dore okulları
Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    64280.483$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Eski Başbakan ve AK Parti İzmir milletvekili Binali Yıldırım, beraberindeki heyetle Elazığ depreminin ardından Malatya'nın Doğanyol ilçesinde ve ilçeye bağlı Gökçe Mahallesi'ndeki hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Ailelerle görüşen Yıldırım, Gökçe Mahallesi'nde göçen binaları gezdi. Bölgedeki durum hakkında yetkililerden de bilgi alan Yıldırım, mahallelilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.  *** Elazığ Sivrice merkezli yaşanan deprem nedeniyle Malatya'nın Doğanyol ilçesindeki bazı mahalle yollarında da heyelan yaşandı. Dağlardan kopan dev kayalar yolları kapatırken, oluşan yarıklar depremin büyüklüğünü gözler önüne serdi.  ***  Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Doğanyol ilçesinde yaşanan deprem felaketi sonrası tek tek bütün köyleri ziyaret ederek, depremzedelerle bir araya geldi.  ***  Deprem felaketi sonrası Doğanyol, Pütürge ve Kale'ye AFAD ekipleriyle beraber ilk müdahaleyi Büyükşehir Belediyesi ekipleri yaptı. Göçük altında kalan vatandaşları bulundukları yerden kurtarmak için yoğun çaba gösteren ekipler, daha sonra ilçelere bağlı mahallelerde zarar görmüş bütün evleri tek tek kontrol ettiler. Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler yıkılan ve zarar gören hayvan barınaklarında müdahale etmeyi de ihmal etmediler. Mahsur kalmış birçok hayvan bulundukları yerden kurtarıldı. 10 yangın olayı ve birçok trafik kazasına da müdahale edildi.  ***  24 Ocak Cuma günü saat 20.55'de merkez üssü Elazığ Sivrice olup, Malatya ve çevre illerde büyük oranda hissedilen 6,8 şiddetinde ki depremin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı, Elazığ ve Malatya'da vergi kanunlarının uygulaması bakımından 3 ay süreyle mücbir sebep ilan edildiğini duyurdu.

1_2

  

BİNALİ YILDIRIM: GÜN KARDEŞ OLMA GÜNÜDÜR

Eski Başbakan ve AK Parti İzmir milletvekili Binali Yıldırım, beraberindeki heyetle Elazığ depreminin ardından Malatya'nın Doğanyol ilçesinde ve ilçeye bağlı Gökçe Mahallesi'ndeki hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Ailelerle görüşen Yıldırım, Gökçe Mahallesi'nde göçen binaları gezdi. Bölgedeki durum hakkında yetkililerden de bilgi alan Yıldırım, mahallelilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

BU KARELER DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖZ ÖNÜNE SERDİ 

Elazığ Sivrice merkezli yaşanan deprem nedeniyle Malatya'nın Doğanyol ilçesindeki bazı mahalle yollarında da heyelan yaşandı. Dağlardan kopan dev kayalar yolları kapatırken, oluşan yarıklar depremin büyüklüğünü gözler önüne serdi. 

TÜFENKÇİ: BU DAYANIŞMA İMANIN GEREĞİDİR

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Doğanyol ilçesinde yaşanan deprem felaketi sonrası tek tek bütün köyleri ziyaret ederek, depremzedelerle bir araya geldi.

DEPREM YARALARI SARILIYOR 

Deprem felaketi sonrası Doğanyol, Pütürge ve Kale'ye AFAD ekipleriyle beraber ilk müdahaleyi Büyükşehir Belediyesi ekipleri yaptı. Göçük altında kalan vatandaşları bulundukları yerden kurtarmak için yoğun çaba gösteren ekipler, daha sonra ilçelere bağlı mahallelerde zarar görmüş bütün evleri tek tek kontrol ettiler. Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler yıkılan ve zarar gören hayvan barınaklarında müdahale etmeyi de ihmal etmediler. Mahsur kalmış birçok hayvan bulundukları yerden kurtarıldı. 10 yangın olayı ve birçok trafik kazasına da müdahale edildi.

BİR DEPREM DAHA 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Pütürge ilçesinde saat 05.22'de 4,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin yerin 11,5 kilometre derinliğinde gerçekleştiği aktarıldı. 

İSTİŞAREDE BULUNDULAR

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türk Kızılayı Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Avukat Umut Yalçın'ın da yer aldığı Valilik ziyaretinde Vali Aydın Baruş ile görüşen Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, istişarelerde bulundu. 

TESİSLER 24 SAAT AÇIK 

24 Ocak Cuma günü saat 20.55'de merkez üssü Elazığ Sivrice olup, Malatya ve çevre illerde büyük oranda hissedilen 6,8 şiddetinde ki depremin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı, Elazığ ve Malatya'da vergi kanunlarının uygulaması bakımından 3 ay süreyle mücbir sebep ilan edildiğini duyurdu.

ÇIĞ DÜŞTÜ! YARDIM KONVOYU MAHSUR KALDI 

Malatya'dan Doğanyol ilçesine depremzedeler için yardım malzemeleri taşıyan konvoy, yolda düşen çığ nedeniyle mahsur kaldı. Çığ düşme anını cep telefonu ile görüntüleyen görevli ve gönüllüler, yolun açılmasının ardından yardım malzemelerini Doğanyol'a ulaştırdı. 

EN ACI BİLANÇO!

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ ili Sivrice ilçesi merkezli meydana gelen deprem sonucunda kentte 4 kişinin hayatını kaybettiği, 318 kişinin de yaralandığı hatırlatıldı. Yaralılardan 21'inin tedavisinin sürdüğü belirtilirken, depremin acı bilançosu da ortaya döküldü. 25 Ocak 2020 tarihi itibariyle yapılan tespitlerde, Doğanyol ilçesinde 29'u metruk olmak üzere 54, Battalgazi ve Pütürge ilçelerinde 1'er konut yıkıldı. Ayrıca tespitlerde, Doğanyol ilçesinde 192, Pütürge ilçesinde 226, Battalgazi ilçesinde 108 olmak üzere toplamda 526 konutun ağır hasar gördüğü belirlendi. 

DEPREMZEDELER GECELERİ ÇADIRDA KALIYORLAR

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak saat 20.55'te 6.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Türkiye'nin pek çok ilinde hissedilen deprem, Malatya'nın Doğanyol ilçesinde de şiddetli oldu. Deprem nedeniyle Doğanyol ve ilçeye bağlı mahallelerde göçükler oluşurken, depremde 4 kişi öldü, Malatya genelinde 226 kişi de yaralandı. Depremin ardından Doğanyol ilçesine bağlı Gökçe Mahallesi'nde yaşayanlar geceyi dışarıda ateş yakarak geçirmek zorunda kaldı. 

GEVREK: TEK TARAFLI OARAK ERTELEME KARARI ÇIKTI 

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, Süper Lig'in 19. haftasında yarın oynanması gereken ancak Elazığ'da meydana gelen depremden dolayı TFF'nin ileri bir tarihe ertelediği Trabzonspor mücadelesine ilişkin kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Gevrek, maçın bordo-mavili kulübün isteği doğrultusunda ertelendiğini, kararın adaletsiz olduğunu söyledi. 

DEPREM BÖLGESİNE YARDIM SEFERBERLİĞİ 

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) deprem felaketi yaşayan Elazığ ve Malatya'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkardığı gıda, ısıtıcı, çocuk bezi ve giyecekten oluşan 20 İTO temel ihtiyaç malzemeleri tırı bölgeye ulaştı. 

AFAD YARDIM ÖDENEĞİ GÖNDERDİ

Açıklamada, AFAD Başkanlığı tarafından depremin ağır olarak yaşandığı Elazığ ve Malatya'da yürütülen çalışmalarda kullanılmak üzere Elazığ ve Malatya Valiliğine 2'şer milyon lira olmak üzere toplamda 4 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildiği kaydedildi. AFAD Başkanlığı tarafından 152 tır ile bölgeye 7 bin 505 aile çadırı, 400 genel maksat çadırı, 11 bin 532 yatak, 18 bin 720 battaniye ve 524 yastık çarşaf seti sevk edildiği kaydedilen açıklamada, bölgede 3 bin 391 çadırın dağıtıldığı, ek olarak da toplu alanlara 820 çadırın kurulumunun yapıldığı bildirildi. Öte yandan Türk Kızılayı tarafından bölgeye 276 personel, 55 araç, 7 ikram aracı, bir çocuk dostu alanı ve 4 mobil mutfak ile iki sahra mutfak kiti, 15 bin 875 battaniye, 5 bin 79 yatak, bin 563 ısıtıcı, 2 bin 500 çadır, 193 bin 420 kilogram un ve 3 bin 200 adet gıda kolisi sevk edildi. Yapılan çalışmalarda ise 17 bin sıcak yemek, 5 bin kahvaltı, 7 bin çorba, 13 bin 550 bardak çay, 6 bin 275 su, 6 bin 495 ekmek, 6 bin 286 kutu ikram malzemesi, bin 251 battaniye, bin 211 ısıtıcı, 23 çadır ve 286 yatak dağıtımı yapıldığı belirtildi.

AFAD: DEPREMDE 14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

AFAD, Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem hakkında basın açıklaması yaptı. AFAD yaptığı açıklamada, “Elazığ ili, Sivrice ilçesinde, 24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.55'de 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrasında bölgede 4 büyüklüğü üzeri 8 adet deprem meydana gelmiş olup, toplam artçı deprem sayısı 60'tır.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!