dore okulları
Malatya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2394.2
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    62342.54$

FİTRE NE KADAR 2023? Ramazan Ayı fitresi kaç lira? Güncel Fitre kaç TL Diyanet?

FİTRE NE KADAR 2023? Ramazan Ayı fitresi kaç lira? Güncel Fitre kaç TL Diyanet?
Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahibi vatandaşların bir günlük yeme-içme ihtiyacının karşılanmasına denilen fitreler bayram vesilesiyle ödenmeye başlandı. Bayram öncesinde ise vatandaşlar fitre ödemelerini yaparak ihtiyaç sahiplerini sevindirmeye başladı. Peki, FİTRE NE KADAR 2023? Ramazan Ayı fitresi kaç lira? Güncel Fitre kaç TL Diyanet? İşte detaylar…
Narin

FİTRE NE KADAR 2023? Ramazan Ayı fitresi kaç lira? Güncel Fitre kaç TL Diyanet? sorusu Ramazan Bayramı arefesinde merak edildi. Vatandaşlar fitrelerini ödemek için hızlı bir şekilde davranırken detayları da araştırmaya başladı. Böylece güvenilir kaynaklardan biri olan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenmiş fiyat paritesini baz alanlar Diyanet’in belirlediği fitre rakamını öğrenmenin yollarını arıyor. Bir kişinin günlük barınma ihtiyacına tekabül eden fitre ödemeleri başladı. Böylece birçok kişi elden fitre verse de online ortamda STK’lar ve yardım kuruluşlarına da bağışlar yapıldı. İşte güncel fitre rakamı ve detaylar…

FİTRE NE KADAR 2023? 

3 ayların sonuncusu olan ve coşkuyla geçirilen Ramazan Ayı sona erdi. Böylece vatandaşlar Ramazan Bayramı öncesinde fitrelerini vererek ihtiyaç sahibi ailelerin günlük yeme-içme masraflarını karşılıyor. Bu konuda en güvenilir kaynaklardan biri de Diyanet İşleri Başkanlığı oldu. Diyanet ise 2023 yılında geçerli olacak olan fitre tutarını belirledi.

Ramazan Ayı fitresi kaç lira? 

Ramazan Ayı’nda geçerli olan fitre miktarı bir kişinin günlük yeme-içme ihtiyacını karşılamasının belidir. Dileyenler Diyanet’in belirlemiş olduğu tutardan fazlasını da ödeyebilirler. Bu konuda kimsenin önünde engel bulunmuyor. Yani dileyenler belirlenen fitre miktarından fazlasını ödeyebilir.

Güncel Fitre kaç TL Diyanet?

2023 fitre miktarı 70 TL. Diyanet 2023 yılı Ramazan Ayı’nda geçerli olan fitre miktarının 70 lira olduğunu duyurdu.

FİTRE NEDİR?

Türkiye Diyanet Vakfı’nda yer alan bilgilendirmeye göre fitre bir kişinin günlük yeme-içme ihtiyacını karşılamasının bedelidir.

Fitrenin hedefi, bir fakirin içinde yaşadığı toplumun hayat standardına göre bir günlük yiyeceğinin karşılanması, böylece bayram sevincine iştirak etmesine katkıda bulunmaktır.

Din İşleri Yüksek Kurulu, bu yıl fitre miktarının 70 lira olarak belirlendiğini ve fitrelerin Kahramanmaraş merkezli 10 ili yaralayan depremden etkilenenlere Ramazan ayından önce de verilebileceğini bildirmiştir.

Fitrelerinizi Kahramanmaraş merkezli 10 ili yaralayan depremden etkilenen kardeşlerimize ulaştırabilirsiniz.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!