İÜ Kısa film festivali başladı

İnönü Üniversitesi Sinema Topluluğu tarafından düzenlenen ve her yıl yüzlerce filmin birbiriyle yarıştığı İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali’nin 8’incisi başladı.
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Salonu'nda gerçekleştirilen festivalin açılış programına Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Vali Yardımcısı Ömer Dağdeviren, Rektör Yarımcıları Prof. Dr. Ünsal Özgen, Prof. Dr. Davut Özbağ, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Metin Karkın, Kısa Film Festivali'nin jüri üyeleri, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “Bir üniversitenin gelişmişliğinin kıstası sadece belli bir alanda çalışmasıyla sınırlı kalırsa o üniversite gerçek anlamda üniversite olma hüviyetini kazanmamış sayılır. Bu anlamda üniversitemiz sadece sağlıkta, güzel sanatlarda, mühendislikte değil aynı zamanda iletişimde, müzikte, filimde de sesi duyulan bir üniversite olması gerekir. Bu hususta gösterilen gayretleri önemsiyorum. Bu yıl 8'incisi yapılan ve uluslararası nitelikte olan Kısa Film Festivali'nin başarılı geçmesini diler, emeği olan herkese teşekkür ederim” dedi.
İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali'nin geleneksel hâle getirilerek her yıl başarıyla yapılmasının mutluluk verici olduğunu belirten İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe, “Festival ile Türk sinemasına destek sağlamak, üretken isimleri ülkemiz sinema sektörüne tanıtmak ve İnönü Üniversitesi öğrencilerinin sanatsal duyarlılıklarına katkıda bulunmak amaçlanmaktadır” şeklinde konuştu.
Festival programı, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğretim elemanlarından oluşan grubun sunduğu müzik dinletisi ve kısa film gösterimiyle devam etti.
Ulusal ve uluslararası anlamda 520 film başvurusunun olduğu festivalde yarışmaya hak kazanan filmler jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek. 4 gün sürecek olan festival boyunca yurt içi ve yurt dışından sağlanan kısa filmlerden özel gösterimler, atölye çalışmaları, oturumlar ve söyleşiler düzenlenecek. Ayrıca film gösterimlerinin ücretsiz olarak izlenebilecek.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Kekik ve Geven Yaylalarından Gelen Eşsiz Lezzet İçin Kovanlarda Yoğun Mesai Başladı
- Ankara'da Görev Yapan Malatyalı Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'den Minikler İçin Örnek Proje
- Geleceğin Gastronomi Yıldızı Yeşilyurt'ta Parladı: Hatem Sudenaz Aygün Büyük Ödülün Sahibi Oldu
- Malatya Çevreyolunda Sivil Polis Aracı İle Motosiklet Çarpıştı: Asfalta Savrulan Sürücü Yaralandı
- Dehşet Saçan Polis Memuruna Ağırlaştırılmış Müebbet Verilirken Tutuksuz Yargılanan Eşi De Tutuklandı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.