dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2443.9
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64265.34$

Günün Özeti


Günün Özeti
Narin

 

MEHMET AYHAN YAZDI:
KAPLAN'DAN EN KÖTÜ REKOR!
"Helenex Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'deki üç puan özlemi 13 maça çıktı. 34'üncü haftada Kasımpaşa'nın konuğu olan Kaplanlar (7B 6M), en üst ligde daha uzun bir galibiyet hasreti yaşamadı. 1'i isabetli sadece 5 şut çekilmesi ve pasif futbol, tartışmaya açıldı. Teknik direktör İrfan Buz, Yeni Malatya'nın başındaki üçüncü karşılaşmasında bir mağlubiyetine, ikinci beraberliğini ekledi. 17 Nisan'da Alanyaspor'u ağırlamaya hazırlanan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 34 puanla 16'ıncı sırada..."

EBUZER AYDIN YAZDI:
HOŞ GELDİN KURAN AYI “RAMAZAN”
"Bugün 12 Nisan 2021. İlk Ramazan teravihini bu akşam kılıp, gecesinde de sahura kalkacağız. Bizleri bu aya kavuşturan Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, şeytanların zincire vurulduğu, bağışlanmak için insanların yarıştığı, içinde bir ömre bedel Kadir gecesinin olduğu, Allah'ın affı mağfiretinin her tarafı kuşattığı Kuran ayına girmiş bulunuyoruz. Âlemi İslama hayırlı olsun. Sonu cehennemden kurtuluş ve iliklerimize kadar hissedeceğimiz, tadını doya doya çıkaracağımız bir ibadet ayı olsun..."

İREM ERCAN YAZDI:
RAMAZAN AYINDA BESLENME
"Bizi bir kez daha On bir ayın sultanına ulaştıran Rabbime hamd ederek başlamak istiyorum. Bu yıl yine Ramazan ayında beslenme ile ilgili bir yazı yazayım diye oturduğumda bir kez daha fark ettim ki zaman gerçekten çok hızlı geçiyor. Bir yıldan fazladır koronavirus ile yaşıyoruz. Zaman geçiyor, bitecek diye ümit ediyoruz ancak imtihanlar gittikçe artıyor...."

Gürkan'ın 2 yılı!..
Gürkan, 2 yılını değerlendirdi. Görevde 2 yılını dolduran Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan düzenlediği bir toplantı ile hayata geçirdikleri yatırım ve projelerle ilgili bilgiler verdi.

Zorunlu açıklama!
Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Almanya'ya geziye giden 45 kişiden 43'ünün geri dönmemesi olayı ile ilgili idari soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Açıklamada “Son günlerde bazı basın-yayın organları ve sosyal medya mecralarında belediyemiz ile ilgili paylaşılan iddialar hakkında açıklama yapılması zorunluğu doğmuştur' denildi.

O iddialara inceleme başlatıldı!
Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada, Yeşilyurt Belediyesi ile bir derneğin düzenlediği proje ile Almanya'ya giden 45 kişiden 43'ünün geri dönmediği iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığında görevlendirilen müfettişlerin incelemelerinin sürdüğü açıklandı.

Kanbay: 70'e yakın okul yapıyoruz
Malatya Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Malatya'da eğitim alanında birçok atılımlar yapıldığını belirterek, “34 tane il yatırımı, 10 tane TOKİ yatırımı, 8 tane Avrupa Birliği yatırımı, 13 tane hayırseverlerden olmak üzere 70'e yakın okul yapıyoruz. Eğitimde son 20-30 yılın en mutlu yılını yaşıyoruz” dedi.

Üreticiler endişeli!
Malatya'nın Kuluncak ilçesinde dün gece başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı nedeniyle kayısı üreticileri büyük korku yaşıyor.

10 milyonluk yatırım ilçeyle buluştu
Battalgazi'ye daha hızlı ve kaliteli hizmet için araç filosunun genişliğine büyük önem veren Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, satın aldığı 5 adet iş makinesi ile araç parkı filosuna güç kattı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 5 adet iş makinesinin 2'sini teslim aldıklarının altını çizerek, 10 milyonluk yatırımı ilçeyle buluşturmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

Çınar: “2021 yılı Teknofest yarışmalarına 9 farklı branşta katılacağız”
Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, havacılık, uzay ve teknoloji alanında yetişmiş insan ihtiyacını karşılamak ve geleceğin yıldızlarını yetiştirmek amacıyla başlatılan Milli Teknoloji Hamlesine Yeşilyurt Belediyesi olarak tam destek verdiklerini bildirdi.

Malatya'da yapılan mor ekmekten esinlendiler...
Erzurum'da 29 yaşındaki Selami Atiş, Malatya'da yapılan mor ekmekten esinlenerek diyabet hastaları için mor baklava üretimine başladı.

Polisten kaçamadılar!
Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle hafta sonu için getirilen sokağa çıkma kısıtlamasına uymayanlara ceza kesildi. Malatya'da bir günde 36 kişiye 32 bin 400 TL ceza uygulandı.

'Oktay Çevik ismi bir caddede yaşatılsın'
Kaplan 44 Taraftar Derneği Başkanı Abdullah Kapusuz ile Efsane Derebeyleri Başkanı Emin Ayten yaptıkları ortak açıklama ile Malatyaspor'un efsanevi ismi Oktay Çevik'in isminin Malatya'da bir caddeye verilmesini istediler.

Karla karışık yağmur geliyor
Meteoroloji, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl'de yağmur ile yüksek kesimlerde karla karışık yağmur beklendiğini bildirdi.

Vefat edenler
Malatya'da 12 Nisan günü 10 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar

Gram
Alış: 460,50 lira
Satış: 460,80 lira

Çeyrek
Alış: 749,57 lira
Satış: 754,42 lira

Cumhuriyet
Alış: 3.049,00 lira
Satış: 3.080,00 lira

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!