dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2495.5
  • BIST
    9463.11
  • BTC
    64433$

Günün Özeti


Günün Özeti
6 Aralık günü gün sonu haberleri
Narin

6 Aralık gününün öne çıkan haberlerini derledik. Malatya Time yazarlarından Timur İnce yerel seçimler öncesi Kale İlçesinde yaşananları kaleme aldı. *** Malatya'da bir gurup vatandaş, mahallelerine minibüs gelmediğini ileri sürerek, büyükşehir belediyesi önünde eylem yaptı. *** Malatya'da yaşayan Down Sendromlu Kemal Çaputçu, Engelliler Haftasında hayırsever iş adamlarının yardımı ile umreye gitti. *** Malatya'nın Akçadağ ilçesinde kayıp olarak aranan zihinsel engelli kadın, jandarmanın çalışmasıyla bölgede bulunan bir su kuyusunda bulundu. Yaralı olarak bulunan kadın, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. ***Malatya Büyükşehir Belediyesi ilçelerdeki yatırım ve hizmetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Arguvan'da yeni yol açma, yol genişletme ve yol altyapı çalışmaları yapılıyor. *** Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren'i ziyaret etti. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ESKKK Başkanı Ali Evren, yıl içerisinde esnafa verilen kredi miktarı ve kooperatif çalışmaları hakkında bilgiler verdi. *** Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın talimatıyla Muhtarlık İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Yol Arkadaşlarımız Muhtarlarımız' projesi kapsamında Yeşilyurt'un 82 mahallesinde görev yapan mahalle muhtarları düzenlenen istişare toplantılarında mahallelerinin sorunlarını iletiyor, taleplerini sunuyor. ***Türkiye genelinde 300 belediye başkan adayının açıklandığı CHP Parti Meclisinde, Malatya için Büyükşehir belediyesi dahil 8 başkan adayı açıklandı. ***Masa Tenisi Türkiye Süper Ligi'nde 2018-2019 Ali Abalı sezonu 2.etap maçları 8-9 Aralık tarihlerinde İstanbul Tozkoparan Spor Salonunda yapılacak. Süper Lig'de Erkeklerde Malatya'yı temsil eden Malatya Büyükşehir Belediyespor, ikinci etapta mücadele edecek. *** Ak Parti Battalgazi Belediye Başkan aday adayı Ali Ekinci, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da #Akbattalgazialiekincidiyor hastag'iyle Türkiye gündemine girdi. Hastag'a çok kısa sürede binlerce tweet atıldı ve Ekinci Türkiye gündeminde ikinci sıraya oturdu. *** Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta mücadele eden Pütürge Belediyespor'un teknik sorumlusu Mahmut Evren, küme düşme gibi bir korkularının olmadığını söyledi.***

 

2_27

TİMUR İNCE YAZDI:

KALE'YE TRUVA ATI

 

"MİNİBÜSLER MAHALLEMİZE GİRMİYOR"

Malatya'da bir gurup vatandaş, mahallelerine minibüs gelmediğini ileri sürerek, büyükşehir belediyesi önünde eylem yaptı. 

ENGELLİ GENÇ HAYALİNE KAVUŞTU

Malatya'da yaşayan Down Sendromlu Kemal Çaputçu, Engelliler Haftasında hayırsever iş adamlarının yardımı ile umreye gitti. 

DONMAK ÜZEREYKEN BULUNDU

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde kayıp olarak aranan zihinsel engelli kadın, jandarmanın çalışmasıyla bölgede bulunan bir su kuyusunda bulundu. Yaralı olarak bulunan kadın, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. 

ARGUVAN'DA YOLLARIN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesi ilçelerdeki yatırım ve hizmetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Arguvan'da yeni yol açma, yol genişletme ve yol altyapı çalışmaları yapılıyor. 

"ESNAF VE SANATKARLARIMIZ BİZLER İÇİN ÖNEMLİ"

Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren'i ziyaret etti. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ESKKK Başkanı Ali Evren, yıl içerisinde esnafa verilen kredi miktarı ve kooperatif çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

"MUHTARLARIMIZIN KATKISI BÜYÜKTÜR"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın talimatıyla Muhtarlık İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Yol Arkadaşlarımız Muhtarlarımız' projesi kapsamında Yeşilyurt'un 82 mahallesinde görev yapan mahalle muhtarları düzenlenen istişare toplantılarında mahallelerinin sorunlarını iletiyor, taleplerini sunuyor. 

CHP BAZI ADAYLARINI BELİRLEDİ

Türkiye genelinde 300 belediye başkan adayının açıklandığı CHP Parti Meclisinde, Malatya için Büyükşehir belediyesi dahil 8 başkan adayı açıklandı. 

MALATYA ÖNEMLİ ŞAHSİYETLER YETİŞTİRDİ

‘Uluslararası Birlik Çağrısı 400. Yıl' ana temalı ‘5. Niyazi-i Mısri el-Malati' adlı sempozyum Malatya'da başladı. Sempozyuma katılan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'nın önemli şahsiyetler yetiştirdiğine dikkat çekerek, “Niyâzî-i Mısrî önemli bir şahsiyettir” dedi. 

MASA TENİSİ SEZONUNDA İKİNCİ ETAP

Masa Tenisi Türkiye Süper Ligi'nde 2018-2019 Ali Abalı sezonu 2.etap maçları 8-9 Aralık tarihlerinde İstanbul Tozkoparan Spor Salonunda yapılacak. Süper Lig'de Erkeklerde Malatya'yı temsil eden Malatya Büyükşehir Belediyespor, ikinci etapta mücadele edecek. 

EKİNCİ "TREND TOPİC" LİSTESİNDE...

Ak Parti Battalgazi Belediye Başkan aday adayı Ali Ekinci, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da #Akbattalgazialiekincidiyor hastag'iyle Türkiye gündemine girdi. Hastag'a çok kısa sürede binlerce tweet atıldı ve Ekinci Türkiye gündeminde ikinci sıraya oturdu. 

"KÜME DÜŞME KORKUMUZ YOK"

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta mücadele eden Pütürge Belediyespor'un teknik sorumlusu Mahmut Evren, küme düşme gibi bir korkularının olmadığını söyledi.

1_8

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!