dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2396.0
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63739.28$

Günün Özeti


Günün Özeti
01.02.2019 gününün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Malatya'nın Akçadağ ilçesini ziyaret ederek Cumhur İttifakı adayı ile birlikte seçim çalışmalarına katıldı. ***Malatya'nın nüfusu 10 bin artarak 797 bin 36 kişiye ulaştı. Bu rakamla Malatya ülke genelinde nüfus itibariyle 28. sırada yer aldı. ***31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde Saadet Partisi (SP) Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Emine Akkurt oldu. Akkurt, “Biz memleketimizi adaletle, dürüstlükle, nizamla, bereketle, eşit katılımla yönetmeye talibiz. Malatya'da bugüne kadar bunun olmadığına hepimiz şahit olduk” dedi.***Son dönemde sebze fiyatlarında görülen büyük orandaki artış, hizmet sektörünü de olumsuz etkiliyor. Malatya'da birçok lokanta, fiyat artışları nedeniyle mevsim salatasından biber, domates, soğan gibi sebzeleri çıkardı. ***Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafında Nitelikli çoban yetiştirmek amacıyla açılan “ Çobanlık” kursunu başarıyla tamamlayan 45 kursiyere sertifikaları verildi.***MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, Malatya'da Belediye Başkanlıklarında Cumhur ittifakı olarak seçimlere girdiklerini belirterek, 'Ancak Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatımız Belediye Meclis üyeliği için ittifak etmeyecektir' dedi.***İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan adayı Ali Ekinci, seçim çalışmaları kapsamında esnafları ziyaret etti. Sorun ve sıkıntıları de dinleyen Ekinci, seçilmeleri halinde Battalgazi'yi yakından bilen biri olarak çözüm odaklı bir hizmet anlayışı ile görev yapacaklarını söyledi.***MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. TSO yönetiminin de yer aldığı ziyarette başkan Sadıkoğlu tarafından milletvekili Mehmet Fendoğlu'na Malatya'nın sanayisi hakkında brifing verildi.***Malatya'da Telekom'a ait kabloları keserek çalmaya çalışan 3 şüpheli jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı. ***Malatya Büyükşehir Belediyesi Geleneksel El Nakışları Kursu öğrencileri tarafından hazırlanan oyuncaklar, yetim çocuklara ulaştırılıyor. ***Malatya'da jandarma ekiplerince gerçekleştirilen asayiş uygulamasında 2 bin 130 kişi sorgulandı. ***Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından “Haydi Çocuklar Camiye” projesi kapsamında 15 gün boyunca 5 vakit namaza gelen 15 çocuk için sabah namazında ödül töreni düzenlendi. ***Evkur Yeni Malatyaspor'da yeni transferler Mustafa Akbaş ile Bifouma, ellerinden gelen tüm gayreti göstererek takımın en iyi yerlerde olması için mücadele edeceklerini söylediler. ***Malatya'da 1 Şubat günü 21 kişi hayatını kaybetti.

 

2_27

 

 

"ALINMIŞ KARARLARA TEŞKİLATLAR OLARAK UYACAĞIZ"

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Malatya'nın Akçadağ ilçesini ziyaret ederek Cumhur İttifakı adayı ile birlikte seçim çalışmalarına katıldı. 

MALATYA NÜFUSU ARTTI

Malatya'nın nüfusu 10 bin artarak 797 bin 36 kişiye ulaştı. Bu rakamla Malatya ülke genelinde nüfus itibariyle 28. sırada yer aldı. 

"CEPSİZ CEKET İLE KARŞINIZA ÇIKTIM"

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde Saadet Partisi (SP) Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Emine Akkurt oldu. Akkurt, “Biz memleketimizi adaletle, dürüstlükle, nizamla, bereketle, eşit katılımla yönetmeye talibiz. Malatya'da bugüne kadar bunun olmadığına hepimiz şahit olduk” dedi.

LOKANTALAR BİBER VE DOMATESİ SALATADAN ÇIKARDI

Son dönemde sebze fiyatlarında görülen büyük orandaki artış, hizmet sektörünü de olumsuz etkiliyor. Malatya'da birçok lokanta, fiyat artışları nedeniyle mevsim salatasından biber, domates, soğan gibi sebzeleri çıkardı. 

45 KURSİYER SERTİFİKALARINI ALDI

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafında Nitelikli çoban yetiştirmek amacıyla açılan “ Çobanlık” kursunu başarıyla tamamlayan 45 kursiyere sertifikaları verildi.

BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN İTTİFAK YOK

MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, Malatya'da Belediye Başkanlıklarında Cumhur ittifakı olarak seçimlere girdiklerini belirterek, 'Ancak Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatımız Belediye Meclis üyeliği için ittifak etmeyecektir' dedi.

"BATTALGAZİ'Yİ YAKINDAN TANIYORUZ"

İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan adayı Ali Ekinci, seçim çalışmaları kapsamında esnafları ziyaret etti. Sorun ve sıkıntıları de dinleyen Ekinci, seçilmeleri halinde Battalgazi'yi yakından bilen biri olarak çözüm odaklı bir hizmet anlayışı ile görev yapacaklarını söyledi.

FENDOĞLU MALATYA'NN SANAYİSİ HAKKINDA BRİFİNG ALDI

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. TSO yönetiminin de yer aldığı ziyarette başkan Sadıkoğlu tarafından milletvekili Mehmet Fendoğlu'na Malatya'nın sanayisi hakkında brifing verildi.

KABLO HIRSIZLARI YAKAYI ELE VERDİ

Malatya'da Telekom'a ait kabloları keserek çalmaya çalışan 3 şüpheli jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı. 

EMANETLER SAHİPLERİNE ULAŞTIRILDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Geleneksel El Nakışları Kursu öğrencileri tarafından hazırlanan oyuncaklar, yetim çocuklara ulaştırılıyor. 

2 BİN 130 KİŞİ SORGULANDI

Malatya'da jandarma ekiplerince gerçekleştirilen asayiş uygulamasında 2 bin 130 kişi sorgulandı. 

HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE

Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından “Haydi Çocuklar Camiye” projesi kapsamında 15 gün boyunca 5 vakit namaza gelen 15 çocuk için sabah namazında ödül töreni düzenlendi. 

"TAKIMIN İYİ YERDE OLMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Evkur Yeni Malatyaspor'da yeni transferler Mustafa Akbaş ile Bifouma, ellerinden gelen tüm gayreti göstererek takımın en iyi yerlerde olması için mücadele edeceklerini söylediler. 

KAPLANLAR MAÇA HAZIR

E.Yeni Malatyaspor, yarın sahasında İstikbal Mobilya Kayserispor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 1 Şubat günü 21 kişi hayatını kaybetti.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!