dore okulları
Malatya
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2429.9
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    64020.3$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Malatya’da ‘kâr-zarar’ı bir kenara bırakın, etle tırnak ayrılmasın!..

Yazarımız Abdullah Ayhan, Malatya'daki normalleşmeyle ilgili görüşlerini yazdı. Yazı, ilgiyle takip ediliyor. 

Kurum’dan Malatyalı yetkililere sitem!..

Elimize geçen son kulis bilgisine göre, Malatya’yı ziyaret eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yetkililere sitem ederek, “Malatya, 6 Şubat’taki gibi duruyor” ifadelerini kullanmış.

Ünlü jeolog Görür'den uyarı! Büyük deprem bekleniyor mu?

Kayseri'de bugün 6 dakika arayla peş peşe depremler meydana geldi. Prof. Dr. Naci Görür, Maraş ve Antep depremlerinin stres alanı değişimlerine neden olduğunu söyledi. 'Erzincan-Karlıova, Malatya, Adana, Kayseri ve Sivas yörelerinde bu tür depremler olabilir' diyen Prof. Dr. Görür, 'Benim beklentim olursa çoğunlukla küçük boyutlu depremlerin olacağıdır' diye konuştu.

Bakan Kurum: Hasar tespitleri yeniden yapılacak

Çevre Şehircilik ve iklim değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'daki hasarsız, az hasarlı ve orta hasarlı evlerin, hasar tespitlerinin yeniden yapılacağını, onun için kesinlikle evlere girilmemesi gerektiğini söyledi.

Gürkan: Günlük 100 bin kişilik yemek yapılıyor

Malatya'da yapımı tamamlanan ve hizmete başlayan Ekmek ve Yemek Fabrikasında günlük 100 bin kişilik yemek ve 250 bin adet ekmek üretiliyor.

“Memleketimizi terk etmeyerek üretime devam edeceğiz”

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde yaşayan büyükbaş hayvan yetiştiricisi Ahmet Menge’nin evi ve ağılları depremde yıkılırken, 80 yaşındaki annesi ise enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Annesinin cenazesini enkazdan elleriyle çıkaran Menge, eşiyle yaşam alanlarını terk etmeyerek üretimi sürdüreceklerini söyledi.

AFAD: Bir ayda 14 bine yakın deprem meydana geldi

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkım ve can kayıplarının neden olduğu depremlerin üzerinden geçen bir aylık sürede bölgede 14 bine yakın deprem meydana geldiğini duyuran AFAD, artçı depremlerin devam ettiğini, hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

Köylerde zarar büyük! Binlerce hayvan telef oldu

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler sonrası 46 bin 14 kişi hayatını kaybederken on binlerce canlının da telef olduğu ortaya çıktı. Malatya özelinde, 10 bin civarında hayvan telef oldu.

Malatya'da hasar tespit çalışmaları: Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı kaç oldu?

Malatya Valiliği'nden alınan bilgiye göre; Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentte şu ana kadar yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı 32 bin 195 bina tespit edildi.

Malatyalı depremzedeler stres attı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar alan Malatya'da, hayatın normale dönmesi için çeşitli etkinlikler yapılıyor. Depremzedeler, hayvanat bahçesini gezerek stres attı.

1 ayda 1,5 milyon maske dağıtıldı!

Malatya’da Sağlık İl Müdürlüğü tarafından bir aylık sürede 1,5 milyon maske dağıtıldı.

Biraz gündemden uzaklaşalım! Güzel şeyler de oluyor...

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından, insanlar, karşılarına çıkan zorluklarla baş etmek için uğraşırken, bir yandan da psikolojik anlamda toparlanmaya çalışıyor. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda, sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf biraz olsun sıkıntılı gündemden uzaklaştırdı. "İyi şeyler de oluyor" dedirten bu paylaşım, yürekleri ısıttı.

Meteoroloji uzmanından depremzedelere uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji uzmanı Fevzi Burak Tekin, deprem bölgesinde yer yer sağanak yağışların görüleceğini, yağışların hafif ve orta kuvvetli olacağını kaydetti.

Sivas’ta 4,2 büyüklüğünde deprem

AFAD'dan alınan bilgiye göre Sivas'ın Gürün ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından yüzde 0,3 artışla 1.125 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 1.845 lira, Cumhuriyet altını da 7.480 liradan satılıyor.

Malatya'da hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 14 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Mehmet naim YAZ
    08-03-2023 21:39

    CUMHUR İTTİFAKI MALATYA'DA kaydederse bu basiretsiz,beceriksiz,bir o kadarda liyakatten uzak insanların bu saydığım kimliklere sahip oldukları halde her ne hikmetse kendilerini kamufule edip sorumlu olduklarından,sorumsuz oldukları nu stabil durumu muhafaza etmeleridir. hic bir dönem Malatya bu kadar becerksizler icerisinde yönetilmedi.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!