dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2423.9
  • BIST
    9672.94
  • BTC
    66460.31$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Çınar: “Yeni arayışlar içerisindeyiz”
Gaziantep'ten Malatya'ya uzanan bölgenin tarih, kültür ve yöresel lezzetlerinin tanıtımı için Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi ile güç birliği yapacak. Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi Başkanı Mehmet Çınar: “Farklı yatırımlar için yeni arayışlar içerisindeyiz” dedi.

Erkek arkadaşından ayrılınca pencereden atladı!
Malatya'da erkek arkadaşının ayrılmak istediği 19 yaşındaki genç kız kendini 3'üncü katın penceresinden aşağı attı. Olay, Battalgazi ilçesine bağlı Hidayet Mahallesi'nde meydana geldi.

Temeli 6 Şubat'ta atılacak!
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Havalimanı yeni terminal binasının temelinin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla 6 Şubat'ta atılacağını açıkladı.

Bülbüloğlu: Özel sektör işin içine dahil edilsin
Malatya İnşaat Müttehitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, kentsel dönüşüme özel sektörün de dahil edilmesini istediklerini belirterek, “Ülkemizde sadece devlet eliyle özel sektör işin içerisine dahil edilmeden bu dönüşümün gerçekleşmesi imkansızdır” dedi.

Patent aldılar!
Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Reşit Sevimli'nin üzerinde çalıştığı “Kalça Kırıkları” ile ilgili implant çalışması, Türkiye Patent Ofisi tarafından ulusal patent olarak onaylandı.

Öğrenciler için yollara düştüler!
Malatya'da köy okulunda okuyan ve ders notlarının çıktısını alamayan öğrenciler için yollara düşen öğretmenler, hazırladıkları notları ve kitapları öğrencilerine kendi imkanları ile ulaştırıyor.

Yıldırım: Eğitim, Kernek Projesinden daha önemli!
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanlığı Ocak Ayı İl Divan Toplantısını İl Binasında Gerçekleştirdi. İl başkanı Bilal Yıldırım, eğitime destek olunması gerektiğine işaret ederek, “ Kernek Meydan Projesine harcanacak miktarın 5'te biri ile yaklaşık 50-60 bin tablet hediye edilebilir. Evlatlarımızın eğitimi Kernek Meydan Projesinden daha önemlidir.” dedi.

Tüfenkci: Onlar için tüm imkanları seferber edeceğiz
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Gençlik Yatırımları kapsamında Battalgazi'deki Hanımınçiftliği Gençlik Merkezi ve Sentetik Çim Saha'da incelemelerde bulundu. Milletvekili Tüfenkci, Battalgazi ilçesinin gençlik ve sportif yatırımlarıyla her geçen gün daha yukarılara çıktığını belirterek, gençler için tüm imkanları seferber edeceklerini söyledi.

Kaçakçılara geçit yok!
Malatya'da, tütün doldurumu makinası ile kaçak sigara üretimi yapan bir şahıs yakalandı.

Malatya'da 33 kişiye ceza!
Malatya'da polis sokağa çıkma kısıtlaması olan saatlerde dışarı çıkan 33 kişiye ceza uyguladı.

Sütunlarla tanıtım!
Malatya Büyükşehir Belediyesi binası girişinde bulunan sütunlara, 13 ilçenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini anlatan fotoğraflar giydirilerek görsel anlamda şık bir görünüme kavuşturuldu.

Yapılandırmada son hafta!
Battalgazi Belediyesi'nden yapılan açıklamada vergi ödemelerinin bir vatandaşlık görevi olduğunu ifade edilerek, yapılandırmada son başvuru tarihin 1 Şubat 2021 Pazartesi günü sona ereceği belirtildi.

2.yarıya galibiyetle başladılar
Türkiye Erkekler Voleybol 1. Ligi B Grubu'nda mücadele eden Malatya Büyükşehir Belediyespor Erkek Voleybol Takımı, ligin ikinci yarısının ilk maçında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor Voleybol takımını 3-2'lik skorla mağlup ederek Efeler Ligi yolunda kritik bir galibiyet aldı.

Kaplanların ilk yarı karnesi...
Süper Lig'in ilk yarısını 27 puanla 9. sırada tamamlayan Yeni Malatyaspor, 20 maçlık periyodu 7 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 6 beraberlik ile kapattı.

Vefat edenler
Malatya'da 25 Ocak günü 10 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar
Çeyrek altın: 732 Lira
Yarım altın: bin 462 Lira
Gram altın: 441 Lira
Cumhuriyet altını: 2 bin 913 Lira
Dolar kuru bugün 7,41 liradan işleme alınırken aynı dakikalarda euro kuru ise 9,05 lirada konumlandı.

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 4 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!