dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2445.6
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64191.64$

KAPLAN GÖZÜNÜ ‘KARA’RTI!


Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

Haber - Yorum- Analiz: Mehmet Ayhan

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'deki ikinci sezonunda ilk yarıyı 29 puanla tamamladı. 17. haftada Bursaspor'un konuğu olan Doğunun Kaplanları, 1-1'lik beraberlikle bitiş düdüğünün ardından averajla Trabzonspor'un ardına 3. basamağa yerleşti. Umut Nayir'in golüyle geriye düşen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, Guilherme'yle eşitliği sağlasa da Sambacı'nın ikinci sarıdan ihraç edilmesiyle kısmen hayâl kırıklığı yaşadı. EYMS'nin eski yıldızı Aytaç Kara, 90+8'de penaltıdan yararlanamadı. Malatya temsilcisi tatil ve hazırlık kampının akabinde 20 Ocak'ta Göztepe'yi misafir edecek.

102_40

EYMS'DE 1 CEZALI, 1 SAKAT
Çalışmalarını İstanbul'da Başakşehir Tesisleri'nde tamamlayan kafile dün Bursa'ya geçerken, teknik direktör Erol Bulut, Malatya'daki 2-0'lık Antalyaspor galibiyetinin 72. dakikasındaki karmaşada kırmızı kart yaptırımına uğrayan Sadık Çiftpınar ve sakatlığı devam eden Senegalli Issıar Dia'dan yararlanamadı.

103_18

İKİ CEZALI İLK 11'LE DÖNDÜ
9 Aralık'ta Erzurum'daki 3-1'lik zaferde dördüncü sarı kartlarını görerek cezalı duruma düşen Hollandalı Mitchell Donald ile Sırp Danijel Aleksic ilk 11'de yer aldı. Erol Bulut da, Alanya maçına göre; 11'inde 1'i zorunlu 3 değişikliğe gitti. Sadık'tan faydalanamayan genç teknik adam, bu futbolcunun yerine stoperde Ekvadorlu Arturo Mina'yı görevlendirdi. Donald, Ahmed Ildız'ı keserken, Aleksic de Faslı santrfor Khalid Boutaib'i kulübeye yolladı.

104_11

OYUN SİSTEMİ YENİDEN 4-4-2
Kaleye yine Beninli Fabien Fornolle geçti. Alanya önünde 4-4-2'ye evrilen saha dizilişi tekrar 4-2-3-1'e döndü. Savunmanın ortasında Murat Akça-Mina forma giyerken, bu ikilinin sağında Faslı Issam Chebake, solunda Erkan Kaş izlendi. Ön liberoda Murat Yıldırım'ın yanında Donald vardı. Hücumu Aleksic, Guilherme ve Adem Büyük desteklerken, ileri uçta son günlerin formda ismi Eren Tozlu boy gösterdi.

1001_50

BAŞARILI KALECİ ESAME LİSTESİNDE
Çaykur Rize'nin, Malatya'da 22 Eylül'de 1-0'la geçildiği günden bu yana futbolu hasret kalan Ertaç Özbir, sağlık problemi tamamen giderildikten sonra esame listesine girdi. 21 kişilik listeyi Gökhan Akkan, Sincere Seth, Michael Pereira, Ahmed, Mustafa Eskihellaç, Sulley Muniru, Rahman Buğra Çağıran, Ömer Şişmanoğlu ve Boutaib tamamladı. 

1003_22

‘UMUT'LARI GUILHERME BİTİRDİ
Bülent Yıldırım'ın düdük çaldığı karşılaşmanın ilk golü ev sahibinden geldi. 45'te Umut Meraş'ın sol kanattan ortasında defans tehlikeyi savuşturamayınca Umut Nayir röveşatayla topu ağlara gönderdi: 1-0. 46'da Adem'in servisinde karşısında Muhammed Şengezer'i bulan Guilherme düzgün bir vuruşla fileleri sarstı: 1-1. Sambacı böylece 7 asistine 4'üncü golünü eklemiş oldu.

1002_29

GOL İPTALİ, KIRMIZI VE KAÇAN PENALTI…
63'te vasatı aşamayan Eren kenara, Boutaib yeşil zemine ayak bastı. 66'da Iasmin Latovlevici sol çaprazdan ağları havalandırsa da Video Yardımcı Hakem (VAR)'a giden Bülent Yıldırım ‘iptal' dedi. 81'de Aleksic, Ahmed'in elini sıktı. 88'deki itiraz Guilherme'nin başını yaktı. 55'ten sarı kartı bulunan Brezilyalı, 87'de ikinci sefer aynı renkle cezalandırılınca kızardı. Duraklamalarda Rahman, vakit geçirme fikrinden hareketle görevi Adem'den devraldı. 90+8'de Mina'nın Umut Nayir'i düşürmesiyle VAR'a giden hakem beyaz noktayı işaretlerken, eski Kaplan Aytaç Kara vuruştan hemen önce sol ayağı kayınca sağıyla sağ direğe nişanladı.

1004_11

GERGİNLİK FUTBOLU OLUMSUZ ETKİLEDİ
Müsabakanın izlenim içerikli yorumuna gelince… “Buradan puansız çıkmayacağız” diyen Erol Bulut amacına ulaştı. Özellikli ikinci devrede istediği futbolu oynayan bir Evkur Yeni Malatyaspor vardı ama, gerginlikten etkilendiler. 2. devreye çok nefis bir golle girdiler. Sakin futbol devam etseydi belki aranılan ikinci gol de bulunabilirdi. Oyunun yükselen tansiyonu Samet Aybaba'nın öğrencilerini hareketlendirdi.

1005_7

‘GİT-GEL'LERİ OLAN BİR MAÇTI
Çok ‘git-gel'leri olan bir maçtı. Penaltı kaçtı, VAR'la penaltı iptal edildi, kırmızı kart çıktı. Bütün bunlar yan yana konulduğunda sahadan Bursa, Yeni Malatya'ya oranla daha üzgün ayrıldı. Kaybetmemeyi amaçlayan Doğunun Kaplanları, sezonun ilk yarısını iyi bir yerde kapattı. Moral arttı ki tarihî bir dönem yaşandı. Oynanan futbol her daim pozitifti. 

1006_4

GUİLHERME KONTROLLÜ DAVRANMALIYDI
EYMS açısından en kötü olay, Guilherme'nin kırmızı kart görmesiydi. Önemli bir isim, sahanın içerisinde şık duruyor, gol vuruşu yine mükemmeldi. Her ne olursa olsun kendini biraz daha kontrollü tutması gerekiyordu. Malatyaspor'un golü müthişti, ders olarak da anlatılmalı. Senkronize ve koordinasyonu yüksek bir pozisyondu.

1009_1

ÜST DÜZEY PASLAŞMALAR…
Guilherme, Aleksic ve Adem Büyük gibi meziyetleri büyük futbolcular, EYMS'nin kalitesini artırıyor. İlk 45'te pek bir şey ortaya koyamasalar da golde Guilherme'nin son vuruşuna kadar üst düzey paslaştılar.

1008_2

VAR PENALTISINA İTİRAZ YOK!
VAR'a gidilen pozisyonda Bülent Yıldırım uzun süre karar veremedi, VAR ekranına yöneldikten sonra penaltıyı verdi. Burada VAR'ın tavsiyesiyle takdir hakkını kullandığından fazlaca itiraz edilmesinin pek bir anlamı kalmadı. İzledikten sonra çalınan düdüğe herkes saygı duymak zorunda kaldı.

1007_2

NASIL BAŞLADIN DEĞİL, NASIL BİTİRDİN?
Özetle; Evkur Yeni Malatyaspor istediğini aldı, yoluna devam ediyor. Şimdi yapılan hatalardan ders çıkarılmasının zamanı… Süper Lig molasının ardından hedef, etkili sezon başlangıcını tekrarlamak olacak. Erol Bulut'un yönetimden talep ettiği 4-5 transfer, maratonun geri kalanında kadro sıkıntısı çekmeme düşüncesinin ürünü. Çıta ilk 6'ya konulurken, amaca ulaşmak için Bulut'un isteklerinin yerine getirilmesi şart. . Çünkü nasıl başladığın değil, nasıl bitirdiğin önemli! Ayrıca EYMS'nin takviye hususunda başarısı ortada. Mevcut konumun değerli olması da 34. haftadaki konuma bağlı…

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!