dore okulları
Malatya
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2472.5
  • BIST
    10491.41
  • BTC
    66145.56$

FETÖ'nün Malatya yapılanmasına dava


FETÖ'nün Malatya yapılanmasına dava
15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'yle bağlantılı olduğu tespit edilen 54 kamu personeli hakkında dava açıldı.
Narin

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'yle bağlantılı olduğu tespit edilen 54 kamu personeli hakkında dava açıldı. Dava kapsamında 51 şüpheli hakkında 10 yıldan 20 yıla hapis cezası istenirken, 3 şüphelinin de etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırılması talep edildi.

MALATYATİME - ÖZEL HABER

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ Müdürler ve Valilik Mütevelli Heyeti olarak adlandırılan 28'i tutuklu, 54 kamu personeli hakkında dava açıldı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerince 14 Ağustos 2016'da operasyon gerçekleştirilmiş, bazı kamu kurumlarının bölge müdürü, il müdürü, il müdür yardımcısı ve şube müdürlerinin de aralarında bulunduğu toplam 54 şüpheli hakkında işlem yapılmıştı.

ÜÇ ŞÜPHELİ İÇİN ETKİN PİŞMANLIK İSTENİYOR
Malatya Cumhuriyet Savcısı Aziz Yaşar Yetkinoğlu tarafından hazırlanan iddianame Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede 1'i vali yardımcısı olan 28'i tutuklu toplam 54 şüpheli hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” ve “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet” suçlarından iki ayrı var. Dava kapsamında 51 şüpheli hakkında 10 yıldan 20 yıla hapis cezası istenirken, 3 şüphelinin de etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırılması bekleniyor.

FETÖCÜ MÜDÜRLER LİSTEDE
FETÖ'nün Malatya yapılanmasında görev alan 34 bölge müdürü, il müdürü, il müdür yardımcısı ve şube müdürü ve yöneticiler iddianamede yet alırken, Malatya'nın milli eğitim imamı olan öğretmen Uğur A. , müdürlerden sorumu il imamı Büyükşehir Belediyesi'nde müdür olarak çalışan Muhittin T. de yer aldı. Uğur A. Etkin pişmanlıktan yararlanırken, Muhittin T iddianamede bir numaralı sanık olarak yer aldı.

Öte yandan örgütün kriptolu iletişim aracı ByLock'u kullanan 5 kişi de iddianamede yer aldı. İddianamede bu kişilerin FETÖ İl Müdürler İmamı olduğu iddia edilen Muhittin T., Aile ve Sosyal Politikalar eski il müdürü Hidayet B., Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde memur olarak görevli Abdullah K. ve Mehmet İ. ile Milli Eğitim Müdürlüğünde öğretmen olarak görevli Malatya Valiliği Etik Komisyonu Kamu Görevlileri Etik Kurulu Eğiticisi Ramazan Y. olduğu belirtildi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!