dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2442.0
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64419.140$

Günün Özeti


Günün Özeti
23.01.2019 gününün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

12 yıl önce Malatya'da Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili yerel mahkemenin 5 sanığa verdiği cezalar, Yargıtay tarafından onandı.***AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Vagon Onarım Fabrikası'nda incelemede bulundu. Gürkan: ' Buranın gerekli detay incelemeleri yapılıp ve işlevsel anlamda üretim yapılabilecek mekanizmaya uygun bir iş dizayn planı çıkartacaklar ve en kısa zamanda inşallah buranın Malatya'nın kanayan yarasının dinmesi sağlanacaktır” dedi.***Malatya merkezli 7 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunda TSK'dan ihraç edilen 7 eski asker gözaltına alındı. ***Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Gündüzbey Mahallesindeki 50 dönümlük alana dev bir spor tesisi ve yaşam merkezi kuracaklarını, tasarımı ve mimari yapısıyla dikkat çekici özelliklere sahip olacak bu projeyle Gündüzbey'in tüm güzelliklerini ön plana çıkartacaklarını söyledi.***AK Parti'den Battalgazi Belediyesi için aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Ali Ekinci, kendisine destek veren eski AK Parti'li belediye başkanları ile birlikte partiden istifa ettiklerini açıkladı.***Yeşilyurt Belediyesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 200 personel alımı yaptı.***Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile ilgili sorun, sıkıntı ve yeni teşviklerle ilgili istişare toplantısı düzenlendi. ***Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) tarafından Makro Ekonomi, Dış Ticaret ve Türev ürünler konulu toplantı düzenlendi. ***Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, yerel seçimler öncesinde bazı ilçelerde seçmen nüfusunun arttığını ileri sürerek, YSK'ya itirazların süreceğini söyledi.***Spor Toto Süper Lig'de çıkışını sürdüren Evkur Yeni Malatyaspor, MKE Ankaragücü'nden ayrılan Thievy Bifouma ile 1.5 yıllık anlaşma sağladı.***

2_27

 

ZİRVE DAVASINDA YENİ GELİŞME

12 yıl önce Malatya'da Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili yerel mahkemenin 5 sanığa verdiği cezalar, Yargıtay tarafından onandı.

MALATYA'NIN KANAYAN YARASI DİNECEK

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Vagon Onarım Fabrikası'nda incelemede bulundu. Gürkan: ' Buranın gerekli detay incelemeleri yapılıp ve işlevsel anlamda üretim yapılabilecek mekanizmaya uygun bir iş dizayn planı çıkartacaklar ve en kısa zamanda inşallah buranın Malatya'nın kanayan yarasının dinmesi sağlanacaktır” dedi.

7 ESKİ ASKER GÖZALTINA ALINDI

Malatya merkezli 7 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunda TSK'dan ihraç edilen 7 eski asker gözaltına alındı. 

SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) tarafından Makro Ekonomi, Dış Ticaret ve Türev ürünler konulu toplantı düzenlendi. 

"GÜNDÜZBEY'İ BU YATIRIMLA TANITACAĞIZ"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Gündüzbey Mahallesindeki 50 dönümlük alana dev bir spor tesisi ve yaşam merkezi kuracaklarını, tasarımı ve mimari yapısıyla dikkat çekici özelliklere sahip olacak bu projeyle Gündüzbey'in tüm güzelliklerini ön plana çıkartacaklarını söyledi.

FETÖ'DEN 900 ŞAHIS HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Polis evinde düzenlenen basın mensuplarıyla istişare toplantısına, Emniyet Müdürü Urhal, yardımcıları, şube müdürleri ve çok sayıda gazeteci katıldı. 2018 yılında Malatya emniyet müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi veren Urhal, 2018 yılında Malatya'da FETÖ ‘ye yönelik yapılan çalışmalarda 900 şahıs hakkında işlem yapıldığını bunlarda 115 şahsın tutuklandığını ifade etti.

EKİNCİ VE ESKİ BAŞKANLAR İSTİFA DİLEKÇELERİNİ SUNDU

AK Parti'den Battalgazi Belediyesi için aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Ali Ekinci, kendisine destek veren eski AK Parti'li belediye başkanları ile birlikte partiden istifa ettiklerini açıkladı.

200 PRSONEL ALINDI

Yeşilyurt Belediyesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 200 personel alımı yaptı.

SORUN VE SIKINTILARI YERİNDE İNCELİYORUZ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile ilgili sorun, sıkıntı ve yeni teşviklerle ilgili istişare toplantısı düzenlendi. 

MUTLU SONA ULAŞMAK İSTİYORUZ

Spor Toto Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2.Grup takımlarından Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un Teknik Direktörü Hayati Palancı, işlerini doğru bir şekilde yaparak, sezon sonunda mutlu sona ulaşmak istediklerini söyledi.

İTİRAZLAR SÜRECEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, yerel seçimler öncesinde bazı ilçelerde seçmen nüfusunun arttığını ileri sürerek, YSK'ya itirazların süreceğini söyledi.

BİFOUMA İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Spor Toto Süper Lig'de çıkışını sürdüren Evkur Yeni Malatyaspor, MKE Ankaragücü'nden ayrılan Thievy Bifouma ile 1.5 yıllık anlaşma sağladı.

6 KİŞİ VEFAT ETTİ

Malatya'da 23 Ocak günü 6 kişi hayatını kaybetti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!