dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2436.5
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63599.88$

Hep birlikte Mehmetçik için dua ettiler


Hep birlikte Mehmetçik için dua ettiler
Sabah Namazında Mehmetçik için dualar edildi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Sınır ötesinde yürütülen Barış Pınarı Harekatı'ndaki Mehmetçik için Malatya merkezdeki Yeni Cami'de Fetih Suresi okunarak, dualar edildi.

NAMAZ SONUNDA DUALAR EDİLDİ
Diyanet İşleri Başkanlığınca yurt genelinde 90 bin camide, “Barış Pınarı Harekatı” ile harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) manevi destek vermek amacıyla sabah namazında Fetih Suresi okunarak namaz sonunda dualar edildi.

9_61

ORDUMUZUN ZAFERE ULAŞMASI İÇİN DUA OKUDUK

Malatya'da İl müftüsü Veysel Işıldar, sabah namazını kıldığı Yeni cami'de Mehmetçik için dualar etti. Basın mensuplarının “Barış Pınarı Harekatı” ile ilgili sorularını cevaplayan Malatya Valisi Aydın Baruş; “Ordumuz dün itibari ile “Barış Pınarı Harekatı”nı Fırat'ın doğusunda başlattı. Allah yardımcıları olsun. Bugünde Müslümanlar olarak sabah namazından sonra ordumuzun zafere ulaşması için dua ettik. Bütün Camilerimizde namazdan önce de Fetih Suresi okundu. Bu Fetih Suresi hepimizin yüreklerine işledi. Çünkü ordumuzun dünyadaki mazlum milletlerin, hak ve hakikatin temsilcisi olduğuna yürekten inanıyoruz. Dünyadaki zulmün kaldırılması için, zor durumdaki insanların kurtarılması için ordumuzun neler yaptığını tarih boyunca biliyoruz. Daha önce gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatında, Fırat Kalkanı Harekatında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatında da tüm Mehmetçiğimizin bu duygularla Allah rızası için mücadele ettiğini biliyoruz. Yüce Allah'tan duamız odur ki; burada el açıp hep birlikte dua ettik, askerlerimizi, ordumuzu zaferlere eriştirsin, onları her türlü kazadan, beladan, teröristlerin saldırılarından muhafaza eylesin. Buradan bu duaya katılan tüm mümin kardeşlerimize çok çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

VALİ BARUŞ VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ
Vali Baruş, duaya iştirak eden vatandaşlar ile tokalaşarak onlarla bir süre sohbet etti.

8_50

ÖTE YANDAN AVŞAR'DAN BARIŞ PINARI HAREKATINA DESTEK!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, “Kurulmak istenen terör devletinin imha edilmesi maksadıyla kararlı kahramanca ruh devreye girmiştir” dedi.
MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı ‘Barış Pınarı Harekatı' ile yaptığı açıklamada, "Ülkemiz tarihinden aldığı mirasla bölgesinde barışın ve huzurun garantörü durumundadır. Devletimiz bölgede hiçbir karanlık odağın gizli hesaplarına izin vermeyecek, kendisine yöneltilen tehditlere boyun eğmeden mazlumun hakkını geçmişte olduğu gibi bugün de koruyacaktır. Türk milleti haklı, meşru ve tarihi nitelikli yüksek mücadele sürecini sağlam bir inançla, tavizsiz bir iradeyle başlatmış, Suriye'nin kuzeyine beklenen ilk hamleyi yapmıştır. Güney sınırlarımız boyunca açılmak istenen terör koridorunun, kurulmak istenen terör devletinin imha edilmesi maksadıyla kararlı siyaset ve kahramanca ruh devreye girmiştir. Allah Silahlı Kuvvetlerimizi korusun ve muvaffak etsin" şeklinde konuştu.

1_369

BU ARADA HAREKATA AL BAYRAKLI DESTEK...

Malatya Ülkü Ocaklarından, “Her Mehmet bir bayrak” sloganı ile Barış Pınarı Harekatına katılan Mehmetçik'e al bayraklı destek verildi.
Konu ile ilgili sosyal paylaşım sitesinden hemşehrilerine çağrıda bulunan Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Bayram Işık, "Her Mehmet bir bayraktır. Yiğitlerimiz, vatanın gözbebeği Mehmetlerimize, Suriye'nin kuzeyinde moral ve motivasyon amacıyla, her bir yanı al bayrağımızla donatalım! Haydi Malatya'm, evlerimiz, iş yerlerimiz, araçlarımız her yer al bayraklarla şenlendirilsin" dedi.

3_183

OPERASYONA DESTEK İÇİN TÜRK BAYRAĞI DAĞITILDI

 Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediyesi Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'de Fırat'ın Doğusuna düzenlediği Barış Pınarı Operasyonuna destek vermek için Türk Bayrağı dağıttı.
Şemsiye Sokak'ta Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval beraberinde Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata ile birlikte vatandaş ve esnaflara Türk Bayrağı dağıttı.

1_374

"VATANDAŞLARIMIZA BAYRAK DAĞITTIK"
Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, “Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın emirleriyle Suriye topraklarına girdi. Fırat'ın doğusuna düzenlenen ‘Barış Pınarı' operasyonunda hedef dünya barışına katkı sağlamak ve yaklaşık 30 kilometrelik bir derinlikte güvenli bölge oluşturmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın emirleri doğrultusunda başlatılan operasyona bizlerde Battalgazi Belediyesi olarak tam destek veriyoruz. Vatandaşlarımızın birlik beraberlik şuurunu en üst seviyeye taşımak için Battalgazi Belediyesi olarak uğrunda yüz binlerce milyonlarca şehit verdiğimiz Türk Bayrağımızı vatandaşımıza dağıtıyoruz.” dedi.

2_288

POYRAZ DA HAREKATA DESTEK VERDİĞİNİ AÇIKLADI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Başkanı Muharrem Poyraz, “Barış Pınarı Harekatı'nı, bölgesel güvenliğin ve huzurun sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz” dedi.
Fırat'ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin ı basın açıklaması yaparak destek veren MÜSİAD Malatya Başkanı Muharrem Poyraz,“ Türkiye, bulunduğu coğrafyanın çetin şartları dolayısıyla, toprak bütünlüğünü ve sınır güvenliğini ön planda tutarak, bölgesinde bir barış üssü olma hedefiyle hareket etmektedir. Bugün, bölgenin dışında yer alan ülkelerin, bölgenin kaderi üzerinde etkili olma hevesleri neticesinde masum insanların zarar gördüğü bir savaş ve kaos ortamına tanıklık ediyoruz” ifadelerini kullandı. Boyraz, açıklamasını şöyle tamamladı.
"MÜSİAD olarak, devletimizin hamlelerini ve siyasi iradenin duruşunu desteklediğimizi kamuoyuna duyururuz. Bu vesileyle, Barış Pınarı Harekatı'nda kahraman Türk ordusuna muvaffakiyet diliyor, operasyonun başta bölge halkları olmak üzere, coğrafyamıza bir an önce barışa getirmesini temenni ediyoruz.”

5_61

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!