dore okulları
Malatya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.73
  • ALTIN
    2399.1
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    63100.43$

Kalkınmada ilk 5'teyiz


Kalkınmada ilk 5'teyiz
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya 2. Koordinatörü Murat Tunç ile bir araya geldi. Görüşmede kırsal kalkınma alanında yapılacak olan proje ve çalışmalar hakkında istişarede bulundu.
Narin

 

HABER MERKEZİ-BATTALGAZİ

Tarım ve hayvancılık konusunda hemşerilerinin kalkınması için çalışmalar yürüten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya II Koordinatörü Murat Tunç ile bir araya geldi.Güder ve Tunç önümüzdeki günlerde hayata geçirmek istedikleri çalışma ve projeler hakkında istaşare yaptı.

8000_81

10 YILDA ÖNEMLİ GELİŞMELERE İMZA ATILDI

Kayısı kenti Malatya'nın son 10 yıl içerisinde hayvancılık alanında da önemli gelişmelere imza attığını belirten Başkan Güder, "Bugün kırsal kalkınmayla beraber, Battalgazimize özellikle tarımsal alanda neler kazandırabiliriz. Çiftçimize nasıl bir destek sunabilirizin beyin jimnastiğini yapacağız. Battalgazimizde özellikle çiftçilik konusunda hangi eksiklikler var, onların tespitlerini yaptık. AK Parti ilçe başkanlığı yapmış olduğumuz dönemde sürekli çiftçilerimizle hemhaldık, istişare halindeydik. Bu soruları bugün burada biz belediye olarak kendi aramızda gündemimize aldık. Bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Bugün de Kırsal Kalkınmayla beraber Battalgazimize ne yapabiliriz onun bilgi alış verişinde bulunacağız" dedi.

KAYISI TAMAM SIRA HAYVANCILIKTA
Kırsal kalkınmanın Malatya'ya özellikle son 10 yılda güzel kazanımlarda bulunduğunu anlatan Güder, "Malatya, kayısı kenti olmasının yanında, Valimiz Ulvi Saran'ın döneminde hayvancılık kenti olma yolunda da olması gerektiğini gündeme taşımıştık. O tarihten sonra özellikle kırsal kalkınma yönünde, hayvancılık konularında çok güzel icraatlara imza atmış oldular. İnşallah bundan sonra ki süreçte de güzel hizmetleri Battalgazimize, Malatyamıza kazandırma adına gayret sarf edeceğiz, onun toplantısını yapacağız. İleriki tarihte de somutlaşan projelerimizi tekrar basınımızla, halkımızla paylaşacağız” şeklinde konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DESTEKLERİ ANLATACAĞIZ
TKDK'nın var olduğu 42 il içerisinde Malatya'nın ilk 5 içerisinde yer aldığını belirten Murat Tunç, “Biz Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder'in daveti üzerine belediyede bir brifingimiz olacak. Hangi projeleri desteklediğimizi, ne tür projelere destek verdiğimizi burada daha detaylı anlatacağız. Tabi bugüne kadar biz Malatya'da yaptığımız ve hayata geçirdiğimiz projelerle TKDK'nın var olduğu 42 il içerisinde, ilk 5 içerisindeyiz. Bunu daha da yukarı çıkarmak istiyoruz. İnşallah belediyelerimizin desteğiyle, bu projeleri daha da arttırarak Malatya'da kalkınmaya bizimde katkımızın en fazla düzeyde olmasını istiyoruz. İnşallah Battalgazi Belediyesi ve TKDK iş birliği ile iyi, güzel, doğru projeleri hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!