dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2434.4
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64111.73$

Kaplan'ın yaraları tespit edildi, sıra tedavide


Kaplan'ın yaraları tespit edildi, sıra tedavide
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

 

Haber/Yorum/Analiz: Mehmet Ayhan

Yeni Malatyaspor, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk ayağında evinde Sloven Olimpija Ljubljana ile 2-2 berabere kalarak umutlarını 1 Ağustos'taki rövanşa taşıdı. 25 Haziran'da Malatya'da toplanarak 2019-20 sezonunun startını veren Kaplanların henüz form tutmadığı göze çarptı. Teknik direktör Sergen Yalçın'ın bazı bölgeler için oyuncu eksikliklerinin bulunduğunu yeniden vurgulaması, var olan bir diğer önemli gerçeği de gün yüzüne çıkardı.

ERKEN KALKAN HER ZAMAN YOL ALIR MI?
Zorlu maratona erken başlayan takımların, Spor Toto Süper Lig serüveni öncesindeki Avrupa sınavları her daim zorlu olmuştur. Öyle ki, tam 16 yıl sonra Malatya futbolunu sınır ötesinde temsil eden Yeni Malatyaspor da bu handikabı yaşadı. Kadro kalitesi ve pisaya değeri olarak kendisinden daha alt limitteki Olimpija Ljubljana'yı Malatya'da mağlup edemedi. 1-0 geriye düştükten sonra 20. dakikada Ekvadorlu Arturo Mina ile ayaklanıp 66'da Makedon Adis Jahovic'in penaltı golüyle üstünlüğü yakalasa da skor tabelasında 2-2 yazdı.

8001_25

SOL BEK, ACİLEN TAKVİYE EDİLMELİ
Slovenya'ya gol yenilmeden gidilmesi düşüncesi, özellikle orta saha ve defans bloğundaki zafiyetler nedeniyle gerçekleşmedi. Daha diri görünen rakibin, savunma arkasına ve çarpaz koşuları, gerideki bloğumuzu epey yıprattı. Fazla kilolarıyla dikkati çeken Erkan Kaş'ın, yetersizliğine sakatlık eklenmesi ve Olimpija Ljubljana'nın sol taraftaki açığı tespit etmesi, ikinci yarıdaki en büyük dezavantaj oldu. Taraftarların topu ayağına aldığı her an ıslıkladığı Erkan'ın psikolojik çöküşü de işin tuzu biberi oldu. Her şartta sol beke takviye duyulduğu gerçeği de ortaya çıktı. 

8004_1

DOĞRU BİLDİĞİN YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM ET BAŞKAN!...
Fatih Aydın'ın, Sergen Yalçın'ın güveniyle yeni topa girdiği orta sahanın da güçlendirilmesi şart. Jahovic elbette toparlayacak; ama santrforda da onu yedekleyecek biri lazım. Faslı golcü Khalid Boutaib, Nijeryalı orta alan Azubuike ve tecrübeli stoper Sadık Çiftpınar'ın yeri hâlâ doldurulamadı. Fransız hücumcu Aboubakar Kamara ve Sırp orta saha Daniel Aleksic'in gidişinin ardından kritik mevkilerde arayışlar hız kazanmalı. Sergen Yalçın ile Başkan Adil Gevrek de en az 3 yeni futbolcu konusunda hemfikir oldu. Malatya'da “oyuncu pazarlamak”la uğraşan bazı çıkar çevreleri, işlerine gelmeyince ve beklentileri karşılanmayınca Gevrek'i yıpratmak için yoğun çaba sarf ediyor. Doğru bildiğin yolda, tek başına kalsan da yürümeye devam et başkan!...

8000_39

İŞTE BİREYSEL PERFORMANSLAR:
Olimpija Ljubljana karşılaşması, yeni döneme ilişkin birçok ipucu verdi. Bireysel performanslara ışık tutacak olursak;

ADIS JAHOVIC: Geçen sezon Konya'da mücadele eden 32 yaşındaki Makedon forvet, uyum problemi yaşıyor. Orta sahakiler onun dilinden anlamadığı gibi topu da bir türlü bu oyuncuyla buluşturamadı. İkinci yarıda onun beklentilerin karşılayan isim; Brezilyalı Guilherme oldu. Sambacı'nın şık ara pasında penaltıyı yaptırdığı gibi skoru da 2-1'e taşıyan oydu.

MORYKE FOFANA:Yine son olarak Konyaspor'da forma giyen Moryke Fofana (28) ritmini yakalayamamış. Olimpija önünde ilk devrenin uzun bir bölümünde sol açığı parselleyen Fildişi Sahilili yıldız, Thievy Bifouma ile mevki değişse de eski günlerini arattı. Temposu iyice düşünce 76'da yerini Berk Yıldız'a bıraktı.

TEENAGE HADEBE:  Güney Afrika temsilcisi Kaizer Chiefs'den alınan Teenage Hadebe (23) beğeni aldı; ama Arturo Mina'yla tam anlamıyla iyi bir ikili oluşturduklarını söylemek zor. Uzun boyuyla ön plana çıkan Zimbabveli, ilerleyen zaman dilimiminde, stoper hattının solunda “can simidi” rolünü üstlenebilir.

NURİ FATİH AYDIN: Çanakkale Dardanelspor'da sivrilmiş, 2017-18'in devre arasında gelip Kastamonu 1966'ya kiralanmış, 2018-19'u Sarıyer'de geçirmişti. Sergen Yalçın ona inanmış olacak ki, adını ilk 11'e yazdı. İki ayağını da etkili kullanabilen 1995 doğumlu kabiliyetin özgüvene ihtiyacı var. Çünkü şut atmaktan imtina etti. Fiziken kendine gelirse formayı zorlar. Garanti oyunu yeğledi, mücadele etti, ileride daha iyi olacağının sinyallerini verdi.

THIEVY BIFOUMA:Kongo asıllı, Fransız doğumlu futbolcu, ilk 45'te Olimpija'nın solunu çok yıprattı. Fofana ile kanat da değiştirdi; fakat ikinci devrede geriye gelmedi! Hal böyle olunca üzerine fazla yük binen Erkan Kaş'ın savunamadığı sol beki çökerken rakip ikinci golünü attı.

MITCHELL DONALD:  Hollandalı maziyi mumla arattı. Nefesinin yeterli olmadığı, 10-15 metrelik kısa deparlara kalkıp hücumu desteklemediğinde net görüldü. Kaleyi yoklamayı hiç aklından geçirmediği gibi ayakta kalamayınca 65'te görevini Guilherme'ye devretti.

GUİLHERME:İtalyan Benevento'dan yeniden kiralanan Brezilyalı, oyuna girer girmez klasını konuşturdu. Jahovic'in düşürülmesiyle kazanılan penaltı pozisyonunda o müthiş topu atan kahramandı. Transfer sürecindeki gecikme yüzünden kampa geç katıldığı için vücudu naif bileklerini biraz geç dinliyor!

ERKAN KAŞ: Hazır ve fit değildi. Sergen Hoca'nın aksayan, sahada inişli-çıkışlı bir grafik çizen futbolcusunu oyundan almayışı Erkan'ın suçu değildi. Tribünlerce yuhananınca maçtan tamamen koptu. Kaplanların dengesi de bozuldu. Her şeye karşın sezon başındaki bu tepki yersiz!

MURAT YILDIRIM: Şüphesiz, yeşil zemindeki en savaşçı oyuncu. 4-1-4-1 sisteminde “çapa” diye tabir edilen role soyundu. Savunmanın hemen önündeki işçiydi. Çoğunlukla stoperlerin arasına girdiği ve birçok açığı kapattığı için ileri uca gerekli desteği veremedi.

ARTURO MINA: Ekvadorlunun en büyük artısı, ilk yarıda kaleyi yoklaması ve çektiği şutta topun Fofona'nın sırtına da çarpıp rakip ağlarla buluşması oldu. O da kampa geç katılanlardan. Yeni mevkidaşı Hadebe'yi anlaması da biraz vakit alacak gibi.

FABIEN FARNOLLE:  1+1 yıllık yeni kontratın moraliyle sahadaydı. Olimpija Ljubljana'nın birkaç tehlikeli atağına tecrübesiyle “dur” dedi. Yenilen gollerde ise rakip altı pastaydı ve tabir yerindeyse “Yapacak pek fazla bir şeyi yoktu.”

ISSAM CHEBAKE: Koştu, mücadele etti, sağ kanattan sıkça ileriye çıktı. Olimpija Ljubljana onun bulunduğu değil, Yeni Malatyaspor'un sol tarafını hedef seçince onun da savunmada anlamındaki verimi düştü.

AHMED ILDIZ:63'te Fatih Aydın'dan boşalan bölgeye geçti. Oyunun temposunun artmasına katkı sağladığı anda da Jahovic golü geldi. Ama 2-2'nin akabindeki genel motivasyon noksanlığı ona da olumsuz yansıdı.

BERK YILDIZ:Sergen Yalçın onu 76'da, Fofana'nın yerine düşündü. Adana Demirspor'daki kiralık döneminde ne kadar piştiğini ve futbolunu ne denli olgunlaştırdığını göstermeye kısıtlı zaman yeterli olmadı.

8002_10

YENİLERİN GÖZÜ KULAĞI, SERGEN YALÇIN'DA
Eski Beşiktaşlı Gökhan Töre (27), son olarak Alanyaspor'da izlediğimiz kaleci Ufuk Ceylan (33), Esperance Tunis'ten gelen Tunuslu merkez orta saha Ghaylen Chaaleli ve Fransız Le Havre'dan transfer edilen sağ bek Özer Özdemir (21)'in durumunu merak edenler, bu futbolcuların Sergen Yalçın tarafından şans yakalamalarını bekleyecek.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!