dore okulları
Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67932.717$

DİSNEY İSRAİL'İ DESTEKLİYOR MU? Disney hangi ülkenin?

DİSNEY İSRAİL'İ DESTEKLİYOR MU? Disney hangi ülkenin?
Eğlence sektöründe dünyanın en büyük medya şirketlerinden olan Disney, Gazze'ye soykırım yapan İsrail'i destekleyen açıklamalarıyla gündeme düşen Disney İsrail'i destekliyor mu? Disney hangi ülkenin?
Narin

Televizyon, yayıncılık, eğlence parkları ve perakendecilik gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Disney Şirketin en önemli yan kuruluşları arasında Walt Disney Studios, Walt Disney Television, Disney Channel, Disney+, Hulu, ESPN, ABC, Star Wars, Marvel, Pixar ve National Geographic bulunmaktadır. Türkiye'de de önemli bir etkisi bulunan Disney, Şirketin filmleri, televizyon dizileri ve eğlence parkları, Türk izleyiciler tarafından büyük ilgi görmektedir. Disney Türkiye, 1989 yılında kurulmuştur ve İstanbul'da bir ofisi bulunuyor. Disney İsrail'i destekliyor mu? Disney hangi ülkenin?

Disney İsrail'i destekliyor mu?

Disney İsrail'i destekliyor. 2023 yılında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında, Disney 2 milyon dolarlık bağış yaparak İsrail'e destek olduğunu açıkladı. Bu bağış, İsrail'in sivil savunma ve insani yardım kuruluşlarına yapıldı.

Disney'in bu desteği, Türkiye ve diğer Müslüman ülkelerde büyük tepki çekti. Birçok kişi, Disney'in bu desteğini İsrail'in Filistin'e yönelik insan hakları ihlallerini görmezden gelmesi olarak yorumladı.

Disney, bu eleştirilere rağmen İsrail'e verdiği desteği geri çekmedi. Şirket, yaptığı bağışın İsrail'deki sivillere yardım etmek için olduğunu savundu.

Disney'in İsrail'i desteklemesi, şirketin siyasi duruşuna ilişkin tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazıları, Disney'in bu desteğini şirketin Yahudi kökenlerine bağlarken, diğerleri Disney'in sadece kârını düşündüğünü savunuyor.

Disney'in İsrail'i desteklemeye devam edip etmeyeceği, gelecekte ortaya çıkacak gelişmelere bağlı olacaktır. Ancak, şirketin bu desteğinin, Disney'in uluslararası itibarını olumsuz etkilemeye devam etmesi muhtemeldir.

Disney hangi ülkenin? 

Disney, Amerika Birleşik Devletleri'nin bir şirketidir. Şirket, 16 Ekim 1923 tarihinde Walt Disney ve Roy O. Disney kardeşler tarafından Kaliforniya'da kurulmuştur.

Disney, günümüzde dünyanın en büyük medya şirketlerinden biridir. Şirket, film, televizyon, yayıncılık, eğlence parkları ve perakendecilik gibi çeşitli alanlarda faaliyet göstermektedir.

Disney'in merkezi, Kaliforniya'nın Burbank şehrinde bulunmaktadır. Şirketin dünya genelinde 60'tan fazla ülkede ofisi bulunmaktadır.

Disney'in en önemli ürünleri arasında şunlar bulunmaktadır:

  • Filmler: Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Pinokyo, 101 Dalmaçyalı, Aslan Kral, Güzel ve Çirkin, Aladdin, Pocahontas, Toy Story, Finding Nemo, Frozen, Moana, Raya ve Son Ejderha

  • Televizyon dizileri: DuckTales, Chip 'n Dale Rescue Rangers, The Muppet Show, The Simpsons, Hannah Montana, Lizzie McGuire, Phineas ve Ferb, The Suite Life of Zack & Cody, Hannah Montana, High School Musical, Wizards of Waverly Place, Glee, Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D., The Mandalorian, WandaVision, Loki, The Book of Boba Fett, Obi-Wan Kenobi

  • Eğlence parkları: Disneyland, Walt Disney World, Tokyo Disneyland, Disneyland Paris, Hong Kong Disneyland, Shanghai Disneyland

  • Perakendecilik: Disney Store, Disney+

Disney, eğlence sektörünün geleceğine yön veren bir şirkettir. Şirket, yeni teknolojileri kullanarak eğlence deneyimini sürekli olarak geliştirmeye çalışmaktadır.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 2
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!