dore okulları
Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.86
  • ALTIN
    2389.5
  • BIST
    10272.67
  • BTC
    61777.26$

Günün Özeti


Günün Özeti
8 Aralık günü gün sonu haberleri
Narin

8 Aralık gününün öne çıkan haberlerini derledik.*** Dünya'nın ve Türkiye'nin önemli firmalarını bir araya getiren Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresi, kapılarını 12'nci kez açtı. İzmir Gaziemir'de açılan ve binlerce kişinin ziyaret ettiği fuarda Malatya Valiliği'nin öncülüğünde Fırat Kalkınma Ajansının katkılarıyla Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'de katıldı. ***Kernek Mahallesi Yüksel Sokak'ta yaşanan olayda bir inşaatta çalışan Aziz N. isimli işçi dengesini kaybederek yere düştü. Diğer işçilerin durumu sağlık ekiplerine bildirmesi ile kısa sürede olay yerine gelen ekipler yaralı işçiyi düştüğü yerden çıkarmak için çalışma başlattı. ***Özel Çamlıca Koleji Fen ve Anadolu Lisesi tanıtım ofisi Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezinde açıldı.***İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından ‘Yunus Emre Orkestrası Aşıklar Ölmez' konseri düzenlendi. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay: '“Bugün Yunus Emre'nin nüktelerinden bir demet müzik ziyafet dinledik. Yunus'un ‘Aşıklar Ölmez' felsefesi gerçekten de öyle bir şey.'dedi.*** Yeşilyurt Belediyesi bünyesinde yer alan Yeşilkonaklar, Gençlik Merkezleri, Kadın Yaşam ve Spor Merkezlerinde açılan kurslara katılan kadınların bin bir emekle ürettiği el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı ‘Hünerli Eller' sergisi vatandaşların beğenisine sunuldu. *** Malatya merkezlik 5 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 8 şüpheliden 2'si tutuklandı. *** Malatya-Sivas Karayolu üzerinde tek taraflı yaşanan trafik kazasında bir kişi yaralandı.*** Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Kapalı Çarşı esnafı ile bir araya geldi. Gürkan, “Mahallelilik kültüründe olduğu gibi, şehirde çarşı kültürünü ihya etmemiz lazım” dedi. *** Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki Sürgü Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Kaan Şafak, geçirdiği trafik kazasında öldü. ***

1_8

TRAVEL TURKEY'DE KENTİN SEMBOLÜ DAĞITILDI

Dünya'nın ve Türkiye'nin önemli firmalarını bir araya getiren Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresi, kapılarını 12'nci kez açtı. İzmir Gaziemir'de açılan ve binlerce kişinin ziyaret ettiği fuarda Malatya Valiliği'nin öncülüğünde Fırat Kalkınma Ajansının katkılarıyla Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'de katıldı. 

İNŞAATTAN YERE DÜŞEN İŞÇİ YARALANDI

Kernek Mahallesi Yüksel Sokak'ta yaşanan olayda bir inşaatta çalışan Aziz N. isimli işçi dengesini kaybederek yere düştü. Diğer işçilerin durumu sağlık ekiplerine bildirmesi ile kısa sürede olay yerine gelen ekipler yaralı işçiyi düştüğü yerden çıkarmak için çalışma başlattı. 

"AMACIMIZ DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK"

Özel Çamlıca Koleji Fen ve Anadolu Lisesi tanıtım ofisi Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezinde açıldı.

"BİR DEMET MÜZİK ZİYAFETİ DİNLEDİK"

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından ‘Yunus Emre Orkestrası Aşıklar Ölmez' konseri düzenlendi. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay: '“Bugün Yunus Emre'nin nüktelerinden bir demet müzik ziyafet dinledik. Yunus'un ‘Aşıklar Ölmez' felsefesi gerçekten de öyle bir şey.'dedi.

"EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI"

Yeşilyurt Belediyesi bünyesinde yer alan Yeşilkonaklar, Gençlik Merkezleri, Kadın Yaşam ve Spor Merkezlerinde açılan kurslara katılan kadınların bin bir emekle ürettiği el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı ‘Hünerli Eller' sergisi vatandaşların beğenisine sunuldu. 

FETÖ/PDY SORUŞTURMASI

Malatya merkezlik 5 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 8 şüpheliden 2'si tutuklandı. 

DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİ

Malatya-Sivas Karayolu üzerinde tek taraflı yaşanan trafik kazasında bir kişi yaralandı.

"ŞEHİRDE ÇARŞI KÜLTÜRÜNÜ İHYA ETMEMİZ LAZIM"

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Kapalı Çarşı esnafı ile bir araya geldi. Gürkan, “Mahallelilik kültüründe olduğu gibi, şehirde çarşı kültürünü ihya etmemiz lazım” dedi. 

DÖNÜŞ YOLU KOMUTANIN SONU OLDU

Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki Sürgü Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Kaan Şafak, geçirdiği trafik kazasında öldü. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!