dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2293.3
  • BIST
    9056.01
  • BTC
    70817.65$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın!

Bilgin Akbal yazdı.

Malatya Time yazarlarından Bilgin Akbal'ın, okurları için kaleme aldığı "İnsanı Yaşat ki devlet yaşasın!" başlıklı yazı, ilgiyle takip ediliyor. 

Gonfor yapmak

Atilla Kantarcı yazdı.

Malatya Time Yazarı Atilla Kantarcı'nın, bu haftaki yazısı da okurlarından tam not aldı. 

Ticaret Bakanı Mehmet Muş Malatya'ya geliyor!

Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, ihracat rakamlarını açıklamak üzere Malatya'ya gelecek. 

Malatya’daki çalıştayda "Yapay etçiler"in parmağı var!..

Küresel aktörlerin, “Yapay et projesi”nin tüm dünyada hayata geçirilmesi adına ülkelere baskı kurduğuyla ilgili iddialar, her geçen gün artarak devam ediyor. Kimi zaman, medya yayınlarıyla kimi zaman da yayınlanan raporlarla, ülkeler baskı altına alınmaya çalışılıyor. Bu baskıların son örneğinin Malatya’da yaşadığıyla ilgili bazı iddialar var. 

“Babacan, Erdoğan’a seçimler kazandırdı” sözüne sosyal medyada tepki yağdı!

DEVA Partisi’nin kurucular kurulu üyesi olan Prof. Dr. İbrahim Gezer, sosyal medya paylaşımında, “Sayın Babacan ekonomiyi bu kadar başarılı yönetmeseydi, sayın Erdoğan, defalarca başbakan veya cumhurbaşkanı olabilir miydi?” diye sorarak yine gündem oldu.

Belediye otobüsü baraj gölüne uçtu!..

 Malatya'da halk otobüsü baraj gölüne uçtu. Olayın ardından başlatılan kurtarma çalışmalarında, şoförle birlikte 8 kişi sudan çıkarıldı.

Polis, camı kırıp eve girdi ki...

Battalgazi ilçesine bağlı Zafer Mahallesi’nde, kendisinden haber alınamayan bir şahsa, polis ekipleri ulaştı. Camı kırarak eve giren ekipler, şahsın sobadan sızan gazdan etkilendiğini gördü. Yaşlı adam, hastaneye kaldırıldı.

Borç yapılandırması 4 yıla yayılabilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vergi dairesine ödenmesi gereken hangi tür borç olursa olsun yapılandırılacağını belirterek, adli ve idari para cezalarını da kapsama aldıklarını söyledi. Nebati, yapılandırma borçlarının 4 yıla yayılan aylık taksitler halinde ödenebileceğini aktardı.

Malatya Büyükşehir okulları ilaçlıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı öncesinde, eğitim verilen sınıflar ile öğrencilerin ortak kullanım alanları dezenfekte edilerek, öğrencilerin daha steril bir ortamda eğitim görmesi için ilaçlama çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürülüyor.

Atölyeden 1,5 ayda 70 öğrenci yararlandı!

Malatya’da engelli özel öğrenciler için açılan Tuvalimdeki Ezgiler Atölyesinden yararlanan öğrenci sayısı günden güne artıyor. Atölyeden 1,5 ayda 70 öğrenci yararlanmaya başladı.

Başkan Çınar'ın engelli gence sürprizi!

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Çukurdere Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan engelli Mehmet Kaçan’ın akülü araç talebini yerine getirdi.

SOGEP projeleri için 2023 yılı çalışmaları başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) proje fikri önerilerini almaya başladı.

Malatya’nın müzminleşmiş sorunları ortadan kaldırıldı!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Demirci, Hekimhan Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Tunç ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul ederek bir süre görüştü. Gürkan, Malatya’nın müzminleşmiş sorunlarının ortadan kaldırıldığını söyledi.

Her biri adeta yaşayan bir tarih!

Malatya’da ikinci el eşya alım-satımı yapan bir esnaf, 17 yıl boyunca topladığı antika eşyaları sergileyeceği özel bir müze kurmak istiyor.

ÖSYM: Branş bazında sıralamalar güncellendi

2022 yılı KPSS branş sıralaması güncellendi. Kamuda memur olmak için binlerce aday KPSS sınavına katılım sağlarken ÖSYM'den gelen açıklama ile branş bazında sıralamaların güncellendiği açıklandı.

Güder: “Veterinerlik mesleğinin korunması lazım”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Veteriner Hekimleri Odası Başkanlığına seçilen Ekrem Ayaz’a “hayırlı olsun” ziyareti gerçekleştirerek, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için istişarede bulundu. Kendisinin de bir Veteriner Hekim olduğunu hatırlatan Güder, halk sağlığının olmazsa olmazı veteriner hekimlik mesleği olduğunun altını çizdi.

Yeni Malatyaspor, Eyüpspor mesaisinde!

Spor Toto 1. Lig’in 22. haftasında sahasında Eyüpspor ile karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor, mücadelenin hazırlıklarını sürdürdü. Öte yandan; Spor Toto 1. Lig’in 22. haftasında oynanacak maçları yönetecek hakemler açıklandı.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 12 kişi vefat etti.

Piyasalar 

Gram altın alış fiyatı 1166 lira 30 kuruşken satışı ise 1166 lira 50 kuruş. Çeyrek altının ise alış fiyatı 1.867 lira satış fiyatı 1.910 lira. ...

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 5 derece olacak. 


 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!