazam çalışmasını sağlar. Klinik ölümdeki Reanimasyon çalışmalarında kalbin cevap vermesinde önemli bir etkiye sahiptir” ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!