dore okulları
Malatya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2400.3
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    63058.77$

Elektrik faturanız bu yüzden kabarık geliyor olabilir: Buzdolabının yanlış kullanımı


Elektrik faturanız bu yüzden kabarık geliyor olabilir: Buzdolabının yanlış kullanımı
Her mutfakta bulunan buzdolabının hatalı kullanımı elektrik faturanızı şişiriyor olabilir. Buzdolabını kullanım talimatına uygun şekilde çalıştırmadığınızda her ay artan elektrik faturasıyla karşılaşabilirsiniz. İşte buzdolabı kullanımında bilinmesi gerekenler...
Narin

Mutfakların vazgeçilmezi buzdolabı sayesinde yiyecekler bozulmadan uzun süre muhafaza edilebiliyor. Gıda tüketiminde büyük fayda sağlayan buzdolabı, elektrik enerjisini kullanarak içindeki gıdaları soğutuyor. Ancak buzdolabının kullanım talimatına uygun şekilde çalıştırılmaması durumunda elektrik tüketimi çok yüksek seviyelere çıkabiliyor.

Gece gündüz demeden açık kalan buzdolabının hatalı kullanımı elektrik faturasının ikiye katlanmasına neden olabilir. Uzmanlar, buzdolabı kullanırken elektrikten tasarruf etmek isteyenlere önemli tüyolar veriyor. Eğer elektrik faturanızın çok fazla gelmesinden şikayetçiyseniz, buzdolabını kullanırken bazı püf noktalarına dikkat ederek elektrik tüketimini azaltabilirsiniz.


 

BUZDOLABI CONTALARINI KONTROL EDİN

Buzdolabında en önemli parçaların başında contalar gelir. Kapı contaları, sürekli açıp kapatmaktan dolayı bozulmuşsa soğuk havayı dışarı kaçırır. Bu yüzden buzdolabı iç ortamı soğutmak için daha fazla güç ve elektrik harcar. Kapı contalarının bozulup bozulmadığını anlamak için kapının arasına bir parça kağıt sıkıştırın. Bu kağıdı çekerken baskı hissediyorsanız contalar hala kullanışlı demektir. Ancak kağıt zorlanmadan aradan çıkıyorsa contalar eskimiş ve soğuk havayı kaçırıyor anlamına gelir.

BUZDOLABINI DOĞRU KULLANMANIN YOLLARI

Buzdolabını mutfakta yerleştirdiğiniz yer elektrik tasarrufu için çok önemlidir. Soba, kalorifer, fırın veya ocak yayına buzdolabını yerleştirmek cihazın daha fazla güç harcamasına neden olur. Yapılan araştırmalara göre buzdolabında dondurucu bölgesi üstte olan modellerin daha az enerji tükettiği ortaya çıktı. Buzluk kısmı üstte olan modeller, alt kapakta dondurucu olan buzdolabı modellerine kıyasla yüzde 10-25 arasında daha az enerji tüketiyor.

Buzdolabının derecesi düşükse bu seviyeyi korumak için daha fazla elektrik harcar. Alman Enerji Ajansı’na göre buzdolabında genellikle 7 derecelik bir sıcaklık idealdir. Çoğu kullanıcı buzdolabını 4-5 derecede ayarlar. Fakat sadece iki derecelik bir soğutma gücü elektrik tüketimini yüzde 10 arttıracağı için bu konuya dikkat edilmesi gerekir. Buzdolabının içinde buzlanma fark ettiğiniz anda buzu çözerek enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!