dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63587.088$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'da yol açma çalışması yürüten belediyeye ait kamyon, geri manevra yaptığı esnada arkada bulunan işçilerden birini ezdi. Olay yerinde hayatını kaybeden işçinin yıllık izne çıkma planı yaptığı öğrenildi.  *** Türk Kızılay Malatya Şubesi, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) ve Malatya İnönü üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) işbirliği ile kemik iliği ve kan bağış kampanyası başlatıldı.TÖTM ‘de düzenlenen kampanya başlatılması basın toplantısında, kemik iliği bağışının önemi vurgulanarak, kampanyanın detayları aktarıldı. ‘Öne Çık, Hayat Kurtar' sloganıyla başlatılan kampanyanın hedefinin, kemik iliği bağışı konusunda kamuoyunun dikkatini çekmek ve daha çok sayıda bağış yapılmasını sağlamak olduğu vurgulandı.  ***  İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yapımı devam eden 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesinin inşaat alanında inceleme yaptı. *** Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasının ardından birçok teknik direktörle irtibat kuran ve Tolunay Kafkas ile el sıkışma noktasına gelen Yeni Malatyaspor, dün yapılan görüşmeler sonrasında anlaşmamış ve rotayı Kemal Özdeş'e çevirmişti.Yeni Malatyaspor Basın Sözcüsü Hakkı Çelikel, takımın yeni teknik direktörü Kemal Özdeş'e güvendiklerini belirterek, "Kemal hocamız kalitesini ispatlamış, kişiliğiyle gönüllere taht kurmuş bir teknik adamdır. Kendisine inanıyor ve güveniyoruz" dedi.  ***  Malatya-Kayseri karayolunun ilçe sınırları içerisinde kalan Mazıkıran, Osmandede, Yazyurdu ve Ziyarettepe geçitlerinde kar sürgünü sürücülere zor anlar yaşattı. Sürgününün etkisi ile yolda kar birikintileri olurken görüş mesafesi kısaldı. Kar yağışının da etkili olduğu geçitlerde bir sürücü o anları cep telefonu kamerası ile kaydetti.

1_2

FECİ İŞ KAZASI! 1 KİŞİ ÖLDÜ 

Malatya'da yol açma çalışması yürüten belediyeye ait kamyon, geri manevra yaptığı esnada arkada bulunan işçilerden birini ezdi. Olay yerinde hayatını kaybeden işçinin yıllık izne çıkma planı yaptığı öğrenildi. 

TÖTM YİNE ZİRVEDE

Türk Kızılay Malatya Şubesi, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) ve Malatya İnönü üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) işbirliği ile kemik iliği ve kan bağış kampanyası başlatıldı.TÖTM ‘de düzenlenen kampanya başlatılması basın toplantısında, kemik iliği bağışının önemi vurgulanarak, kampanyanın detayları aktarıldı. ‘Öne Çık, Hayat Kurtar' sloganıyla başlatılan kampanyanın hedefinin, kemik iliği bağışı konusunda kamuoyunun dikkatini çekmek ve daha çok sayıda bağış yapılmasını sağlamak olduğu vurgulandı. 

BENTLİ: HASTANENİN ZAMANINDA TESLİM EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yapımı devam eden 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesinin inşaat alanında inceleme yaptı.

YENİ MALATYASPOR HOCASINI BULDU 

Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasının ardından birçok teknik direktörle irtibat kuran ve Tolunay Kafkas ile el sıkışma noktasına gelen Yeni Malatyaspor, dün yapılan görüşmeler sonrasında anlaşmamış ve rotayı Kemal Özdeş'e çevirmişti.Yeni Malatyaspor Basın Sözcüsü Hakkı Çelikel, takımın yeni teknik direktörü Kemal Özdeş'e güvendiklerini belirterek, "Kemal hocamız kalitesini ispatlamış, kişiliğiyle gönüllere taht kurmuş bir teknik adamdır. Kendisine inanıyor ve güveniyoruz" dedi. 

KAR SÜRGÜNÜ ZOR ANLAR YAŞATTI 

Malatya-Kayseri karayolunun ilçe sınırları içerisinde kalan Mazıkıran, Osmandede, Yazyurdu ve Ziyarettepe geçitlerinde kar sürgünü sürücülere zor anlar yaşattı. Sürgününün etkisi ile yolda kar birikintileri olurken görüş mesafesi kısaldı. Kar yağışının da etkili olduğu geçitlerde bir sürücü o anları cep telefonu kamerası ile kaydetti.

GÜLİSTAN İÇİN MALATYA'DAN EKİP GİTTİ 

Tunceli'de 5 Ocak tarihinden bu yana haber alınmayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'yu arama çalışmalarına Uzunçayır Baraj Gölü'nde ve karadan devam ediliyor. İstanbul, İzmir, Ankara, Denizli, Kahramanmaraş ve Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yanı sıra Elazığ, Diyarbakır ve Bitlis Emniyet Müdürlüleri Su Altı Grup Amirliklerine bağlı dağlıç polisler ile AFAD tarafından devam edilen çalışmalara bugün Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'ndan (JÖAK) gelen 10 kişilik dalgıç ekibi de destek vermeye başladı.

ARTIK MİLLİ TAKIMA GİREBİLECEKLER

Ankara'da yapılan Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda Genç Kızlarda Halime Neslihan Kılınç Türkiye ikincisi, Rabiye Kaya Türkiye üçüncüsüoldu. Genç Erkeklerde ise Hasan Ayaz Türkiye beşincisi olarak milli takımda Ülkemizi temsil etme hakkı kazandı. Malatya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mahmut Cücemen yaptığı açıklamada, "Ankara'da yapılan Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda Genç Kızlarda Halime Neslihan Kılınç Türkiye ikincisi, Rabiye Kaya Türkiye üçüncüsü oldu. Genç Erkeklerde ise Hasan Ayaz Türkiye beşincisi olarak milli takımda Ülkemizi temsil etme hakkı kazandılar. Elde edilen başarılar göğsümüzü kabartmıştır. Sporcularımı kutlar, ülkemizi temsillerinde başarılar dilerim" dedi. 

HEDEFE YAKLAŞIYORLAR

Ligin 8. haftasında deplasmanda Erzurum Gençlik takımını 55-46 mağlup ederek galibiyet sayısını 8'e yükseltti ve liderliğini sürdürdü. 

GÜRKAN: MALATYA'YA YAKIŞIR BİR ALAN OLACAK 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, geçtiğimiz aylarda temeli atılan Yeni Kongre ve Fuar Merkezi inşaat alanını inceleyerek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.Başkan Gürkan'ın inceleme gezisine, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı, Daire Başkanları ve Şube Müdürleri eşlik etti. 

BAŞKAN GÜDER SÖZ VERDİ

Osman Güder Belediye Başkanı Osman Güder, mahalle toplantılarına devam ediyor. Mahalle toplantıları kapsamında Orduzu'da Elmasuyu Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Başkan Güder, burada mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyerek, yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

ERKENEK'TE KAZA

Doğanşehir ilçesi Erkenek mevkiinde S.K. idaresindeki 44 KB 392 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda şarampole yuvarlandı.Kazada araç sürücü ile birlikte M.E. yaralandı. Araçta sıkışan yaralılar itfaiye ekiplerince bulunduğu yerden çıkarılarak Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı. 

POLİSTEN KAÇAMADI 

 Akçadağ ilçe merkezinde bir iş yerine giren M.G., iş yerinde bazı malzemeler ile bir miktar parayı çalıp kayıplara karıştı. İş yeri sahibi S.G.'nin ihbarı üzerine çalışma başlatan Akçadağ ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kısa sürede M.G.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Çalınan malzemeler sahibine teslim edilirken, şüpheli emniyete götürüldü.

YALÇINKAYA: SAHTEKARLIĞA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Kulübün isim ve logosunun kullanılarak kazanç tenin edilmesi konusuyla ilgili olarak kulüp televizyonuna konuşan Yalçınkaya, buna müsaade edilmeyeceğini açıkladı. 

MUCUK: ŞİDDETE SESSİZ KALMAYIN

Malatya İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği tarafından, Kale Kaymakamlığı ile koordineli olarak Kale ilçesinde yaşayan kadınlara, Kale İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesinde “Aile İçi Şiddetle Mücadele” konulu seminer verildi. 

KAHTALI: 270 MİLYON DOLARLIK İHRACAT GELİRİ VAR 

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ve beraberindeki partililer, Malatya Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek, Başkan Ramazan Özcan ve yönetim kurulu üyeleri ile istişarelerde bulundu.

JAHOVIC RESMEN ANTALYASPOR'DA 

Süper Lig'de 11 maçtır kazanamayan ve topladığı 14 puanla 16. sırada yer alan Antalyaspor, gol yollarındaki sorununu çözmek adına Süper Lig'in golcü isimlerinden Yeni Malatyaspor forması giyen 33 yaşındaki Adis Jahovic'i renklerine bağladı. Akdeniz ekibi, bugün anlaşmaya vardığı Yeni Malatyaspor'un başarılı forveti Adis Jahovic için imza töreni düzenledi. 1 yıl uzatma opsiyonlu 1,5 yıllık imza atan ve 81 numarayı giyecek olan Jahovic, bu sezon ligde 18 maçta 11 gol atma başarısı göstererek gol krallığında iddialı konumda bulunuyor. 

ÇINAR: TEKNOKENTLERİN ÖNEMİ BÜYÜKTÜR

Malatya Teknokent'in geleneksel ‘Kahvaltı Sohbetleri' programına konuk olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Teknokent Yönetim Kurulu Üyeleri ve girişimcilerle AR-GE faaliyetlerinin toplumlar ve kentlerin gelişim sürecindeki etkileri üzerine fikir alış verişinde bulundu. 

ŞAMPİYONLAR MADALYA İLE DÖNDÜLER

Malatyalı Kadın Kick Boks sporcuları Begonya Dilara Çetinkaya ve Özge Çalışkan, 11-19 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası'nda rakiplerini yenerek, bronz madalya kazandı. 

ÇALIŞIR: UYUŞTURUCU EN ÖNEMLİ SORUNUMUZ 

Toplantıda konuşan Kaymakam Malik Çalışır, muhtarların kendilerinin mahallerde eli ayağı olduğuna dikkat çekerek, “Sizler basit işler yapmıyorsunuz. Sizleri önemsiyoruz. Aynı zamanda sizlerden beklentilerimiz var. Çünkü sizler mahallelerde gören gözümüz duyan kulağımız, oraya uzanan ellerimizsiniz” ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!