dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2325.7
  • BIST
    9096.59
  • BTC
    70226.71$

İlaçsız sinüzit tedavisi için doğal kürler! Ananas'ın gövdesindeki o protein sayesinde…


İlaçsız sinüzit tedavisi için doğal kürler! Ananas'ın gövdesindeki o protein sayesinde…
İlaçsız yöntemlerle baş ağrısını giderebilmek için yapılabilecekleri tek tek listeledik. Antibiyotik kullanımına son veren bu pratik öneriler sayesinde sinüs tıkanması ile sinüzit ağrıları sona erecek…
Narin

Şiddetli baş ağrıları hayatı dayanılmaz hale gelen sinüzit tedavisinde oluşan tüm problemleri ortadan kaldıracak doğal şifa teknikleri ilaçsız şekilde sinüzit ağrısını yok edebilmeyi sağlayacak.

Burun çevresinde oluşan kemiklerin boşluk alanında meydana gelen sinüs kanalları buruna akan düzlemde mukus üretimini sağlar. Burun iltihap nedeniyle şişer ve sinüsleri tıkar. Bu durum ağrı, öksürük, burun tıkanıklığı, diş ya da yüz bölgesinde dayanılmaz ağrılara sebep olabiliyor. Tıp dilinde sinüzit olarak adlandırılan bu aşamalar bazen inatçı hale gelerek 4 haftaya kadar sürebiliyor.

NEZLE GİDERİCİ BURUN SPREYLERİ!

Sinüzit tedavisine doğal yollarla yapmak isteyenler ilaçtan uzak durarak şifayı bulabiliyor. Bunun için öncelikle burun açıcı teknikler denenmelidir. Özel nezle önleyici burun spreyleri nefes almayı kolaylaştırıyor, burun yolu tıkanıklığına gidererek baş ağrısını ortadan kaldırıyor.

ANANASIN İÇİNDE BULUNAN ŞİFA!

En şifacı doğal teknik olarak kabul edilen ananasın gövde kısmında bulunan özel proteinden yararlanılabilir. Bromelain adı verilen bu protein boğazda şişkinliği azaltarak burun damarlarındaki genişlemeyi sağlıyor. Farklı ilaçlarla etkileşime girme olasılığı göz önünde bulundurularak doktora danışmadan kullanılmaması öneriliyor.

SICAK DUŞ TERAPİSİ!

Sinüziti önleyecek bir başka doğal teknik sıcak su banyosudur. Buhar banyosu ile burun damarları gevşetilir. Yıkanma suyuna birkaç damla okaliptüs ile mentol atılarak yapılacak sıcak buharlı bir duş ile sinüzitin etkileri azaltılabilir.

BOL SIVI TÜKETİLMELİ!

Bu süreçte bol sıvı tüketimine önem vermek gerekiyor. Tüm gün bolca su içmek sinüzit problemine iyi geliyor. Uzmanların tavsiye ettiği günde en az 8 bardak yeterince sıvı akışını sağlayacaktır.

YAŞAM ALANI HAVALANDIRILMALI!

Evde bulunan alerjiye sebep olabilecek tüm eşyalar ortamdan uzaklaştırılmalıdır. Bulunulan oda düzenli olarak havalandırılmalıdır. Küf ve neme sebep olabilecek tüm etkenler ortadan kaldırılmalıdır.

SICAK SU BAHARI TEKNİĞİ!

Antibiyotik kullanmaya başvurmadan önce pratik bu taktikler denenebilir. Sıcak kompres uygulamaları ile de bölge rahatlatılabilir. Bunun için bir tencere ya da derin bir kaseye sıcak su doldurularak buharı solunabilir. Başın etrafına bir havlu sararak yüz bölgesi buhara maruz bırakılarak sinüs ağrılarını hafifletecek ve sinüziti geçirecek özel bir buhar uygulaması denenebilir.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!