Engellere dikkat çekmek için...

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, siyah gözlük takarak, engelli yolunda yürümeye çalıştı. Engelli bireylerin de yaşama, ulaşılabilirlik hakkı olduğunu göstermek için yapılan etkinlikte, öğrenciler bir halli zor anlar yaşadı.

HABER MERKEZİ /MALATYA
İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından"Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında siyah gözlük takan öğrencilerin görme engellilerin kullandığı yoldan baston yardımıyla yürümeleri sağlandı.
--resim..
ZOR ANLAR YAŞADILAR
Yolu takip edemeyen bazı öğrenciler, zor anlar yaşadılar. Etkinliği düzenleyen öğrencilerden İmat Ak, yaptığı açıklamada engellileri daha iyi anlayabilmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledi. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlayan Ak, etkinliğin çok güzel ve etkili geçtiğini belirterek, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Asıl amacımız üniversite öğrencilerinde engellilerle ilgili farkındalık uyandırmaktı. Buna katkı yaptığımıza inanıyoruz. Biz, sağlam bireyler kadar engelli bireylerin de yaşama, ulaşılabilirlik hakkı olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.