dore okulları
Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67262.882$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Planlamada da profesyonellik şart!..
Murat Çetin yazdı. 

Usta Gazeteci Murat Çetin'in, "Planlamada da profesyonellik şart!" yazısı, ilgiyle takip ediliyor. 

Kıbrıs’ımızı Atay ve Fatma’dan çok daha önce defnetmişiz
Ersoy Baba yazdı. 

Ersoy Baba, bu hafta, okurları için, "Kıbrıs’ımızı Atay ve Fatma’dan çok daha önce defnetmişiz" başlıklı yazısını kaleme aldı. Ersoy Baba'nın yazısı, merakla takip ediliyor. 

Deprem sonrası Malatya'da son durum!..

Tüm yurdu derin bir karanlığa gömen depremde, Malatya’da da bilanço oldukça ağır. Malatya Valiliği tarafından alınan resmi bilgilere göre; Malatya’nın 13 ilçesinde, toplamda 1.224 kişi Hakk’ın rahmetine kavuşurken, 6.962 kişi ise yaralandı. Malatya’da merkez ilçelerin haricinde, toplamda 1.040 hasarlı bina bulunurken, 1.154 bina ise yıkıldı

Deprem Malatya'nın tarihini de yıktı!

Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubad tarafından 1224 yılında yaptırılan, mimari olarak Anadolu'da ilk ve tek olma özelliğini taşıyan Ulu Cami ile Osmanlı döneminde yapılan ve taşlarının beyazlığından dolayı "Sütlü Minare" adını alan cami, 7.7 ve 7.6'lık depremlerde hasar gördü.

Kılıçdaroğlu, ellerinde çadır olan firmalara seslendi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Malatya kent merkezindeki Hayat Sitesi’nde incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, burada ellerinde çadır olan firmalara seslendi. 

Hasar tespit çalışmaları başladı!

Malatya Valiliği, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler nedeniyle, Malatya'da hasar gören yapıların tespit edilmeye başlandığını duyurdu.

Kaçan müteahhitler için polis ve jandarma teyakkuzda

 Kahramanmaraş merkezli depremler 10 ilde can ve mal kaybına neden oldu. Yıkılan binalar ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından soruşturma başlatılırken, yıkılan binaları yapan müteahhit ve sahiplerinin yakalanması için polis ve jandarma alarma geçti.

Yerle bir olan Seyr-i İstanbul'un müteahhidi kayıp!

Malatya'da yıkılan Seyr-i İstanbul Sitesinin sahibi ve Poyraz İnşaat'ın kurucusu Muharrem Poyraz, kayıplara karıştı. Muharrem Poyraz'ın yaptığı bütün binaların yıkıldığı iddia ediliyor. 

Yağma soruşturmasında 48 tutuklama!

 Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından bölgeden gerçekleşen hırsızlık ve yağma olaylarına ilişkin soruşturma kapsamında 8 ilde 48 şüpheli tutuklanırken, 7 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

Malatya’ya mobil arıtma tesisi

ABB Başkanı Mansur Yavaş, içme suyu sıkıntısı çekilen ve ameliyatlarda sıkıntı yaşanan Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne mobil içme suyu arıtma tesisi kurulduğunu duyurdu.

İtalyan şef Danilo, depremzedeler için mutfakta

MasterChef Türkiye Programı'nın jüri üyesi İtalyan Şef Danilo Zanna, depremin yaralarını sarmak ve yardımcı olabilmek adına Malatya'ya geldi.

Mahmut Tuncer'in Malatya'daki akrabalarından kötü haber!

6 Şubat tarihindeki asrın felaketi olan Malatya depreminde hayatını kaybedenler arasında Ünlü Sanatçı Mahmut Tuncer'in de akrabalarının olduğu öğrenildi.

Piyasalar 

Gram altın alış: 1.128,60

Çeyrek altın alış: 1.866,00

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 1 derece olacak. 


 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!