Hukuk devletinde mağdurlar da karşılığını hukukla görmeli

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, “Hukuk devletinde, mağdur olanların da karşılığını hukuki olarak görmeleri gerekir” dedi.
Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti'ni ziyaret eden ve hayırlı olsun temennilerini ileten Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'e daha önceden söylediği sözler nedeniyle tazminat davası açıp açmadığının sorulması üzerine Çelik, “Bugüne kadar hiçbir siyasetçi ile polemiğe girmedim. Üniversiteyi temsil eden insanların olması gereken konumu bellidir. Bu nedenle medya aracılığı ile hiçbir siyasetçi ile polemiğe girmedim. Ama insanlar ne yaptıklarını ne ettiklerini bilmeleri lazım. Madem hukuk devletiyiz. Hukuk devletinde, mağdur olanların da karşılığını hukuki olarak görmeleri gerekir” dedi.
Çelik, Onkoloji Hastanesi kurulması çalışmasıyla ilgili de, “Ben istiyorum ki, bunanın yarısını Malatyalı iş adamlarımız yapsın. Kalanı devletimizden yatırım olarak almaktır. Henüz neticelenmiş bir şey yoktur” ifadelerini kullandı. Rektör Çelik, “Karaciğer Hastanemizden dolayı 2013 ve 2014'de 80 milyon TL aldık. 50 milyon TL yatırım bütçemiz var. Üniversitenin öz gelirlerini de katarsak, 2015'de 65-70 milyon TL'lik bütçemiz olacaktır” dedi.
Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit ise, “İnönü Üniversitesi çok önemli bir kurum. Siyasetin dışında, bilimsel çalışmalar yapan İnönü Üniversitesi'nin daha da gelişmesi için basın mensupları olarak her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Battalgazi Belediyesi Lise Öğrencileri İçin Ücretsiz İngilizce Kursu Başlattı
- Malatya Kitap Fuarı 300 Bin Ziyaretçiyle Kapandı
- Millî Savunma Bakanlığı Muvazzaf Astsubay Başvurularını Almaya Başladı
- Ticari Araç Sürücüleri İçin Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması 15 Kasım'da Başlıyor
- Malatya’da Taksicilere İyi Parti’den Destek Geldi: Denetim İsteniyor!
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.