dore okulları
Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    64139.632$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Bakan Tunç Malatya'ya gelecek! Malatya adliye binasının akıbeti netleşti

Malatya Barosu Başkanı Onur Demez yaptığı açıklamada yeni adliye binasının temel atma töreninin 9 Şubat Cuma günü Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılımları ile gerçekleştirileceğini söyledi. AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci‘ye projenin hayata geçirilmesi anlamında verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Malatya Barosu Başkanı Onur Demez “Bülent bey, gerek proje noktasında, gerekse ödenek noktasında her defa meclise gittiğimde yorulmadan usanmadan benimle birlikte Bakanlıkta gerekli görüşmeleri yaparak, bu sürecin bu aşamaya gelmesinde çok ciddi emek sarf etmiştir. Kendilerine şahsım ve başkanlığım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya'da iskeleden düşen Sergen Karadağ hayatını kaybetti!

 Malatya’da inşaat iskelesinden düşen 27 yaşındaki Sergen Karadağ, olay yerinde hayatını kaybetti.

Aslatepe Caddesi'nde silah sesleri yankılandı!

Malatya’da bir şahıs, görüşmek için çağırdığı arkadaşını tabancayla vurarak yaraladı.Olay, saat 16.00 sıralarında Battalgazi ilçesi Aslatepe Caddesi üzerinde meydana geldi.

DEÜ’den Malatya’ya mescit desteği

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmayı sürdüren Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), depremin en çok etkilediği illerden birisi olan Malatya’ya bu kez mescit kazandırdı.

Deprem uzmanı Naci Görür 'sıra o ilde' diyerek uyardı!

Türkiye'nin önde gelen deprem bilimcilerinden Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde kritik bir uyarıda bulundu. Görür katıldığı televizyon programında Kahramanmaraş için yaptığı uyarıları hatırlatarak "Şimdiden bağırıyorum Tunceli tarafına dikkat edin" dedi.

Yeşilyurt’ta personele yüzde 72 zam!

Yeşilyurt Belediyesinde çalışan personelin maaşlarına yüzde 72, kadrolu işçilerin maaşlarına ise yüzde 120 oranında zam yapıldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yapılan zam sonrasında belediyede en düşük maaşın 29 Bin 460 TL’ye yükseldiğini söyledi.

Kızıldaş: Arguvan, Arguvanlı Veli Ağbaba’nın iki dudağı arasına sığmaz!

2 dönemdir Arguvan’da Belediye Başkanı olan CHP’li Mehmet Kızıldaş, kendisini yeniden aday göstermeyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya tepki amaçlı partisinden istifa etti. Kızıldaş: "Arguvan, Arguvanlı Veli Ağbaba’nın iki dudağı arasına sığmaz. Veli Ağbaba Arguvan’ın geleceğini belirleyemez" dedi.

İddia: CHP’nin Malatya adayı Veli Ağbaba!

Halk TV Ana Haber Bülteni'ndeki bir habere göre; CHP'de Malatya Büyükşehir Belediyesi için Veli Ağbaba'nın adı öne çıktı. Ağbaba'nın adaylığı Parti Meclisi'nde (PM) görüşülecek.

Malatya’da sanayi sitesinde büyük korku! 6 dükkanın bulunduğu blok çöktü

Malatya’da 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan sanayi sitesindeki 6 dükkanın bulunduğu blok çöktü. Yaralananın olmadığı olayda maddi hasar meydana geldi.

Film değil gerçek: Bir eve hırsızlık için giren şahıs, elbise dolabında yakalandı!

Malatya’da polis ekipleri bir eve hırsızlık için giren şahsı, elbise dolabında yakalandı. Şahsın verdiği bilgiler ile diğer 2 suç ortağı da yakalanırken çaldıkları malzemelere de el konuldu.

Güder: Zorluklar paylaşılınca daha farklı anlam kazanıyor!

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, beraberinde İstanbul’un Bağcılar Belediye Başkanı Özdemir ile birlikte asrın felaketinin yıldönümünde ilçede konteyner kentte kalan depremzedeler ile bir araya geldi. Güder: "Cumhurbaşkanı’mız, Bağcılar Belediyesi başta olmak üzere diğer belediyeler, bakanlığımız bizlere yalnız olmadığımızı hissettirdiler. Zorluklar paylaşılınca daha farklı bir anlam kazanıyor" dedi.

Canlı: Sorun ve çözüm önerilerini yerinde inceliyoruz!

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı, Daire Başkanları Şamil Demircan ve Emrullah Uzun ile birlikte Malatya’da eğitim-öğretim faaliyetlerini yerinde inceledi.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 10 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Çeyrek altın 3 bin 350 liradan, cumhuriyet altını 13 bin 650 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 12 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!