dore okulları
Malatya
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10272.67
  • BTC
    62741.067$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

Lütfen bu uyarımızı dikkate alın: Malatya'da Covid-19 tahminimizin de ötesinde hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Sağlık bakanlığı verilerine göre Covid-19'un pik yaptığı dönemde, neredeyse kimsenin çevresinde Koronaya yakalanan yok iken; şimdi herkes yakın çevresinde bu illete yakalanmış onlarca isim saymaktadırlar. Bu sebepten Malatya'da siyasetçisinden, bürokrasisine; ilim adamından, bilim adamına kadar birçok alanda görev yapan kişilerden müteşekkil bir kurul oluşturulmalı ve “Covid-19'un yayılmasını nasıl önleyebiliriz?”, “Vatandaşımızı nasıl bilinçlendirebiliriz?” Sorusuna cevap bulmalıdırlar. Aksi halde bu vebalin altında hepimiz kalırız!

Murat Çetin

GÜRKAN: BİR KARIŞ YERİN SATIŞINI YAPMADIK

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Darende İlçesine bağlı Aşağıulupınar mahallesini ziyaret ederek, “Şu anda bin km'nin üzerinde asfalt çalışması yaptık. Bir taraftan da altyapı çalışmalarımız yürütülüyor. Göreve geldikten sonra bir karış yerin satışını yapmadık ve borçlanmadık. Tam tersine borç ödedik.' dedi.

 MALDİ ANA MARKASI OLUŞTURULDU!

Malatya Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, düzenlenen törenle açıldı. Kooperatif; Tarım ve hayvancılıkla uğraşan başta kadınlar olmak üzere çiftçilerden mahsullerini arada aracı olmadan alıp işleyerek, katma değerli ürün haline getirip “Maldi Ana” markası ile ulusal ve uluslararası sektör pazarlarında gerek toptan ve gerekse perakende nihai tüketicilere satışını gerçekleştirecek.

 BİR MAHALLE KARANTİNADA

Malatya'da Hekimhan İlçesi Karapınar Mahallesi, korona virüs vakaları nedeniyle karantina altına alındı.

 SADIKOĞLU: YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin heyecanla beklediği müjdeyi açıkladı. Erdoğan, Karadeniz'deki Tuna-1 kuyusunda 320 milyar metreküp doğal gaz bulunduğunu duyurdu. MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezervi, enerjide dışa bağımlılığı önemli ölçüde azaltarak ülke ekonomisinde yeni bir dönemin başlangıcını sağlayacaktır.' dedi.

 BÜYÜKELÇİ, MALATYA'YA HAYRAN KALDI

Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunduğu Malatya'ya hayran kaldı.

 RİSK ALTINDA BULUNAN PERSONELE TEST!

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınına karşı ilk günden bu yana tedbirlerini en üst seviyede tuttuğu bildirilen Battalgazi Belediyesi, Malatya'da salgının son zamanlarda artış hızının yüksek olması nedeniyle risk altında bulunan personellerine korona virüs testi yaptırdı.

 SARAÇ: OBEZİTENİN ÖLÜMCÜLLÜĞÜ SİGARAYI GEÇİYOR

Genel Cerrah Dr Mehmet Saraç, son yıllarda sigaranın insanlar tarafından içilmesinin azaldığını ancak obezitenin arttığını belirterek, artık obezitenin ölüm sıklığının birinci sıraya doğru ilerlediğini ifade etti.

 MALİ'DEKİ ASKERİ DARBE

Malatya İnönü Üniversitesi Afrika Araştırmaları Merkezi (İNÜAFAM)'nin Afrika konulu webinar serisinde bu hafta Mali'deki son gelişmeler ve 18 Ağustos askeri darbesi ele alındı.

 AHIR ÇÖKTÜ!

Malatya'da büyükbaş hayvanların bulunduğu bir ahırın çatısı bilinmeyen bir nedenle çöktü. İtfaiye ekipleri çöken ahırın çatısının altında kalan 3 ineği kurtardı. 

 METEOROLOJİ UYARDI! ISLANACAĞIZ

Meteoroloji 13.Bölge Müdürlüğü tarafından Malatya ve civarında bugün yağış ve rüzgar uyarısı yapıldı.

 ÇINAR'DAN MORAL ZİYARETİ

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Ankara'da kampa giren Yeşilyurt Belediyespor'un teknik heyeti ve futbolcularına moral ziyaretinde bulundu.

 ZUQUI İLE SÖZLEŞME İMZALANDI

Yeni Malatyaspor transfer çalışmaları kapsamında  orta saha oyuncusu Fernando Zuqui'yi kadrosuna kattı.

 VEFAT EDENLER

Malatya'da 22 Ağustos günü 13 kişi hayatını kaybetti.

 PİYASALAR

ÇEYREK ALTIN

759,30

YARIM ALTIN

1.520,50

CUMHURİYET ALTINI

 3.031,20

Dolar fiyatı alış 7,3317 TL, satış 7,3407 TL.

 HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 28 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!